1. 30' - Geel - Dries Wuytens
  1. 73' - Geel - Facundo Colidio
  2. 89' - Geel - Ibrahima Sankhon
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 28/11/20 - 16:15

Onderaan in de Belgische voetbalcompetitie hebben STVV en Waasland-Beveren de punten gedeeld. Een vroeg doelpunt van Garcia zette de thuisploeg op rozen, maar in de 92e minuut mikte Koita een vrije trap in de hoek. "We verdienden niet om te verliezen", glunderde Beveren-doelman Jackers.

Sint-Truiden - Waasland-Beveren kort samengevat

• Sleutelmoment: Nordin Jackers schudt in de eerste helft enkele belangrijke reddingen uit zijn mouw. Een dubbele achterstand had een veelal onmondig Waasland-Beveren nooit meer opgehaald.
  • Man van de Match: In het land der blinden is eenoog koning. Aboubakary Koita was met voorsprong de gevaarlijkste Waaslander en werd op helemaal het einde beloond met de gelijkmaker.
  • Opvallend: Pol Garcia vierde zijn vijftigste wedstrijd in de Jupiler Pro League (play-offs niet meegerekend) met een doelpunt. Bijna werd het helemaal een feestelijk jubileum, maar de zege zat er niet in.

Bekijk de goals uit STVV - Waasland-Beveren (1-1)

Garcia zet Sint-Truiden in een zetel

Eerder deze week had Waasland-Beveren voor het eerst sinds de eerste speeldag nog eens gewonnen. De Waaslanders hadden duidelijk vertrouwen getankt, want ze begonnen voortvarend met een paar dreigende acties.

Sint-Truiden leek wat geschrokken, maar zat snel in het zadel. Garcia dook aan de eerste paal naar een hoekschop en de bal wurmde zich tussen Jackers en de staak in doel. Daar moesten de bezoekers toch even van bekomen. Jackers had een puike redding nodig om Buatu van de 2-0 te houden.

Er waren wel schuchtere pogingen van Bertone en Sinani, maar het was STVV dat dichter bij een goal kwam dan Waasland-Beveren. Eerst kwam de doorgebroken De Ridder Jackers tegen en een minuutje later was de doelman klaar voor een bom van ver van diezelfde De Ridder.

Sinani haalt een grapje uit met de lijnrechter aan de cornervlag

Waasland-Beveren bedankt Koita voor late 1-1

Ook in de tweede helft bleef Beveren onzeker voetballen en liepen de aanvallen steevast spaak door misverstanden. Sint-Truiden vond het wel best en besliste om niet meer door te duwen.

De thuisploeg voetbalde eigenlijk geen enkele kans meer bij elkaar. Tel daarbij de Beverse onmacht en je kreeg een bijzonder saai tweede bedrijf met twee steriel voetballende ploegen. Van een flauwe vrije trap van Koita en een geblokte schuiver van Sinani werd niemand warm.

De wedstrijd leek helemaal dood te bloeden, want zelfs een bescheiden slotoffensief van Waasland-Beveren kwam niet van de grond. In de toegevoegde tijd kwam die ene kans toch. Frey versierde een vrije trap en Koita krulde hem langs Schmidt, die wellicht beter had moeten doen. Met die late 1-1 houdt Beveren de kloof met STVV op twee puntjes.

Mascotte STVV in de tribune amuseert zich voor de aftrap

De Ridder: "Je moet dit volwassen uitspelen"

Steve De Ridder slikte met STVV een bittere pil. "We spelen geen goede match, maar je moet dit gewoon volwassen uitspelen. We verliezen weer punten op een typische manier. Punten die we nodig hadden", sakkerde de aanvoerder.

"Beveren speelde een betere tweede helft. Wij konden niet genoeg druk op de bal zetten, maar dat wil niet zeggen dat je de punten dan niet thuis kan houden. Achteraf is het gemakkelijk, maar misschien hadden we het in de eerste helft moeten afmaken. We mogen gewoon niet in die situatie komen."

Met een diepe zucht keek De Ridder vooruit. "Het was doods in de kleedkamer. We moeten vooruit, want dinsdag is het weer van moeten." Dan trekt Sint-Truiden voor een inhaalmatch naar Moeskroen.

Jackers: "Hebben dit punt niet gestolen"

Nordin Jackers was natuurlijk opgelucht met de late 1-1. "Op zich speelden we een degelijke wedstrijd. We verdienden niet om te verliezen. Dan is de ontlading op het einde extra mooi", glunderde de Beverse doelman.

"We hebben dit punt niet gestolen. Er is altijd een verschil tussen 0 punten en 1 punt, zeker tegen een rechtstreekse concurrent. Dit doet zeker deugd. Zij hadden kansen in de omschakeling, maar ik denk dat wij het meeste van het spel gemaakt hebben."

Jackers zag er vreemd uit bij de 1-0. "Ik moet dat nog eens bekijken. Ik loop mee naar de paal en hoop dat de bal recht op mij komt, want op die afstand is het moeilijk om te reageren. Ik denk dat hij eerst tegen mijn arm, dan tegen de paal en dan weer tegen mijn arm vliegt. Dat gebeurt."

Er volgt nog een belangrijke week voor Waasland-Beveren. "Tegen Charleroi hebben we niks te verliezen. Dan Moeskroen, dat wordt een cruciale wedstrijd."

90+4'

Einde!

Sint-Truiden gooit in de toegevoegde tijd twee kostbare punten weg in de strijd om het behoud. Na een vroege goal van Garcia kreeg Waasland-Beveren lange tijd niks klaar, maar Koita maakte op de valreep nog gelijk.

90+3'
90+2'

Dan toch de gelijkmaker!

Frey versiert een goedkope vrijschop, maar daar maalt Beveren niet om! Koita krult de bal netjes langs de muur en door de handen van Schmidt. Die moet eigenlijk beter doen, maar de 1-1 staat er.

90'

Breien rond de zestien, verder komen de bezoekers niet. Het helpt natuurlijk niet dat er negen Truienaars op een kluitje staan te wachten. Vind daar maar eens een gaatje tussen!

88'

Colombatto komt erin en moet de 1-0 mee helpen vasthouden voor Sint-Truiden. Zo'n zware taak lijkt dat niet, want Beveren blijft onzeker spelen.

86'
85'

Sinani probeert het

Daniel Sinani zoekt de benedenhoek met een zwieper. Geen onaardig schot van de Luxemburger, maar Schmidt draait er zijn hand niet voor om.

83'

Heeft Waasland-Beveren nog iets achter de hand?

79'

Lee geraakt

Frey trapt per ongeluk in de ribben van Lee, die dat niet leuk vindt. Inmiddels heeft Hayen dan toch Heymans in de strijd gegooid.

77'

Buatu gooit zijn lijf voor een schuiver van Sinani. Het was alweer even geleden dat we een kans gezien hadden.

75'

Nog een kwartier

Er zat al niet veel snee op bij Waasland-Beveren en nu neemt Sint-Truiden de wedstrijd weer meer in handen. Als er al een ommekeer komt, zal die uit de lucht moeten komen vallen.

74'

Suzuki stapt naar de kant, Lee komt in zijn plaats bij STVV.

73'

Vier hoekschoppen na elkaar van Colidio bereiken geen ploegmaat. Sint-Truiden wint er wel een handvol minuten mee.

71'

Beveren kan bij een nederlaag straks naar de laatste plaats zakken. Dan zou Moeskroen vanavond wel moeten winnen van Club Brugge.