do 3 december 2020 18:49
    1. 74' - Verv. Onur Kaya door William Togui
    2. 78' - Geel - Jordi Vanlerberghe
    Jupiler Pro League - speeldag 10 - 03/12/20 - 17:01

KV Mechelen verlaat Eupen met slechts één punt in de sporttas. Mechelen speelde nochtans een buslading aan kansen bij elkaar, maar het mocht uiteindelijk nog blij zijn dat Rob Schoofs er in de extra tijd alsnog eentje van kon afwerken. Zo was de vroege goal van Ngoy toch nog uitgewist.

Eupen-KV Mechelen in een notendop

• Sleutelmoment: In minuut 92 lijkt Rob Schoofs de bal te verliezen in de zestien, maar de middenvelder duwt door en krijgt de bal toch in doel.  Een wereld van verschil voor Vrancken en co.

• Man van de match: Théo Defourny. Door de blessure van Ortwin De Wolf kreeg zijn doublure een kans tussen de palen bij Eupen. De Fransman had heel wat werk, maar pakte uit met een paar goede reddingen en heeft zeker zijn aandeel in dit gelijkspel.

• Opvallend: Eupen zet een sterke reeks neer. Het verloor in de laatste 6 matchen slechts 1 keer.  Enkel ploeg-in-vorm Racing Genk kon de volle buit meepikken tegen de club uit het Duitstalig landsgedeelte.

Bekijk de goals uit Eupen-KV Mechelen (1-1)

Nogy verergert de kopzorgen bij KV Mechelen

Voetballen op donderdag, het is in dit vreemde coronajaar niet enkel weggelegd voor de ploegen in de Europa League. Ook KV Mechelen moest vandaag aan de bak op het veld van Eupen.

De bezoekers moesten even opwarmen, maar namen de wedstrijd vrij snel in handen. Storm zorgde aanvankelijk voor het meeste gevaar.

Halverwege de eerste helft stuurde Schouterden Ngoy dan mooi weg. Die ging op snelheid voorbij Vanlerberghe en werkte de bal vanuit een scherpe hoek perfect tegen de touwen. De mannen van Vrancken leken even van slag, maar knokten zich terug in de match.

Hairemans en vooral Van Damme zorgden voor de kansen, maar stuitten telkens op een sterke doelman Defourny. 1-0 was de ruststand in de Oostkantons, waar behalve de koude temperaturen vooral het slechte veld opviel.

Neen Eupen, jullie doelman heet niet Defounry...

Verdiende gelijkmaker valt pas in blessuretijd

De degelijke eerste helft kreeg een vervolg in het tweede bedrijf. KV Mechelen bleef veruit de gevaarlijkste ploeg.

Wat volgde, was een opeenstapeling van kansen voor de bezoekers. Mrabti stuitte opnieuw op Defourny, Walsh kopte de beste van dicht bij over.

KV Mechelen verdiende zeker de gelijkmaker, maar moest opletten voor de counter. Ngoy vergat halverwege de tweede helft de score te verdubbelen.

Het slotoffensief leek lang op niets uit te draaien, tot Schoofs in minuut 92 de bal in doel werkte. KV Mechelen pakt zo in extremis toch nog een punt mee naar huis, al hadden ze op basis van de wedstrijd zeker aanspraak kunnen maken op de zege.

Schoofs (KV Mechelen): “Match zoals we er al veel hebben gespeeld dit seizoen”

"Het was weer een match zoals we er de afgelopen weken veel hebben gespeeld. We spelen goed en hadden heel veel kansen. Daardoor denk je op den duur natuurlijk dat het niet mag zijn. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn dat we in de extra tijd toch nog een punt pakken, want het was een frustrerende match voor ons."

"Echt blij kunnen we natuurlijk niet zijn. We hadden vandaag genoeg kansen om 4 à 5 matchen te winnen. We kunnen niet anders doen dan blijven verder doen zoals we bezig zijn, nog dominanter proberen zijn en hopen dat het tij voor ons snel keert."

"Waarom we zo moeilijk scoren? Het is zeker een kwestie van geluk, maar ook van kwaliteit van onze kant. Het wordt een lange busrit terug, maar hadden we verloren was hij nog veel langer geweest."

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Er is maar een facet van het voetbal dat we vandaag niet goed gedaan: afwerken. Dat is helaas het verhaal van ons seizoen. Ik denk niet dat ik al ooit een ploeg heb gecoacht hebt die zoveel kansen creëert, maar zo weinig scoort. Het is frappant om te zien, we brengen al vanaf match 1 heel goed voetbal dit seizoen. Het is vooral belangrijk om het vertrouwen in ons spel te behouden."

Théo Defourny (Eupen):  “Voor mij persoonlijk was het een goede wedstrijd. We wilden winnen om te stijgen in de stand, helaas verliezen we twee punten in de slotminuut. Maar eigenlijk was het gelijkspel zeker een eerlijk resultaat. We hebben te veel kansen weggeven. We konden vrij snel scoren en hebben daarna wat te veel op onze lauweren gerust."

Bernat San José (coach Eupen): “We verdienden het gelijkspel vandaag. Dit was zeker onze moeilijkste tweede helft van het seizoen. We hebben onze stijl daarom ook wat aangepast, in de hoop zo toch wat meer balans in het spel te krijgen. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben, maar we konden onze kansen ook zelf niet afmaken. Tegen Beerschot zal het dit weekend moeilijk worden, want we weten dat zij in een goede flow zitten. Maar wij moeten opnieuw uitgaan onze eigen kracht en geloven in een goed resultaat."

18:50

Eindstand: 1-1

Eupen en Mechelen verdelen de punten na een aangenaam kijkstuk. KV Mechelen voetbalde een karrevracht aan kansen bij elkaar, maar het duurde tot in minuut 92 alvorens de verdiende gelijkmaker er kwam. Schoofs bezorgt zijn ploeg zo een punt, al hadden de drie punten zeker niet overdreven geweest.

90+1'

90'

Daar is dan toch de gelijkmaker!

Mechelen krijgt dan toch wat het verdient! Schoofs knokt zichzelf tot een schotkans, en duwt de bal secuur in het zijnet. 1-1, het laatste wapenfeit in deze wedstrijd?

90'

De slotminuut is ingezet. Een nieuwe nederlaag dreigt voor de mannen van Vrancken, die de laatste minuten niet echt meer tot grote kansen zijn gekomen.

83'

KV Mechelen voetbalde liefst 19 doelpogingen bij elkaar. Geen enkele daarvan leverde vooralsnog een goal op. Wat kan malinwa nog in de slotminuten?

82'

Weer geen gelijkmaker

Togui doet alles goed en duikt alert op voor doel. Hij duwt de reuzekans onbegrijpelijk over de goal. Trainer Wouter Vrancken schreeuwt zijn frustratie uit langs de lijn.

82'
    80'

Baby mag na mistasten van Wernersson alleen op doel afgaan, maar legt hem naast. Ondanks het Mechelse overwicht, had Eupen zeker al meer kunnen scoren vandaag.

78'
    78'

Slotkwartier

Wat kan KV Mechelen nog in de laatste 15 minuten? Ze verdienen absoluut meer.

76'

Walsh probeert een voorzet in een tijd in doel te verlegen, maar zijn poging gaat over. Tekenend voor de wedstrijd van KV Mechelen.

74'
    73'
    71'

Kayembe komt tot een schot, maar Coucke is alert. De kansenregen voor KV Mechelen lijkt wat te zijn gaan liggen.

69'

De ingevallen Baby kan uithalen, maar zijn schot is te centraal. Ondertussen moet Stef Peeters verzorgd worden. Van Damme is ongelukkig op zijn enkel gaan staan.

63'

Plots is daar Eupen. Via een goed spelende Schouterden komt de bal bij Ngoy terecht. Die legt de bal naast. Grote kans op de 2-0, al zou dat volledig tegen de gang van het spel in zijn geweest.