87'
Harlem Gnohéré
1 - 2
87'

Moeskroen is uitstekend aan zijn inhaalrace - op de kalender en in het klassement - begonnen met een overwinning op Cercle. Met een helpende hand van de VAR was het na 11 wedstrijden eindelijk eens raak voor de Henegouwers. Moeskroen sluipt weer tot op 2 punten van Waasland-Beveren.

Cercle Brugge - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Moeskroen lijkt tegen het canvas te liggen, maar de VAR geeft de bezoekers nieuwe hoop door de 2-0 uit te wissen.
  • Man van de match: Een Argentijn die nog geen halfuur na het overlijdensbericht van Maradona scoort. Symbolischer kon het niet voor Matias Silvestre.
  • Opvallend: Jorge Simao heeft amper twee wedstrijden nodig om Moeskroen aan een eerste zege te helpen. Kan de Portugees Moeskroen naar veiligere oorden loodsen?

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Moeskroen (1-2)

Gezapig tempo levert saaie eerste helft op

Het coronavirus heeft Moeskroen met een loodzware agenda opgezadeld: maar liefst 9 wedstrijden in één maand tijd, te beginnen met een inhaalwedstrijd op Cercle Brugge.

Coach Jorge Simao had een hoopgevende eerste helft gezien bij zijn debuut tegen Genk en koos voor dezelfde 4-4-2. Maar van het gedurfde, aanvallende voetbal bleef weinig over in Brugge. Verder dan wat halve kansen en hopeloze afstandsschoten kwam het niet.

Dan mocht Cercle meer aanspraak maken op een openingsdoelpunt: Ugbo, tegen Waasland-Beveren nog goed voor 2 goals, kwam een stapje te laat, Musaba en Hoggas lieten de beste kansen onbenut.

VAR eist hoofdrol op in betere tweede helft

Het gezapige tempo van de eerste helft bleef halfweg achter in de kleedkamers. Het spel ging beter op en neer, maar Cercle Brugge bleef toch het meeste gewicht in de weegschaal leggen. Ugbo kopte een gevaarlijke vrije trap naast.

Niet veel later weerklonk "Chelsea Dagger" toch in het Jan Breydelstadion. De lijnrechter keurde het kopbaldoelpunt van Musaba af, de VAR zette het licht op groen: 1-0.

Maar Cercle zou de videoscheidsrechter nog vervloeken. De veilige 2-0 van Taravel werd weer van het scorebord gehaald voor heel nipt buitenspel, Moeskroen zette de nieuwe hoop om in een gelijkmaker. Silvestre had geen "hand van God" nodig om landgenoot Maradona te eren.

De VAR duwde Cercle helemaal de dieperik in: het zag een penaltyovertreding van Lopes, ook al was in de herhaling moeilijk te zien of de fout wel binnen het strafschopgebied gebeurde. Gnohéré trok er zich niets van aan en bezorgde Moeskroen zijn eerste zege van het seizoen.

2 keer pech voor Cercle: VAR keurt eerst goal af, en geeft twijfelachtige strafschop aan Moeskroen

90+10' tweede helft
90+9'
90+9'

Na 11 wedstrijden heeft Moeskroen eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Met dank aan de VAR smeert het Cercle een 1-2-nederlaag aan.

90+8'

Cercle komt nog dicht bij de gelijkmaker na een wanhoopspoging. Musaba trapt over de bal, nadat Koffi de bal heeft laten schieten.

90+5'

Moeskroen houdt de bal goed in de ploeg in de laatste minuten. Het wil zijn eerste zege van het seizoen niet meer uit handen geven.

90+2'

90+2'
90'

89'

Nog cynischer: Somers stond al even te wachten langs de zijlijn om Lopes te vervangen. Een vroegere wissel had de strafschop kunnen voorkomen.

88'

Gnohéré mist niet

Gnohéré stuurt Didillon naar de verkeerde hoek en lijkt Moeskroen naar de zege te trappen.

88'
87'

Strafschop!

Boterberg wordt na lang talmen naar de zijlijn geroepen om de beelden te bekijken. Lopes heeft wel degelijk een fout begaan: strafschop!

84'

Jorge Simao eist een strafschop na een fout op Ciranni. Heeft Lopes een fout begaan? De VAR komt opnieuw tussen.

83'

Zure wissel: uitgerekend invaller Omolo verliest zijn duel, waardoor Silvestre de gelijkmaker kan scoren.

82'

Silvestre kopt raak

De Argentijn Silvestre heeft geen hand van God nodig om te scoren. Hij eert Diego Maradona met een kopbaldoelpunt. Moeskroen heeft zijn gelijkmaker beet.

81'

Slot op de deur

Franck Kanouté mag uitblazen op de bank. Omolo moet de overwinning mee over de streep trekken.