2. 88' - Doelpunt - Leon Goretzka (3 - 2)
Bundesliga - speeldag 24 - 06/03/21 - 18:32
88'
Leon Goretzka
88'
3 - 2

Bayern München heeft een gouden driepunter gepakt tegen Borussia Dortmund. Erling Haaland zorgde na 9 minuten al voor de 0-2, maar dankzij een sterke Lewandowski rechtte Bayern de rug en won het nog met ruime cijfers: 4-2. Bayern wordt zo ook opnieuw leider.

Het journaal 13u met o.a. de clash tussen Bayern München en Dortmund

Haaland - Lewandowski: 2-2

Zowel de Duitse Supercup (3-2) als de heenwedstrijd in de competitie (2-3) waren een prooi voor de Duitse landskampioen. Bayern ontving Dortmund vandaag dan ook met vertrouwen in de Allianz Arena.

Maar het kwam al snel in de penarie. Haaland had nog geen twee minuten nodig om Neuer te verschalken. De Noorse doelpuntenmachine deed er na amper 10 minuten nog eentje bij. Man van de assist: Thorgan Hazard, zijn eerste in de competitie dit seizoen.

Na 25 minuten spelen had de derde goal op het scorebord moeten staan, maar Haaland greep zich naar de haren. Meunier kon in de zestien kiezen tussen een schot of een voorzet richting de Noor. Het werd een voorzet, veel te slap.

Dat brak de geelhemden niet veel later zuur op. Lewandowski knalde een onbedoelde voorzet van Sané staalhard voorbij doelman Hitz: 1-2. Bayern mocht net voor het rustsignaal de VAR bedanken, die de penaltyovertreding van Dahoud wél zag. Lewandowski twijfelde niet en hing de bordjes weer gelijk.

Lewandowski en Haaland
De twee hoofdrolspelers van de avond.

Exit Haaland, Bayern deelt genadeschot uit

De tweede helft startte al even furieus als de eerste. Hazard kon na een minuut voetballen uithalen met zijn rechter, maar zijn pegel vond het zijnet. Aan de overkant kon Coman een blunder van Hitz net niet afstraffen.

Na een tackle van Boateng op de voet van Haaland zat de wedstrijd van de Noor erop. Hij werd uit voorzorg gewisseld. Nadien hadden de bezoekers geen verhaal meer. Dortmund miste draaischijf Witsel.

Bayern drukte steeds meer door en na enkele halve kansen was het dan toch raak. Goretzka plaatste zijn knal perfect in de linkerhoek: opnieuw was een 3-2-scenario in de maak.

Maar dat was buiten Lewandowski gerekend. De Pool vervolledigde zijn hattrick. Bayern wipt zo opnieuw over Leipzig naar de leiding in de Bundesliga en telt 2 punten meer. Dortmund blijft op een zesde stek steken met een magere 39 punten.

De vroege goals van Haaland

De hattrick van Lewandowski

Blessure Haaland valt mee, zorgen om Boateng

Zowel Haaland als Boateng moesten het veld geblesseerd verlaten. Voor Haaland viel de schade best mee. "Ik heb hem vervangen omdat hij een tik had gekregen en we spaarzaam met hem moeten omspringen. Hij heeft de voorbije weken al heel veel gespeeld. Ik denk wel dat het goedkomt voor dinsdag in de Champions League."

De blessure van Boateng lijkt ernstiger. De Duitse verdediger moest zich na 70 minuten laten vervangen. "Hij heeft zijn knie verdraaid. We weten nog niet hoe ernstig het is", aldus Flick, die wel aangaf zich zorgen te maken.

90+3'
FC Bayern München krijgt een vrije trap. Jude Bellingham (Borussia Dortmund) haalde Eric Maxim Choupo-Moting onderuit.
90+2'
Marwin Hitz (Borussia Dortmund) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+2'
Niklas Süle (FC Bayern München) haalt uit met zijn rechter...
90+1'
90+1'

89'

En daar is nummer 4!

Over en out. Lewandowski maakt zijn hattrick compleet en beslist de wedstrijd definitief! Wat een partij van de topschutter.

88'

Leon Goretzka (FC Bayern München) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 3 - 2.
88'

Dan toch de voorsprong voor Bayern!

Het zat eraan te komen! Bayern komt op voorsprong dankzij een rake knal van Goretzka. Dortmund moet nu alles op alles zetten.

87'
Manuel Neuer (FC Bayern München) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
87'
Steffen Tigges (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn linker...
86'
Joshua Kimmich (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
Hoekschop voor FC Bayern München. Joshua Kimmich trapt die naar de tweede paal.
85'
Thomas Müller (FC Bayern München) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
85'
Leon Goretzka (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'

Het is bibberen en beven voor Dortmund, dat zich naar het einde van de wedstrijd sleept. Goretzka zijn schot wordt nog afgeblokt, niet veel nadien moet Meunier een hoekschop toestaan. Bayern zet het slotoffensief in.

84'
Steffen Tigges (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
82'
Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.