78'
Mats Hummels
78'
3 - 0

Borussia Dortmund heeft zonder al te veel moeite de 181e Revierderby naar zijn hand gezet. Schalke 04 kon één wedstrijdhelft stand houden, maar ging na de pauze alsnog voor de bijl. Dortmund behoudt zo de aansluiting met de top van het klassement, het geplaagde Schalke zakt dieper en dieper weg.

De ogen in Duitsland waren zaterdagavond gericht op Dortmund
en Schalke, die elkaar in de ogen keken voor de 181e Revierderby. Dortmund, met Meunier als enige Belg in de basis, had na de 3-1-nederlaag in de CL tegen Lazio wat goed te maken.

Schalke kon met een zege in de derby de zware crisis misschien wat verlichten. De Koningsblauwen konden al sinds januari niet meer winnen in de Bundesliga en wisten dit seizoen na vier speeldagen nog maar één puntje te verzamelen.

Schalke houdt 1 helft stand tegen sterk Dortmund

Het duurde niet lang alvorens Dortmund het heft in handen nam. Via Meunier, Haaland en een schicht van Dahoud kwam het een paar keer dicht bij het openingsdoelpunt, maar het lot leek een weerloos Schalke goed gezind.

Dat geluk voor de bezoekers keerde echter al snel in de tweede helft. Akanji kreeg de bal voor de voet na een hoekschop en trapte de verdiende openingstreffer tegen de touwen. Op het uur deed Haaland - wie anders? - de boeken al toe met een heerlijk stiftje.

De veer bij Schalke was gebroken en Hummels zette een dikke tien minuten de 3-0-eindstand nog op het bord met een rake kopbal. Dortmund behoudt door de zege in de Revierderby de aansluiting met de top van het klassement, rivaal Schalke lijkt de bodem stilaan bereikt te hebben.

Haaland maakte de heerlijke 2-0:

20:20

Dortmund viert in de Revierderby!

Scheidsrechter Zwayer heeft net als in de eerste helft geen zin in extra tijd, al is dat nu best te begrijpen. Dortmund wint gemakkelijk van een weerloos Schalke en heerst in deze 181e Revierderby.

90+1' tweede helft
90'
Kilian Ludewig (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
86'

De wedstrijd is gespeeld en dat resulteert in een futloos wedstrijdeinde. Dortmund tikt de bal rustig rond, Schalke heeft er al een tijdje geen zin meer in.

85'
Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Can Bozdogan (FC Schalke 04).
84'
Bastian Oczipka (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mateu Morey (Borussia Dortmund).
81'

Met de zege op zak haalt Favre Meunier naar de kant. De Rode Duivel speelde een degelijke wedstrijd en kon zich vooral in de eerste helft tonen met een doelkans en een heerlijke voorzet.

81'
Mateu Morey (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bastian Oczipka (FC Schalke 04).
79'

Hummels maakt het af voor Dortmund

Zij die nog twijfelden mogen het nu opschrijven: Dortmund gaat deze 181e Revierderby winnen. Hummels klimt het hoogste op een hoekschop van Guerreiro en kopt de 3-0 hard binnen.

78'

Doelpunt voor

Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) schildert een voorzet op het hoofd van Mats Hummels en die kopt de 3 - 0 tegen het net.
78'
Raphaël Guerreiro neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
77'

Rentree van Thorgan Hazard

Ook Thorgan Hazard staat nu klaar om in te vallen. De Rode Duivel maakt zijn rentree na blessureleed. Zo hebben we toch nog alle Belgen op het wedstrijdblad vandaag in actie gezien.

75'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Benito Raman (FC Schalke 04) stond buitenspel.
73'
Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
72'
Can Bozdogan (FC Schalke 04) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Delaney (Borussia Dortmund).
72'

Raman en Witsel maken entree

Aan de zijde van de thuisploeg verdwijnen Reyna en Dahoud uit de ploeg, Witsel en Passlack komen erin. Bij Schalke moet ook Matondo naar de kant, waardoor Benito Raman nog een twintigtal minuten mag meedoen.