74'
87'
0 - 13
87'

Ajax heeft vandaag geschiedenis geschreven bij VVV Venlo. Het klopte de middenmoter met 0-13, nooit was het verschil tussen twee clubs groter in de Eredivisie. Lassina Traoré maakte vijf doelpunten  en deelde drie assists uit bij de Amsterdammers.

Ajax kent geen genade met VVV

VVV rolde in de eerste helft zelf de rode loper uit voor Ajax, dat tussen twee CL-duels hoopte op een rustige namiddag. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld en stond het nog "maar" 0-4.

Vooral na de pauze acteerde Venlo opvallend zwak. Christian Kum verdween vlak na de rust met rood naar de kant na een zware fout op Antony, daarna gooide de thuisploeg de handdoek in de ring en ging het plots heel snel.

Ajax profiteerde optimaal van de manmeersituatie. In tien minuten tijd scoorden de bezoekers maar liefst vijf keer, goed voor 0-9 na amper 65 minuten voetballen.

Dat op zich is al ongezien, maar Ajax bleef maar komen. Het net van doelman Van Crooy trilde uiteindelijk 13 keer. Nooit was het verschil tussen twee clubs uit de Eredivisie groter.

Ajax was al recordhouder in de Eredivisie als het gaat om de grootste zege. De club uit de hoofdstad versloeg Vitesse met 12-1 op 19 mei 1972.