3. 42' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 28/10/20 - 21:00
42'
Hans Vanaken
42'
1 - 1

Club Brugge is thuis niet verdergekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen een door corona gedecimeerd Lazio. Doelman Mignolet moest geen bal pakken voor de rust, maar toch kwamen de Italianen voor. Hans Vanaken wiste de 0-1 uit vanaf de stip. Na de rust had Club kansen bij de vleet, maar kon geen ervan benutten. Met 4 op 6 na 2 duels mag Club toch tevreden zijn.

Club Brugge - Lazio kort samengevat:

• Sleutelmoment: Vlak voor de rust wijst scheidsrechter Taylor naar de stip in het voordeel van Club Brugge. Vanaken zet de penalty om, waardoor Club met vertrouwen de rust in gaat. Na de pauze vergeet de thuisploeg het vervolgens af te maken.

• Man van de Match: Pepe Reina toonde nog eens zijn klasse op zijn oude dag. De Spanjaard hield met enkele geweldige reddingen Dennis en Rits van de winning goal.

Het journaal laat met na 12'20" de 1-1 van Club Brugge tegen Lazio in de CL

Vanaken pakt cadeautje uit vanaf de stip

Lazio zakte zonder heel wat toppers af naar Brugge. Onder meer Ciro Immobile en Luis Alberto waren in Rome gebleven met corona-perikelen.

Toch kwamen de Romeinen na een kwartiertje op voorsprong in het lege Jan Breydelstadion. Correa kreeg van Deli te veel tijd op de rand van de 16. Hij krulde de 0-1 netjes voorbij Mignolet in doel.

Het antwoord van Club kwam er niet veel later. De Ketelaere kwam met wat geluk in balbezit in de rechthoek, maar was te verrast om van dichtbij binnen het kader te mikken.

Vlak voor de rust ging scheidsrechter Taylor plots naar de zijlijn. Hij zag op de tv-beelden hoe Patric op corner Rits tegen de vlakte had gewerkt in het strafschopgebied en wees naar de stip. Vanaken stuurde de ervaren Reina naar de verkeerde kant: 1-1.

De bal wil er niet in na de rust

Na de rust kreeg blauw-zwart kansen bij de vleet, maar de bal wilde er maar niet in. Dennis mikte als eerste op het been van Reina, ook Vanaken kreeg de bal niet veel later niet tussen de palen.

De beste kansen moesten dan nog komen. Rits leek te scoren met zijn hoofd, maar Reina pakte opnieuw uit met een geweldige redding.

Het mocht niet zijn voor blauw-zwart, want zelfs in een leeg doel kreeg Sobol de bal er niet in.

Club kreeg tien minuten voor tijd het deksel nog bijna op de neus. Mignolet, tot dan werkloos, toonde zijn klasse en hield ex-Racing Genk-speler Milinkovic-Savic van de winnende treffer met zijn borst.

Met 4 op 6 mag Club Brugge best tevreden zijn, al zat er tegen dit Lazio, zonder Immobile en Alberto, zeker meer in. Volgende week komt Borussia Dortmund naar Brugge. Dat wordt andere koek.

Clement: "Voetballend onze beste CL-partij, jammer dat we het niet afmaken"

• Philippe Clement: "Voetballend vond ik deze partij onze beste wedstrijd van de afgelopen 2 jaar in de Champions League. Ik vind dat we die 3 punten echt hadden verdiend. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat ik gemengde gevoelens heb. Voor 90 procent ben ik heel trots op wat ze getoond hebben. Ze hebben hoog druk gezet en slaagden erin terug te keren na een achterstand. En ze bleven op het einde van de match voor de overwinning gaan. En voor 10 procent ben ik teleurgesteld dat we het niet afgemaakt hebben."

"Na 2 speeldagen tellen we 4 op 6. Daar had iedereen voor deze 2 matchen voor willen tekenen. Maar het had 6 op 6 kunnen zijn. We zullen proberen tot het einde van de rit mee te doen, we trachten zo hoog mogelijk te eindigen. Naast onze kwaliteiten moeten we het doen met ons enthousiasme en ons teamwork, want de andere teams hebben veel grotere budgetten."

• Hans Vanaken: "In de tweede helft vonden we de gaatjes wel, maar we misten wat efficiëntie. Jammer, want er zat zeker meer in. We hadden het in het begin wat moeilijk, maar lieten de moed niet zakken na de 0-1. Scoren voor de rust was dan ook ideaal. We probeerden het wel in de tweede helft, maar uiteindelijk hield Mignolet ons nog recht. Anders stonden we hier nog ontgoochelder."

• Ruud Vormer: "We hadden meer verdiend vandaag. We waren beter dan Lazio, maar de bal moet goed vallen. Dat lukte vorige week wel, nu werd het 1-1. Het is nu zo, het lukt niet altijd. Het is al goed dat we niet heel tevreden zijn na een 1-1 tegen Lazio. Dat zegt ook al veel."

• Simone Inzaghi (Lazio-coach): "Het was erg moeilijk om deze wedstrijd voor te bereiden. We hebben het uiteindelijk wel goed gedaan, door met trots te spelen. We hebben geprobeerd niet te verliezen gezien de omstandigheden. Ik ben tevreden over wat de groep vandaag getoond heeft. Nu wacht ons een dubbele confrontatie met Zenit Sint-Petersburg."

Clement: "Dit was voetballend onze beste match in de CL in 2 jaar tijd"

Vanaken: "Weet nog altijd niet waarom we strafschop krijgen"

90+5'

Het zit erop in het Jan Breydelstadion. In de tweede helft werd niet meer gescoord en dus delen Club Brugge en Lazio de punten.

Met 4 op 6 hoeven ze in Brugge zeker niet ontevreden te zijn, al zat er vandaag zeker meer in tegen een onthoofd Lazio.

90+4'

Reina raapt de bal op in de zestien na lang balbezit van Club. Nog 1 minuut.

90+2'

De goede tweede helft van Club Brugge krijgt geen kers op de taart voorlopig. Een punt is natuurlijk ook niet slecht tegen Lazio.

90+1'

90+1'

89'

Een slotoffensief komt er voorlopig niet van Club Brugge. Integendeel. Het is Lazio dat de jongste minuten de bal heeft.

88'

Ook Krmencik staat nog klaar langs de zijlijn. De Tsjech komt in de plaats van Dennis, die al even uit de wedstrijd is verdwenen.