2. 65' - Doelpunt strafschop - Kylian Mbappé (0 - 2)
    Ligue 1 Uber Eats - speeldag 9 - 31/10/20 - 21:02
    65'
    Kylian Mbappé
    0 - 2
    65'

PSG heeft niets laten liggen op het veld van Nantes. De landskampioen won makkelijk dankzij drie doelpunten na de pauze. Maar de partij had misschien anders kunnen lopen. Moses Simon (ex-AA Gent) had in de eerste helft de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar miste onbegrijpelijk.

Nantes (15e in de stand) wou PSG van een 7e zege op een rij houden. Moses Simon kreeg na een kwartier een kans die hij nooit mocht missen. Hij kwam ingelopen voor een leeg doel, maar tikte de bal tegen zijn eigen steunbeen. Het leer hobbelde naast.

Als klap op de vuurpijl moest Simon 10 minuten na zijn flater het veld verlaten met een blessure aan zijn adductoren. Een Halloween-avond om snel te vergeten voor hem.

Op doelpunten was het wachten tot de 2e helft. Mbappé schotelde Herrera de openingsgoal voor. Even later zette Mbappé zelf de 0-2 op het bord vanaf de stip.

Sarabia legde in de slotfase de 0-3-cijfers vast. PSG leidt nu met 3 punten bonus op Lille, dat wel een match minder gespeeld heeft.

Het was niet de beste match van Moses Simon

90+3'
    Ander Herrera (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Abdoulaye Touré (FC Nantes).
    90+1'
    Abdoulaye Touré (FC Nantes) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+1'
    Roli Pereira de Sa (FC Nantes) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+1'

90+1'
    De ref grijpt in: Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain) deelde een duw uit.
    90'
    Abdou Diallo (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jean-Kévin Augustin (FC Nantes).
    86'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain) stond buitenspel.
    84'
    FC Nantes krijgt een vrije trap. Thilo Kehrer (Paris Saint-Germain) haalde een tegenstander onderuit.
    81'
    Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    79'
    FC Nantes krijgt een vrije trap. Colin Dagba (Paris Saint-Germain) haalde Abdoul Kader Bamba onderuit.
    78'
    Imran Louza (FC Nantes) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kays Ruiz-Atil (Paris Saint-Germain).
    76'
    Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    75'
    Jean-Charles Castelletto (FC Nantes) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bandiougou Fadiga (Paris Saint-Germain).