90+2'
Igor De Camargo
90+2'
5 - 3

KV Mechelen is de Europe play-off het beste begonnen van de vier ploegen. Na een gelijkspel op speeldag 1, won KVM van leider KV Oostende na een doldwaze slotfase waar de kansen heen en weer gingen. KVO liet de kans liggen om als leider een kloof van 5 punten te slaan met de nummer 2.

KV Mechelen - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: De honger van KV Mechelen was vandaag niet te stillen. Na  de 3-3 drukte het nog eens de gaspedaal in. Die onvermoeibare goaltjesdrang werd na de 85e minuut nog vertaald in 2 late doelpunten.
  • Man van de match: Nikola Storm ging door op zijn elan van de vorige weken. De flankaanvaller van Mechelen zorgde met zijn flitsende acties voor het grootste gevaar uit het kamp van de winnende ploeg. Hij verzilverde zijn uitmuntende prestatie ook nog eens met 2 doelpunten.
  • Opvallend: In de Europe play-offs staat alles op een zakdoek en daar profiteert Mechelen vandaag van. Het springt door deze overwinning van de laatste naar de 2e plaats en nadert zo tot op 2 punten van leider Oostende.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Oostende (5-3)

Doelpunten, doelpunten en nog meer doelpunten

Zowel Oostende als Mechelen charmeerde dit seizoen met aanvallend voetbal. Een open vizier en heel veel doelpunten waren ook vandaag weer het recept van de dag.

Vooral Oostende gooide meteen alle kaarten op tafel. Sakala en Theate hadden in de beginfase tot tweemaal toe de bovenhand op de Mechelen-defensie en zette de kustploeg na 30 minuten al op rozen (2-0).

KV Mechelen verzoop bijna door de eerste vloedgolf van de Kustboys, maar het kon door een knap doelpunt van Storm het hoofd, vijf minuten later, toch weer boven water steken.

Mechelen rook na die tegentreffer bloed in het Oostendse water en had met Mbrati nog een tweede kaper op de kust. De Zweed bezegelde de spektakelrijke eerste helft met de 2-2.

Bij Oostende moet iemand van de trainersstaf pompen na de goal van Sakala

Mechelen torpedeert zich naar voorposten van Play-off 2

KV Mechelen begon de tweede helft zoals het de eerste geëindigd was: in de aanval. De storm en drang van de thuisploeg loonde op het uur met een knap doelpunt van Storm, de beste man tussen de lijnen.

In wat volgde, moest Oostende afrekenen met een spervuur counters van Mechelen. Toch waren het de Kustboys die via de omschakeling de bordjes weer gelijk mochten hangen.

Oostende leek het kruit nu echt wel verschoten te hebben, maar Mechelen had wel nog wat poeier in de benen. Met 2 doelpunten in de laatste 5 minuten schonken ze het doelpuntenfestijn nog een smakelijk toetje.

Beide ploegen speelden met open vizier, maar Mechelen schoot vandaag het meest met scherp en nadert zo tot op 2 punten van leider Oostende.

Theate vergist zich van zwart truitje en geeft pass aan Vrancken

90+6'

Einde: 5-3!

KV Mechelen en Oostende beloofden ons aanvallend voetbal, en zo geschiedde ... KV Mechelen trekt aan het langste eind in een attractief doelpuntenspektakel.

90+3'

Doelpunt Mechelen: 5-3!

De doodsteek is een feit. De invallers pikken ook hun graantje mee. Kaya legt af naar de Camargo. Die mist niet en schuift de bal binnen.

90+1'

89'

Daar zijn ze weer

Je bent nooit klaar met dit Oostende. Sakkala houdt de bal goed bij en legt af naar Thiam. De invaller mist wat voeling met de bal en trapt driest over. Gelukkig zat er niemand in het 34C-zitje ... Dat had geen aangename kennismaking met de bal geweest.

88'

Een karrevracht aan wissels breekt even het tempo in de wedstrijd. Kan Oostende nog iets forceren of hebben ze hun kruit nu echt wel verschoten?

88'
84'

Doelpunt Mechelen: 4-3!

Vanlerberghe wordt vergeten op hoekschop. Hij verstopt zich op de rand van de 16-meter. Hij ziet de bal naar zich toerollen en haalt uit. Hubert lijkt verrast en laat de bal door zijn benen glippen.

83'
82'

Doelpunt Oostende: 3-3!

Mechelen vergeet te scoren via Schoofs en loopt op een counter. Hjulsager pakt uit met een knappe rush, maar komt in een haast onmogelijke schietpositie. De Deen haalt toch de trekker over en verrast zo vriend en vijand. Het leer zoeft het dak van de goal in.

77'

Mechelen kan counteren

Oostende moet afrekenen met de grootste vrees van trainer Blessin: de counters van Mechelen. Vooral Schoofs en Storm moeten in de gaten gehouden worden in de omschakeling. Het duo vindt elkaar vandaag naadloos.

74'

2x Mechelen

Hubert waant zich even in een schietkraam. Hairemans en Schoofs zijn de schutters van dienst, maar een promotie tot scherpschutter zit er (nog) niet in.

73'
72'

Oostende gooit er twee verse krachten in om het tij te keren. Boonen en Jäkel mogen nog wat in de pap brokken het laatste kwartier.

68'

Wederopstanding Oostende?

Oostende geeft zich nog niet gewonnen. Het pikt de draad weer op en probeert tot tweemaal toe om Thoelen in verlegenheid te brengen, maar de keeper van Mechelen staat pal.

65'

Doelpunt KV Mechelen: 3-2!

Daar is Storm opnieuw. Hij heeft geen penalty nodig om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hij kan rekenen op een knappe bal van Schoofs om zijn actie in te zetten. Wat volgt was te verwachten, maar blijkt opnieuw oer-efficiënt. Hij komt naar binnen en schuift de bal de verste hoek in.