62'
Andrew Hjulsager
2 - 1
62'

AA Gent heeft tegen KV Oostende zijn eerste overwinning in de Europe Play-offs geboekt. Het smeerde de leider zijn tweede nederlaag op rij aan en komt zich zo weer mengen in de strijd om de Europese tickets.

AA Gent - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Op amper drie minuten gaan de emoties heen en weer in de Ghelamco Arena. Godeau brengt Gent rond het uur op een comfortabele 2-0-voorsprong, maar Hjulsager scoort meteen daarna tegen. Verder komt een fel Oostende nadien niet meer.

• Man van de match: Roman Jaremtsjoek was vooral in de eerste helft een ware gesel voor de KVO-defensie. Hij was al in de tweede minuut gevaarlijk, opende op het kwartier de score en kwam 2 keer dicht bij de 2-0. Na de rust deemsterde hij wel een beetje weg.

• Opvallend: Oostende beleeft maar zelden plezier aan een tripje naar Gent. Het is al meer dan 3 jaar geleden dat de kustploeg nog eens kon winnen in de Arteveldestad. De laatste 4 competitieduels in de Ghelamco Arena leverden evenveel nederlagen op voor KVO.

Bekijk de goals uit Gent - Oostende (2-1)

Jaremtsjoek scoort en laat de 2-0 liggen

Na een magere 1 op 6 had Gent dringend een driepunter nodig om de Europese hoop levend te houden. De thuisploeg besefte wat er op het spel stond en begon fel aan het duel tegen leider Oostende. Al in de tweede minuut deelde Jaremtsjoek een waarschuwing uit, een voorteken van een uitstekende eerste helft van de Oekraïner.

Op het kwartier bracht Castro-Montes Jaremtsjoek met een heerlijke pass alleen voor doel en de aanvaller trok de lijn door met een al even knappe afwerking. Een kwartier later waren de rollen omgekeerd, Jaremtsjoek vond Castro-Montes en die dwong Hubert met een gevaarlijk schot tot een fraaie redding.

Gent was baas, maar Jaremtsjoek vergat de score op te drijven. De aanvaller spurtte weg van Tanghe, maar alleen voor Hubert besloot hij nipt voorlangs. Castro-Montes bood hem met een slimme doorsteekpass een herkansing aan, maar dit keer mikte hij overhaast naast.

Theate raakt Jaremtsjoek ongelukkig in zijn gezicht met zijn studs

Hjulsager zorgt voor prangende slotfase

Het moet een stevige peptalk geweest zijn van Alexander Blessin tijdens de rust, want Oostende begon een pak feller aan de tweede helft. Veel werk voor Bolat leverde de druk evenwel niet op. Het was zelfs Hubert die aan de bak moest op een schot van Bezoes.

Op het uur leek Gent de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Odjidja herpakte zich na een mindere hoekschop en vond het hoofd van Godeau. Met een rake kopbal liet die Hubert kansloos achter: 2-0.

Maar Oostende toonde veerkracht en knokte zich amper 3 minuten later weer in de wedstrijd. Met wat hulp van Bolat weliswaar. De doelman loste de bal op een lage voorzet van Sakala en Hjulsager was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer van dichtbij in doel te tikken.

Een spannende slotfase met kansen voor beide ploegen was het gevolg, al was het toch vooral voor Gent bibberen. Maar de thuisploeg hield stand en doet dankzij zijn eerste overwinning in de Europe play-offs weer helemaal mee in de strijd voor een Europees ticket.

Coach Blessin maakt luidkeels zijn beklag, en krijgt onder zijn voeten van de ref

Geweldig! Vandendriessche krijgt panna om zijn oren na hakje van Bezoes

Vanhaezebrouck: "We zijn nog niet dood"

• Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "We hebben eindelijk ook een keer gewonnen in de play-offs. We zijn dus nog niet dood, maar het kan dit weekend wel zo ver zijn. Of ik niet optimistischer moet zijn? Nee, ik ben realistisch. We doen nog mee."

"We verdienen vooral om te winnen op basis van de eerste helft. We moeten eigenlijk de rust ingaan met 2 doelpunten verschil. Na de rust geven we het tegendoelpunt te gemakkelijk weg. En dan wordt het natuurlijk spannend. Een pluspunt is wel dat we nog weinig hebben weggegeven."

"We hebben lang gestreden om Play-off I te halen, maar dat is niet gelukt omdat we te wisselvallig waren. Maar uiteraard doe je niet mee aan Play-off II om er na 3 matchen al uit te liggen."

• Alexander Blessin (KV Oostende): "We verliezen deze wedstrijd in de eerste helft. Na de rust waren we veel beter: niet alleen het systeem, maar ook de intensiteit. Als we zo spelen in de eerste helft, verliezen we niet."

"Dat moeten we meenemen naar zondag. Je kan niet zeggen dat we vermoeid waren, want in de tweede helft lopen we wel. We gaan nu onze fouten analyseren en zondag met het kopje omhoog weer strijden."

90+4'

AA Gent doet een gouden zaak in de strijd voor een Europees ticket. Het klopt Oostende met 2-1 en nadert zo tot op 1 punt van de (voorlopige) leider in de Europe play-offs. Standard of KV Mechelen kan straks de leiderspositie overnemen van de kustploeg.

90+4'

De vrije trap levert niks meer op. De buit lijkt binnen voor Gent.

90+4'

Gent geeft nog een vrije trap weg na een overtreding van Kums op Hjulsager. Is dit het moment voor de kustploeg?

90+2'

Oostende slaagt er niet meer in om Bolat het vuur aan de schenen te leggen. Bij Gent snakken ze nu wel naar het laatste fluitsignaal.

90+2'
90+1'

90'

4 minuten extra

De klus is nog niet geklaard voor Gent, er komen nog ruim 4 minuten bij. Voldoende voor Oostende om nog langszij te komen?

88'

Gent kan Europees ticket weer ruiken

Gent is nog enkele minuten verwijderd van een uitstekende zaak. Met winst komt het tot op 1 punt van Oostende en doet het weer volop mee voor een Europees ticket. Standard en KV Mechelen kunnen straks ook profiteren van het puntenverlies van KVO. Of keert het tij nog voor de kustploeg?

85'

Ook Ndicka en Thiam mogen de slotfase nog meepikken bij Oostende. Thiam laat zich meteen zien, maar mikt voorlangs.

84'

Bukari en Plastoen worden ook nog in de strijd geworpen bij Gent. De tijd begint te dringen voor Oostende, we krijgen een bijzonder spannende slotfase.

83'

Kans op kans

Het gaat nu snel heen en weer. Castro-Montes vindt Jaremtsjoek aan de tweede paal, maar die kan niet goed afwerken. Meteen naar de overkant, waar Sakala Gueye kan aanspelen, maar hij krijgt de bal dan weer niet voorbij Bolat.

81'

Er wordt nu gevochten voor elke morzel grond.

Johan De Caluwé op Radio 1
80'

Net niet voor Sakala

Oostende doet er alles aan om de nederlaag nog af te wenden. D'Arpino brengt Sakala alleen voor Bolat, maar de controle van de aanvaller is net niet goed genoeg en zo kan de Gentse doelman ingrijpen.