UEFA Nations League - speeldag 4 - 14/10/20 - 20:45
36'
Christian Eriksen
0 - 1
36'

Christian Eriksen heeft Denemarken de volle buit bezorgd op Wembley. Zijn penaltygoal was voldoende om Engeland te kloppen. De nederlaag van de Engelsen is goed nieuws voor België want zo komen de Rode Duivels weer aan de leiding in de poule.

Op Wembley werd Engeland al na 31 minuten tot tien man gereduceerd na een tweede gele kaart voor Harry Maguire. Vier minuten later wees de scheidsrechter naar de strafschopstip na een overtreding van Kyle Walker op Thomas Delaney. Christian Eriksen trapte de Denen op voorsprong en vierde zo zijn 100e cap.

Na de pauze concentreerde Denemarken zich op het verdedigen van de krappe voorsprong, uiteindelijk met succes. Engeland, dat in Kopenhagen op 0-0 bleef steken tegen de Denen, verliest zijn koppositie in groep 2 aan België.

Bij Denemarken mocht Joakim Maehle (Genk) bij de rust invallen.