Anke Sneyers 400 meter (T20) out in reeksen
David Delespesse 400 meter (T62) 8e

WK para-atletiek zit erop: goud en zilver voor Genyn, zilver en brons voor Haenen

vr 15 november 2019 16:30

Het WK para-atletiek in Dubai zit erop. België sluit af met 4 medailles: goud en zilver voor rolstoelatleet Peter Genyn, zilver en brons voor Gitte Haenen. Op deze pagina kunt u het WK van de 11 Belgen nog eens herbeleven en hun resultaten nalezen.

16:21

Delespesse sluit WK voor Belgen af met 8e plaats op 400m en dik PR

David Delespesse kwam op de slotdag als laatste Belg in actie. Onze 43-jarige landgenoot, vorig jaar 6e op het EK, eindigde 8e en laatste in de finale van de 400m (T62). Met 2 beenprothesen liep hij wel zijn snelste 400 meter ooit. Hij verbeterde zijn PR van 1'08"69 met bijna 4 seconden: 1'04"44. Het goud was voor de Duitser Johannes Floors (45"78), voor de Nederlander Olivier Hendrikx (50"79).
16:20

David Delespesse loopt een dik PR op de 400m

14/11/19
11:36

Lefevre 5e op 800 meter

Joyce Lefvere heeft haar kampioenschap afgesloten met een 5e plaats op de 800 meter. De Belgische rolstoelatlete legde de 2 rondes af in 2'18"37. De Britse atlete Hannah Cockroft won in 1'57"27.

20:28

Dit is schitterend! Piispanen domineerde het hele seizoen, dus daarom is dit geweldig. Ik ben heel tevreden met dit goud. Als ik terug in België ben, dan eet ik een bakje friet en heb ik 3 weken rust. Daarna ga ik opnieuw aan de slag met Tokio als belangrijkste doel.

Peter Genyn, goud op 200m
20:00

Genyn: "Piispanen domineerde het hele seizoen, dan is dit geweldig"

18:44

Dit was de plaats die te verwachten was. Maar ik was zo dicht bij de Italiaanse, die ik nog niet kon kloppen. Ik ging tot het uiterste, ik denk dat iedereen mij wel heeft zien vallen bij de finish. Dit geeft mogelijkheden voor volgend jaar. Ik heb dit jaar mijn enkel gebroken op het moment dat ik een PR liep. Ik liep daarna een halve seconde trager, maar ben nu terug tot op 2 honderdsten van mijn PR. Ik heb er dus alles uitgehaald.

Gitte Haenen, brons op 100m
18:39

Haenen na brons op 100m: "Ik had die Italiaanse bijna"

18:18
17:53

Peter Genyn neemt wraak op 200m: klopt Fin Piispanen voor goud

Peter Genyn is voor de 5e keer wereldkampioen. Na 2 keer de dubbel 100 en 200 meter op de vorige WK's moest de rolstoelatleet (T51) vorige week in de finale van de 100 meter de Fin Toni Piispanen voorlaten en vrede nemen met zilver. In de finale van de 200 meter maakte hij dat ruimschoots goed. Zowel Genyn als Piispanen was goed vertrokken, maar in de laatste rechte lijn was onze landgenoot duidelijk sterker: hij finishte in een kampioenschapsrecord van 37"90. Piispanen was 2e in 38"32, de Algerijn Mohamed Berrahal 3e in 40"70. Roger Habsch, de 2e Belg in de finale, eindigde 5e in 42"06.
17:51
17:31

Mathieu Moulart eindigt 12e en laatste in hoogspringen

De 21-jarige Mathieu Moulart (T47) is in de hoogspringfinale over 1,60 meter gegaan. Hij had 3 pogingen nodig op 1,55 meter en 2 op 1,60 meter. Drie keer ging het mis op 1,65 meter. Zo belandde hij op de 12e en laatste plaats. Het goud was voor de Amerikaan Roderick Townsend-Roberts met 2,03 meter.
15:59

Gitte Haenen pakt ook brons op 100m sprint (T63)

15:59

Daags na haar zilveren medaille in het verspringen verovert Gitte Haenen ook brons op de 100 meter sprint in de T63-klasse. Ze was niet bij de snelsten weg, maar maakte dat ruimschoots goed in het tweede deel van de finale. De 33-jarige Belgische kwam uit op 15"60, op 4 honderdsten van het zilver van de Italiaanse Monica Contrafatto. Het goud was dan al een tijdje weg voor de 18-jarige Karisma Evi Tiarani uit Indonesië. Haar 14"72 is een wereldrecord. Het is de 3e Belgische medaille op dit WK. Vorig jaar op het EK won Haenen ook brons op de 100 meter. Haar PR bedraagt 15"58.