Emma Plasschaert
De vreugde is groot bij Emma Plasschaert.

Plasschaert wint olympisch testevent, medalrace stopgezet

do 22 augustus 2019 09:51

Emma Plasschaert heeft een goeie generale repetitie gehouden op het water in Enoshima, waar volgend jaar het olympisch zeiltoernooi wordt gevaren. Onze landgenote won het testevent.

13:00
12:25
10:06
Emma Plasschaert en het Belgische team vieren op het water.
10:04

3 punten voorsprong op Bouwmeester

Plasschaert, die vorig jaar het WK won, totaliseert 79 punten na 10 races. Ze doet daarmee 3 punten beter dan de Nederlandse Marit Bouwmeester (82 punten), de regerende olympische kampioene. De Hongaarse Maria Erdi eindigt met 88 punten als derde.
09:52

Medalrace stopgezet door gebrek aan wind, Plasschaert wint

Emma Plasschaert heeft haar eerste plaats in het testevent vastgehouden. Plasschaert begon als leidster aan de medalrace. De beslissende wedstrijd werd eerst uitgesteld door een gebrek aan wind. De organisatie waagde het er wat later toch op, maar door onvoldoende wind besliste men de boel stil te leggen. Plasschaert zeilde op dat moment als 2e achter de Hongaarse Maria Erdi. Die was nog een bedreiging voor haar, want in de stand stond die derde. Omdat de race gestopt werd, telt de stand van voor de wedstrijd.
21/08/19
11:22

10e plaats voor Belgische 49'er

In de Laser-klasse eindigde Wannes Van Laer als 24e, 3 plaatsen boven William de Smet. Zij starten niet in de medalrace. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmakers finishten vandaag in de medalrace van de 49er als 10e, ook hun plaats in de eindstand.
11:19

Goeie uitgangspositie voor Plasschaert

Emma Plasschaert begint morgen als leider aan de medalrace in de Laser Radial-klasse. Na 10 regatta's telt de wereldkampioene van 2018 3 punten voorsprong op de Nederlandse olympische kampioene Marit Bouwmeester. Eline Verstraelen eindigde als 36e en mag niet deelnemen aan de medalrace met de top 10.
20/08/19
16:28
11:50
10:16

Plasschaert op winstkoers

Emma Plasschaert staat ook na 8 races op kop in de laser radial. Ze noteerde dinsdag met een 26e plaats wel haar slechtste resultaat (dat werd weggestreept), maar herpakte zich met een 4e plaats en blijft leidster. Marit Bouwmeester en Maria Erdi hijgen wel in haar nek. Eline Verstraelen kon zich niet plaatsen voor de medal race. Zij eindigde 37e.
10:15

En de andere Belgen?

In de laserklasse bij de mannen hebben Wannes van Laer en William De Smet geen terrein kunnen winnen. Van Laer (21e en 22e plaats) staat 23e, De Smet (11e en 33e plaats) 3 plaatsen lager. In de 49er-klasse zeilt het duo Lefebvre/Pelsmaekers op de 10e plek. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts hadden in de vrouwelijke tegenhanger, de 49er FX, een mindere dag en staan nu 16e.
19/08/19
12:50
12:24

Emma Plasschaert neemt de leiding na 6 regatta's

Op de derde dag heeft Emma Plasschaert de situatie in drie regatta's helemaal omgekeerd. Met drie goede resultaten (2e, 10e en 3e) zag de wereldkampioene van 2018 haar slechtste score tot nu toe, een 14e plek, wegvallen en pakte ze de leiding met een totaal van 33 punten. Haar dichtste achtervolgers zijn de Canadese Sarah Douglas (39 punten) en de Hongaarse Maria Erdi (46 punten). Eline Verstraelen staat momenteel op een 37e plaats.
12:23

Van Laer 23e, De Smet 25e

In de Laser-klasse steeg Wannes Van Laer na een 26e, 14e en 12e plek één plaatsje naar de 23e stek in het klassement, met 89 punten. William De Smet won de vijfde regatta en werd 31e en 24e. Hij steeg zo drie plaatsen naar de 25e plek.
12:22

Lefebvre en Pelsmaekers staan 10e

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers staan in de 49er-categorie net in de top tien. Na negen van de twaalf regatta's heeft het duo 69 punten.