KV Oostende en Essevee zijn ontevreden met elk een helft van de koek

3. 73' - Verv. Adama Niane door Robbie D'Haese
  4. 77' - Verv. Jean-Luc Dompé door Bassem Srarfi
  5. 90' - Verv. Marvin Baudry door Jannes van Hecke
Jupiler Pro League - speeldag 27 - 22/02/20 - 20:01

Zulte Waregem lijkt een kruis te zullen moeten maken over Play-off I. Het ziet de 6e plaats door zijn vingers glippen na nieuw puntenverlies. Op het veld van KV Oostende bleef het steken op 1-1. KVO moet nog steeds naar onder kijken want Cercle Brugge blijft maar winnen.

KV Oostende - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Na de rust kreeg Fashion Sakala nog de grootste kansen om de thuisploeg de zege te bezorgen, maar hij trapte die op Bansen en vanuit een schier onmogelijke hoek voorlangs.
  • Man van de match: Ondanks die gemiste kansen verdient Fashion Sakala deze titel. Lag aan de basis van zowat elke Oostendse kans. De kustploeg zal deze Sakala zeker kunnen gebruiken in de strijd om het behoud.
  • Opvallend: Voor de winterstop leek Essevee nog een van de belangrijkste kandidaten voor het zesde Play-off-1-ticket, maar pakte sinds half december slechts 4 op 24. Oostende doet het nog slechter. Na 9 wedstrijden telde KVO 11 punten. Daarna duurde het nog eens 18 wedstrijden voor ze hun volgende 11 punten te pakken hadden.

Bekijk de goals uit Oostende - Zulte Waregem (1-1)

KVO schiet zichzelf in de voet na flukse start

Het duel tussen KV Oostende en Zulte Waregem leek op voorhand geen duel om naar uit te kijken. KVO verloor 7 van de laatste 9 competitiewedstrijden en ook de bezoekers konden niet opscheppen met een schamele 3 op 21. Toch werd de vrees voor een slappe partij snel van het bord geveegd, want beide teams namen de handschoen op van bij het eerste fluitsignaal.

William Dutoit was de eerste goalie die zijn reflexen moest aanspreken, na een sluw schot van Larin, maar daarna lag de bal vooral op de andere helft. Bataille werd op rechts het laantje ingestuurd en vond Sakala voor doel, maar die wrong de enorme kans de nek om.

Sakala en spitsbroer Niane hadden daarna vooral ruzie met de buitenspelvlag. De verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk toch toen Skulason na een knappe baltoets werd neergetrokken door Bruno. De IJslander zette zich zelf achter de strafschop en zette die feilloos om.

Zulte Waregem had het aan de overkant niet onder de markt, maar kon na een halfuur de bordjes toch in evenwicht hangen. Milovic lette niet op en vergat Larin buitenspel te zetten. De Canadees liet het niet aan zijn hart komen en kreeg de bal met een gelukje tot bij Marcq. Die omspeelde de aanstormende Dutoit en knalde de 1-1 in het dak van het doel.

Stortvloed aan kansen levert geen doelpunten op

Wie had gevreesd dat het spel na de koffie zou verwateren, kwam aanvankelijk bedrogen uit. Sakala en Dompé toonden zich een gesel voor elkaars ploegmaats. De Zambiaan mikte in de eerste minuut na de pauze op doelman Bansen en trapte 5 minuten later van op de achterlijn voorlangs.

Dompé was de man van Zulte Waregem, maar ook hij kwam niet tot scoren. Bijna dwong hij Sanneh tot een eigen doelpunt, maar Dutoit bracht redding. Dat deed de Franse goalie even later opnieuw toen hij een inzet van Dompé nog net over de lat wist te tikken.

Na het uur leken beide teams door hun beste krachten te zitten en verwaterde het spel helemaal. De aanvallers waren niet fris genoeg meer om de zeldzame kansen te benutten en zo was het uiteindelijk nog aftellen tot het laatste fluitsignaal.

Met een 1-1-gelijkspel schieten KV Oostende en Zulte Waregem niets op. De troepen van Francky Dury lijken uitgeteld in de strijd voor Play-off 1, nu ze 6 punten minder tellen dan Genk met nog maar 3 wedstrijden op de teller. Onderin deed Cercle dan weer een goede zaak door te winnen van Moeskroen. Daarmee geven ze de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. Beide teams volgen nu op amper 2 punten van KV Oostende.

Dury: "Als je niet in de top 6 eindigt, moet je 7e worden"

Dennis Van Wijk (coach KV Oostende): “Hier voel ik me niet goed bij. Als je ziet hoeveel kansen we gecreëerd hebben, is dat twee keer zoveel als Zulte Waregem, denk ik. Zulte had wel meestal de bal, maar in de eerste helft krijgen we al 4 of 5 hele, hele grote kansen. En meteen na de rust krijgen we nog een grote kans én een niet te missen kans, die we toch missen. Eens we in de zestien kwamen, verloren we het overzicht op z’n zachtst gezegd. Na de resultaten van dit weekend moeten we niet in paniek slaan, maar wel dringend punten pakken. We moeten zeker nog één keer winnen en daarom is het net zo bitter dat we onszelf vanavond niet belonen voor de kansen die we creëren. We moeten zeker nog één keer winnen. Antwerp en Genk worden moeilijk en tegen Cercle wordt het een echte bekerwedstrijd.”

Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Op vlak van mentaliteit kan ik de jongens vandaag niets verwijten. Het uitvoetballen en de laatste pass was niet altijd goed en ook in het slot maken we aanvallend niet altijd de juiste keuzes. Maar dat zijn dingen die vanzelf komen als je in een positieve reeks zit, dus dat begrijp ik allemaal. Ik heb vandaag een team gezien dat ervoor wilde gaan. We waren wel gehandicapt, maar dat is een andere zaak. Mijn visie is dat als je niet bij de eerste 6 kan eindigen, dat je dan 7e moet eindigen.”

90+3'

Einde!

KV Oostende en Zulte Waregem verdelen de buit en dat is een terechte uitslag. Oostende kwam op voorsprong na een sterke start, maar gaf de gelijkmaker iets te makkelijk weg. Een uur lang regende het kansen, maar doelpunten kregen we niet meer te zien.
90+1'

90'
Marcq plant ongewild zijn schouder tegen het hoofd van Sakala, die even blijft liggen. Milovic komt nog even stoken en gebaart dat het een elleboogstoot was, maar scheids Geldhof heeft alles netjes onder controle.
90'
86'
Wout Faes wordt gezocht en gevonden door een infiltrerende Hjulsager, maar zijn schot zoeft zo'n meter over het doel van Bansen, Beide doelmannen zijn al zo'n halfuur werkloos.
85'
KV Mechelen staat intussen al 3-0 voor tegen Waasland-Beveren. Dat wil ook zeggen dat Zulte Waregem absoluut moet winnen. Zeker na de zege van Genk gisteren.
85'
KVO krijgt nog een interessante vrije trap nadat D'Haese blijft haken achter de knie van Vossen.
82'
De wedstrijd kabbelt voort, maar het pit is er intussen al een tijdje uit. Bij de bezoekers heeft Srarfi al enkele flitsjes laten Kunnen de invallers alsnog het verschil maken in de laatste 10 minuten?
77'
74'

Cercle scoort!

Cercle heeft gescoord tegen Moeskroen en komt zo naast Waasland-Beveren in de stand. Oostende heeft plots nog maar twee punten voorsprong op de rode lantaarn.
73'
Skulason gooit de verre vrije trap voor doel, maar de geelhemden lopen elkaar voor de voeten. Bovendien liepen er ook een paar buitenspel, lijkt het.