Jupiler Pro League - speeldag 27 - 22/02/20 - 20:00

Cercle Brugge heeft zijn derde zege op een rij geboekt. Het ging winnen bij Moeskroen dankzij een goal van De Belder en schrijft een nieuw hoofdstuk in operatie redding. Cercle geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.

Excel Moeskroen – Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle Brugge is de betere ploeg, maar door nervositeit loopt het keer op keer fout bij de laatste pass. Tot De Belder een kwartier voor tijd met een overhoekse knal de ban breekt voor groen-zwart.
    • Man van de match: Het doelpunt van Dylan De Belder is misschien wel het doelpunt van de redding. Meer dan genoeg voor de man van de match-trofee.
    • Opvallend: Uitzinnige taferelen na het laatste fluitsignaal bij iedereen met een groen-zwart hart. Liefst 2.000 Cercle-fans maakten de verplaatsing en vierden de overwinning als een landstitel, ook Cercle-voorzitter Goemaere mengde zich in het feestgejoel.

Bekijk de goal uit Moeskroen-Cercle Brugge (0-1)

Cercle domineert, maar loopt zich stuk op vervelend Moeskroen

Op Le Canonnier kon Cercle Brugge tegen Moeskroen een gouden zaak doen in de strijd om het behoud. De voorbije twee weken knabbelde de vereniging al 6 punten weg van de achterstand op Waasland-Beveren, dat vanavond voor een moeilijke uitmatch bij KV Mechelen stond. Cercle kon de kloof met wat meeval dus helemaal dichtfietsen, maar het moest daarvoor wel zelf winnen van Les Hurlus.

De vereniging startte niet verrassend erg enthousiast en koos in Henegouwen vol voor de aanval. Moeskroen had nog weinig te winnen of te verliezen en liet betijen. Halfweg de eerste helft kreeg Cercle drie doelrijpe kansen in evenveel minuten, maar de rode lantaarn vergat zichzelf te belonen voor het speloverwicht in de eerste helft.

De Belder bevrijdt de vereniging een kwartier voor tijd

Aan de rust kreeg Cercle Brugge positief nieuws te horen, want Waasland-Beveren stond op dat moment 2-0 in het krijt bij KV Mechelen. In eerste instantie werkte dat nieuws niet bevrijdend, maar eerder verlammend. Cercle koos wel voor de aanval, maar door nervositeit was de laatste pass keer op keer erg slordig. Na meer dan een uur spelen waren de kansen nog altijd op één hand te tellen.

Een kwartier voor tijd ontplofte Le Canonnier dan toch. Niet door de thuisaanhang, wel door de 2.000 meegereisde Cercle-fans. Eppel speelde De Belder aan op links en die bevrijdde het groen-zwarte legioen met een heerlijke overhoekse knal. Een verdiende voorsprong voor de strijdlustige hekkensluiter.

Terwijl het in Mechelen zelfs 3-0 werd voor Malinwa, bleef een slotoffensief van Moeskroen uit. Het feest bij de bezoekende fans kon volop losbarsten. Cercle Brugge pakt zijn 3e overwinning op een rij en maakt dankzij een 9 op 9 de achterstand op Waasland-Beveren helemaal ongedaan. Wie had dat drie weken terug nog durven te denken?