90+2'
5 - 1

Zulte Waregem heeft STVV alle hoeken van het veld laten zien. Het stuurde de Limburgers met het schaamrood op de wangen en met een 5-1-pandoering weer naar Stayen. Zulte blijft zo ook in de top 6 kamperen.

Zulte Waregem - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem en STVV lijken met een 1-1-tussenstand te gaan rusten, maar vlak voor het einde van de eerste helft schildert Govea de belangrijke tweede treffer enig mooi in de winkelhaak.
  • Man van de match: Een wereldgoal vlak voor de rust en eentje meteen erna: Omar Govea scoort net als in de Croky Cup tien dagen geleden twee keer tegen STVV.
  • Opvallend: Boli zat niet in de Truiense selectie. Officieel omwille van een hamstringblessure, maar her en der wordt er gefluisterd dat de gegeerde aanvaller toch vooral aan transferkoorts lijdt.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - STVV (5-1)

Berahino plaveit bij zijn rentree de weg voor Essevee

Francky Dury kon na bijna twee maand zonder Saido Berahino weer op de Engelsman rekenen in de voorlijn van Zulte Waregem. De aanvaller bewees bij zijn rentree meteen zijn grote waarde voor de thuisploeg, hij nam een diepe bal van Marcq goed aan met de borst en plaveide met een overhoekse knal de weg voor Essevee.

Zulte Waregem rechtvaardigde de vroege voorsprong door het leer dominant rond te spelen. Toen Botaka voor STVV toch eens de bal mocht voelen, stak hij die knap diep op De Bruyn. De offensieve middenvelder deed de thuisploeg opschrikken met de onverwachte gelijkmaker.

Het leek erop dat we met een 1-1 zouden gaan rusten, tot Govea het welletjes vond geweest. Vlak voor het einde van de eerste helft zorgde hij ervoor dat de mensen bij hun pint iets hadden om over te praten. Zijn weergaloze vrije trap leverde een nieuwe en verdiende voorsprong op voor de thuisploeg.

Winkelhaakjesavond in het Regenboogstadion

Waarom één keer in de winkelhaak trappen als je het ook twee keer kan doen? Een gedachte die door het hoofd van Omar Govea gespookt moet hebben tijdens de rust. Na nog geen vijf minuten spelen in de tweede helft herhaalde de Mexicaan zijn kunststukje met een streep van jewelste. Match beslist.

De thuisaanhang in het Regenboogstadion werd verwend. Toen Davy De fauw de boeken definitief mocht sluiten vanaf de stip, deed hij dat geheel naar het voorbeeld van Govea met de perfecte strafschop: 4-1.

Het laatste halfuur was overbodig. STVV had zich neergelegd bij de suprematie van Zulte Waregem, dat helemaal in het slot ook nog een vijfde keer de weg naar het doel vond via invaller Sissako. Opdracht volbracht voor Zulte Waregem, dat een stukje steviger in de top 6 staat. STVV lijdt dan weer zijn vijfde nederlaag in zes wedstrijden.

De coaches aan het woord

• Nicky Hayen (coach STVV): “Als je onze tegendoelpunten vandaag ziet, dan denk ik dat we ze stuk voor stuk in cadeauverpakking hebben weggegeven. Na de rust proberen we met goede moed te hervatten, maar incasseren we meteen een derde doelpunt en zo wordt het wel heel moeilijk. We blonken uit in fouten vandaag. 5-1 is een heel zwaar resultaat, al is Zulte Waregem voor mij toch een PO1-ploeg. Volgende week wacht er met Antwerp nog zo’n tegenstander.”
  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "STVV was door de grote blessurelast gehandicapt. Wij beginnen goed en maken meteen een heel knap doelpunt. Behalve hun doelpunt hebben ze eigenlijk geen gevaar gecreëerd. Over onze efficiëntie ben ik heel tevreden. Alle jongens hebben hun opdrachten perfect uitgevoerd."

90+3'

Einde partij!

Zulte Waregem heeft zijn plek in de top 6 verstevigd. Het wint verdiend van een zwak STVV. Berahino plaveide bij zijn rentree de weg naar een 5-1-overwinning. Govea tekende voor twee wereldgoals.
90+2'
90+1'

5-1!

Sissako zorgt voor het orgelpunt voor Essevee. De invaller ontsnapt op rechts en knalt de 5-1 onhoudbaar in de verste hoek.
90+1'

90'
Een verrassend schot van Mensah wordt door Schmidt weggebokst. De extra tijd is intussen bekendgemaakt: we spelen drie minuten langer.
90'
Balongo probeert nog wat aan de stand te doen, maar trapt de bal eindeloos ver naast. Het is niet het avondje voor STVV.
87'
86'
Govea is dicht bij zijn hattrick. Schmidt is geklopt, maar Durkin tackelt de bal nog net voor de doellijn weg.
84'
Oberlin, pas ingevallen, wil bewijzen dat hij een basisplaats verdient. Hij stelt meteen de vuisten van Schmidt op de proef met een fikse uithaal.
83'
82'
Diepe spits Larin staat nog niet op het scorebord, al heeft hij wel al een paar kansen gehad. Hij kopt een voorzet nog wel goed naar de grond, maar qua richting kan het beter.
80'

Ei zo na 5-1

Marcq strooit al een hele wedstrijd met uitstekende passes en bedient vanaf de flank nu Bürki aan de tweede paal. De verdediger kopt naast.