1. 9' - Doelpunt strafschop - Raúl Jiménez (1 - 0)
UEFA Europa League - speeldag 2 - 06/08/20 - 21:01
9'
Raúl Jiménez
9'
1 - 0

Wolverhampton is nog een mooi staartje aan zijn seizoen aan het breien in de Europa League. Een penalty van Jimenez was het enige verschil tussen de Wolves en Olympiakos. Leander Dendoncker viel in de 2e helft in.

Op 25 juli 2019 speelde Wolverhampton zijn eerste wedstrijd in dit EL-seizoen, meer dan een jaar later draait het nog altijd mee. Kilometervreter Leander Dendoncker werd rust gegund door zijn coach. In de 2e helft zou hij toch nog voor de 56e keer dit seizoen opdraven voor de Wolves en zo mee de zege veilig helpen stellen.

Wolverhampton lag op dat moment al een tijdje onder vuur door Olympiakos, dat alles uit de kast moest halen om de 1-0 van Jimenez, na een knullig weggegeven strafschop, op te halen en zo minstens verlengingen af te dwingen.

Echt concreet werd de dreiging van Olympiakos nooit. Wolves-doelman Rui Patricio hoefde maar 1 knappe save uit zijn mouwen te schudden. In de kwartfinales neemt Wolverhampton het op tegen Sevilla, dat eerder op de avond AS Roma uitschakelde.