Bleek Juventus druipt af met nederlaag in Lyon

1. 31' - Doelpunt - Lucas Tousart (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 26/02/20 - 21:00
31'
Lucas Tousart
31'
1 - 0

In de schaduw van Real Madrid-Manchester City namen ook Olympique Lyon en Juventus het tegen elkaar op in de 1/8e finales van de Champions League. Juventus kwam bleek voor de dag en incasseerde een doelpunt.

Olympique Lyon - Juventus in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het halfuur ontbindt Houssem Aouar zijn duivels op links. Hij zet Danilo vlot in de wind en legt de bal vanaf de achterlijn goed terug op Tousart. Die brengt Lyon op een verdiende voorsprong.
  • Man van de match: Houssem Aouar was de grondlegger van deze verrassende zege voor Lyon. De Fransman zit net als vorig seizoen aan 3 assists in de Champions League en was betrokken bij 3 van de laatste 5 goals die Lyon maakte op het kampioenenbal.
  • Opvallend: Het was niet het avondje van Juventus, dat tonen ook de wedstrijdstatistieken aan. Juventus liet vanavond geen enkele doelpoging binnen het kader noteren. Het is nog maar de derde keer sinds het seizoen 2004-2005 dat de Oude Dame daar in de Champions League niet in slaagt.

Aouar en Tousart verrassen Juventus

De leider in de Serie A tegen de nummer 7 van de Ligue 1, weinigen twijfelden aan de favorietenrol van Juventus in deze confrontatie. Maar bij Lyon wilden ze stunten en dat was er meteen aan te zien. Hoewel Ronaldo al vroeg voor dreiging zorgde, was de thuisploeg in een kansarm begin de evenknie van Juventus.

Na 20 minuten kwam Lyon, met Denayer in de basis, op een hoekschop zelfs dicht bij de openingstreffer. Toko Ekambi was Bentancur te snel en te slim af door de bal nog voor de eerste paal aan te vallen, maar zijn kopbal strandde wel op de lat.

Tien minuten later was het wél raak voor de thuisploeg. Terwijl De Ligt aan de zijlijn verzorgd werd aan een hoofdwonde sloeg Lyon genadeloos toe. Aouar ontbond zijn duivels op links en Tousart werkte zijn voorzet keurig in doel: 1-0.

Een verdiende voorsprong voor Lyon, dat ook nadien voor de aanval bleef kiezen. Bij Juventus kon enkel Ronaldo voor dreiging zorgen, maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet. Lyon wel, want kort voor de rust kwam Toko Ekambi nog dicht bij de 2-0.

Slap Juventus kan het tij niet meer keren

Het niveau opkrikken in de tweede helft, dat was de opdracht voor Juventus en de bezoekers schakelden ook een versnelling hoger. Lyon moest meer fouten maken, maar Juventus ving niks aan met de vrije trappen.

Juventus-doelman Szczesny keek werkloos toe, maar ook zijn collega Lopes moest amper aan de bak komen. Twintig minuten voor het einde was het wel even bibberen voor Lyon toen Dybala in één tijd uihaalde op een voorzet van Alex Sandro, maar de Argentijn besloot naast.

Sarri dropte Higuain nog in de strijd, maar ook hij kreeg de Turijnse machine niet op kruissnelheid. Kort voor einde liet hij wel na om een Argentijns onderonsje met Dybala af te ronden. De frustraties namen toe bij Juve, dat dan maar zijn toevlucht zocht in penalty’s claimen, maar de bezoekers kregen terecht nul op het rekest.

Lyon kreeg het fysiek steeds moeilijker, maar de thuisploeg hield stand. Enkel een vrouw die het veld kwam oplopen voor een selfie met Ronaldo zorgde nog voor enige deining in de slotfase. Juventus moet vol aan de bak in de terugwedstrijd, Lyon mag blijven dromen van een stunt.

90+7'

Dolle vreugde bij Lyon! De Franse club mag blijven dromen van de kwartfinales van de Champions League. Dankzij een treffer van Tousart wint het met 1-0 van een bleek Juventus. Dat moet nog vol aan de bak in de terugwedstrijd.
90+5'

Supporter op het veld

De eindfase wordt nog verstoord door een vrouw die het veld komt oplopen. Ze wil een selfie met Ronaldo, maar die heeft daar duidelijk geen zin in.
90+4'
Lyon doet er alles aan om tijd te winnen en slaagt daar goed in. Bij Juventus zijn de frustraties duidelijk merkbaar.
90+1'

5 minuten extra

Lyon moet nog 5 minuten overleven. Vindt Juventus alsnog de weg naar doel?
90+1'

89'

Geen penalty (bis)

Juventus blijft de penalty zoeken. Nu is het Dybala die te makkelijk gaat liggen na een duel met Guimaraes. Ook nu levert het terecht niks op voor de bezoekers.
87'

Afgekeurde goal

Dybala snijdt vanaf links naar binnen en knalt de bal hoog in doel. Knap afgewerkt, maar de spits vertrok wel vanuit buitenspel en dus wordt de treffer terecht afgekeurd.
85'

Higuain laat het liggen

Een Argentijns onderonsje zorgt nog eens voor gevaar bij Juventus. Dybala legt de bal goed terug op Higuain, maar die mist zijn balcontrole en besluit vervolgens naast. Hier zat veel meer in.
84'

Geen penalty!

Ronaldo laat zich makkelijk vallen in de zestien na een licht contact met Denayer. De Portugees claimt meteen een penalty, maar scheidsrechter Gil Manzano gaat er terecht niet op in.
81'
Laatste wissel bij Lyon want Cornet kan niet meer voort. Hij wordt vervangen door Andersen. Bij Juventus is intussen ook Bernardeschi in de ploeg gekomen voor Rabiot.
80'

Dybala besluit over

Dybala laat zich nog eens opmerken. Na een knappe borstcontrole haalt hij van ver uit, maar zijn schot gaat ook ver over. Het blijft toch bijzonder moeizaam gaan bij Juventus. Lyon-doelman Lopes is amper in actie moeten komen.
77'
Dubois wordt zoals verwacht naar de kant gehaald voor Tete. Een rechtsachter voor een rechtsachter dus. Lyon kruipt intussen steeds dichter bij een verrassende overwinning.
77'
76'
Bij Lyon begint het fysiek stilaan door te wegen. Dubois heeft last van krampen, Tete maakt zich klaar om in te vallen.
70'

Exit Cuadradro, enter Higuain

De tijd begint toch stilaan te dringen voor Juventus en dus gooit Sarri met Higuain een extra wapen in de strijd. Voor Cuadrado zit de wedstrijd erop.
69'

Dybala mikt naast!

Eindelijk een grote kans voor Juventus. Dybala komt goed inlopen op een voorzet van Alex Sandro, maar mikt de bal in één tijd naast. Toch even alarmfase rood voor de thuisploeg.