Aalst heeft zijn eerste match van deze Champions League-campagne verloren. Het hield het ervaren Fenerbahçe 5 sets aan de praat, maar het zag de zege door zijn vingers glippen in de slotset. Aalst speelt deze week ook nog tegen 2 Poolse teams.

Verslag van Aalst-Fenerbahçe in de Champions League volleybal

Aalst is dicht bij een stuntzege

Aalst begon aan zijn avontuur in de Champions League in de hoop veel te kunnen leren en hier en daar stiekem een puntje te kunnen rapen. Dat laatste lukte al meteen in de eerste match, ook al had Aalst achteraf misschien op meer gehoopt.

In de eerste set moesten de jongelingen van Aalst nog wat wennen aan het tempo en de omstandigheden, maar met een indrukwekkende inhaalrace trok de ploeg van coach Johan Devoghel het laken toch naar zich toe.

In set 2 en 3 was het kwalitieitsverschil klein, al slaagde het uitgekookte Fenerbahçe erin om Aalst steeds op veilige afstand te houden.

Dat was in set 4 wel anders, want plots draaide het vooral defensief als een tierelier bij Aalst. De aanvallers van Fenerbahçe botsten keer op keer op de Aalsterse muur, met veteraan Van de Voorde als essentiële specie.

Aalst leek gelanceerd voor de tiebreak, maar de coach van Fenerbahçe stuurde een beetje bij en dat pakte goed uit. Individuele foutjes deden Aalst de nek om, maar toch mag het met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste match.

Aalst-coach: "Naar hier gekomen om te genieten en te leren"

Aalst-coach Johan Devoghel noemde de zege voor Fenerbahçe terecht. "Ze speelden een geweldige 5e set, ze verdienden het. Wij zijn vooral naar hier gekomen om te genieten en te leren."

"Voor 5 van mijn spelers is dit nog maar hun eerste Europese campagne. Ze spelen hier tegen topspelers. En de komende dagen wordt het er niet makkelijker op."

Door corona moet Aalst de matchen zonder publiek afwerken. Zo is het toch een beetje een CL in mineur. "Dat is heel erg zonde, inderdaad. Met deze tegenstanders hadden we de zaal in Aalst zeker 3 keer vol gekregen. Ook in Polen hadden we 2 keer voor een vol huis gespeeld."

Champions League volleybal

20:06

Fenerbahçe maakt het af in de 5e set: 15-9

20:05

Einde: Fenerbahçe wint tiebreak

Een laatste comeback van Aalst zit er niet in. Aalst kan terugkijken op een mooie match. Het pakt ook een eerste puntje in deze Champions League, al hadden ze gezien het wedstrijdverloop misschien op meer gehoopt.

20:04

De individuele foutjes in deze 5e set zijn een klein smetje op de puike partij van Aalst. Jeugdzonden wellicht.

20:03

Met een ace komt Fenerbahçe toch weer op een driepuntenkloof: 9-12.

20:01

Fenerbahçe leek een beslissende kloof geslagen te hebben, maar een wilde aanval van Hidalgo brengt Aalst toch weer tot op 1 punt.

19:57

Een lange rally eindigt in het voordeel van Fenerbahçe, waardoor de Turken met 2 punten voorsprong van kant wisselen: 8-6.

19:55

Het ziet er plots weer beter uit, want van 1-4 gaat het naar 5-5. Het momentum is weer bij Aalst.

19:53

Aalst wordt even overpowerd met de opslag.

Marc Willems
19:53

Fenerbahçe gaat het beste van start in set 5. De Turken hebben een kloof van 3 punten.

19:52

Aalst wint overtuigend de 4e set met 25-17

19:47

Set 4: 25-17

Aalst komt niet meer in de problemen in de 4e set. Met de wind in de zeilen trekken ze naar de beslissende 5 set.

19:39

De muur van Aalst staat als een huis. De aanvallers van Fenerbahçe botsen er keer op keer op. We stevenen op een 5e set af.

19:31

Mocht Aalst hier een tiebreak uit de brand slepen, dan mag dat als een overwinning gevierd worden.

19:23

Set 3: 21-25 voor Fenerbahçe

De 3e set gaat toch weer naar Fenerbahçe, een nieuwe inhaalrace van Aalst bleef uit. De Turken hebben nog 1 set nodig.

19:20

Aalst in de problemen, Fenerbahçe wint ook de 3e set: 21-25

19:17

We naderen het einde van de 3e set en nog altijd heeft Fenerbahçe een klein kloofje. Dit is het moment voor een offensiefje van Aalst.

19:12

Het kwaliteitsverschil blijft klein, maar Fenerbahçe blijft wel in poleposition in de 3e set.