90+5'
Antoine Bernier
2 - 5
90+5'

Seraing snoept het plaatsje van Waasland-Beveren in 1A af. Waasland-Beveren leek na de 1-1 uit de heenmatch over goeie papieren te beschikken, maar het ging in eigen huis met de billen bloot. Waasland-Beveren zakt na 9 seizoenen op het hoogste niveau.

Waasland-Beveren - Seraing kort samengevat:

• Sleutelmoment: Vlak voor de rust maakt Sabaouni er 1-2 van. Waasland-Beveren is eigenlijk dan al uitgeteld, want van die mentale dreun herpakt het zich nooit meer.

• Man van de Match: Met twee goals was topschutter Mikautadze nog maar eens van goudwaarde voor Seraing.

• Opvallend: Twee jaar geleden speelde Seraing nog in de Eerste Amateurklasse, nu promoveert het na 25 jaar nog een keer naar de Jupiler Pro League. Wat een parcours van de jongens van Emilio Ferrera.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Seraing (2-5)

Twee goals vanaf de stip voor de rust

De supporters van Waasland-Beveren bezorgden hun spelers een warm welkom aan de Freethiel. De wedstrijd begon ook goed voor de thuisploeg na een vroege handsbal van Faye in de zestien. Met wat moeite mikte Frey de 1-0 voorbij Dietsch in doel.

Net als vorige week kwam ook het tweede doelpunt vanaf de stip. Boucaut moest daarvoor wel eerst zelf naar de beelden gaan kijken. Het was uiteindelijk Mikautadze die de verdiende gelijkmaker droog binnen legde.

Nog voor de rust zette Sabaouni Seraing helemaal op rozen met een rake kopbal van dichtbij.

Inworp van Kilota gaat helemaal verkeerd

Na de rust gaat het snel

Waasland-Beveren trok bij het begin van de tweede helft meteen ten aanval en dat loonde ook. Na vijf minuten zorgde Sinani weer voor hoop na een vlotte aanval over rechts.

Lang kon de thuisploeg niet dromen van een verlengd verblijf in 1A, want tien minuten later werd het 2-3 via pechvogel Faye. Hij torende boven iedereen uit op een corner van Mikautadze en verlengde in doel.

De thuisploeg lag tegen de grond en het werd nog erger. Mikautadze zette de kers op de promotietaart met zijn tweede van de avond, diep in de toegevoegde tijd maakte Bernier het helemaal af. Wat volgde was een geweldige ontlading.

Eenzame supporter: "Komaan, Beveren, komaan!"

Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar na Waasland-Beveren - Seraing

De sfeeractie van de fans van Waasland-Beveren haalde uiteindelijk niets uit

90+7'

Einde!

Het zit erop op de Freethiel. Waasland-Beveren zit in zak in as, Seraing promoveert naar de Jupiler Pro League na een klinkende 2-5-zege.

90+4'

Dan toch nog 2-5!

In de voorlaatste minuut van de toegevoegde tijd maakt Bernier er nog 2-5 van. Na 9 seizoenen in 1A degradeert Waasland-Beveren naar 1B. Dat is nu helemaal zeker!

90+4'

Aanvoerder Kilota kan de kers op de slagroomtaart zetten op de counter, maar hij mikt naast. Wat een tweede helft!

90+3'

Bertone krijgt nog een uitstekende kans op de 3-4, maar Djedje gooit zich in de baan van het schot.

90+2'

Sanogo kan het afmaken voor Seraing, maar zijn plaatsbal gaat hoog over.

90+1'

90+1'

89'

De toegevoegde tijd gaat in. Een Bevers mirakel zit er niet meer in. De wedstrijd ligt in een definitieve plooi.

88'

De spelers van Seraing gaan er één voor bij één bij liggen met krampen. Ze hebben alles gegeven, maar ze komen dichtbij hun doel.

86'

Doelpuntenmaker Faye moet eraf met krampen. In zijn plaats komt Djedje voor de slotfase.

86'
82'

De wedstrijd sleept zich echt naar het einde. Waasland-Beveren is op weg naar de 1B Pro League.

78'

Seraing versiert nog een hoekschop dankzij een afgeweken schot van Sabaouni. Veel spelers van de bezoekers trekken wel niet meer naar voren.