Genk morst ook met punten in Mechelen na scoreloos gelijkspel

1. 5' - Geel - Lucas Bijker
  2. 9' - Geel - Ángelo Preciado
  1. 86' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
Jupiler Pro League - speeldag 23 - 30/01/21 - 16:16

KRC Genk heeft de kloof met Club Brugge niet kunnen verkleinen, integendeel want Club krijgt morgen de kans om nog verder uit te lopen. Genk bleef na een gesloten partij op het veld van KV Mechelen steken op een 0-0-gelijkspel. Het zakt zo naar plaats drie in de stand.

KV Mechelen - KRC Genk in een notendop:

• Man van de Match: Hoewel hij niet al te veel werk kreeg, stond Yannick Thoelen er op de cruciale momenten. Zijn 2 knappe reddingen op pogingen van Bongonda waren van vitaal belang voor KV Mechelen.
  • Sleutelmoment: Op slag van rust komt Thoelen oog in oog met Bongonda. De Mechelse doelman redt de meubelen en zorgt ervoor dat zijn ploeg niet met een achterstand de kleedkamer intrekt
  • Opvallende statistiek: Door het gelijkspel van vanavond kan KRC Genk nu al voor het 8ste jaar op rij niet winnen op het veld van KV Mechelen. Het AFAS-stadion is duidelijk niet de favoriete plek van de Limburgers.

Bongonda stuit tot twee keer toe op Thoelen

Na een weekje rust stond Theo Bongonda opnieuw in de basis bij KRC Genk. De aanvaller had er duidelijk zin in en krulde na 6 minuten een vrije trap heerlijk over de muur. Gelukkig voor de thuisploeg was Thoelen bij de pinken om de openingstreffer uit zijn doel te ranselen.

De 1e helft stond bol van de fouten en vloeiende combinaties waren schaars. Na een half uur spelen stak KV Mechelen dan toch een eerste keer de neus aan het venster. Shved probeerde het van buiten de zestien, maar kon een oplettende Vukovic niet verrassen.

Op slag van rust kregen we dan toch bijna een doelpunt te zien. Met een splijtende pass zette Heynen Bongonda oog in oog met Thoelen, maar de Mechelse doelman hield de nul met een puike reflex op het bord.

Knappe vrije trap van Bongonda, even knappe redding van Thoelen

2e helft met weinig animo, billijk gelijkspel logisch resultaat

Hoewel de thuisploeg beter uit de kleedkamer kwam, waren het toch de bezoekers die de 1e kans kregen. Na een snel genomen vrije trap bediende Ito Arteaga in de zestien, maar opnieuw stond Thoelen pal.

Op het uur kwam KV Mechelen dan toch dicht bij de openingstreffer. Terwijl het begon te sneeuwen boven het AFAS-stadion slingerde Shved zich voorbij Preciado. De Oekraïner bediende Mrabti, die de voorzet maar nipt naast het doel van Vukovic devieerde.

De wedstrijd kabbelde op zijn einde en geen van beide ploegen kwam nog dicht bij de 3 punten. Een brilscore was dan ook het verdict na een flauwe partij. Genk zakt naar de 3e plek en kan Club Brugge morgen nog verder zien uitlopen in de stand.

Domme fout van Vranckx, die stevig tegen zijn voeten krijgt van Vrancken

Van den Brom en Vrancken: "Dit is een terechte uitslag"

John van den Brom (trainer KRC Genk): "De wedstrijd ging goed op en neer. We waren hier gekomen om de match in handen te nemen en te scoren, maar dat is uiteindelijk niet gelukt."

"We begonnen niet goed en het heeft zeker 10 minuten geduurd voor we in ons ritme kwamen. Het was 0-0, maar best wel een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Dit is een terechte uitslag en nu  hebben we een week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Anderlecht."

Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "Ik denk dat het niet altijd een mooie wedstrijd was om naar te kijken. De 1e helft toonden we te weinig kwaliteit aan de bal en de 2e helft was dat beter. Neutraal bekeken is dit wel een terechte uitslag en zeker geen slecht resultaat tegen dit KRC Genk."

"In deze drukke periode is het natuurlijk altijd moeilijk om goed te recupereren, maar ik hoop dat dit nog een tijdje mag duren, want dat zou betekenen dat we doorgaan in de beker."

18:05

EINDE

De wedstrijd tussen Genk en KV Mechelen eindigt op een 0-0-gelijkspel na een gesloten wedstrijd. Genk blijft hangen op plaats 3, terwijl KV Mechelen zich op een 10e stek parkeert.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

Geel Heynen

Kaboré pakt uit met een stevige maar correcte tackle en zet dan zelf de tegenaanval op. Heynen haalt opnieuw de angel uit de aanval en krijgt dan toch een gele kaart.

88'

Na een domme fout van Vranckx krijgen we nog een vrije trap op een gevaarlijke plek voor Genk. De bal wordt al bij al simpel weggewerkt.

87'

Munoz heeft een zee van ruimte om een goede voorzet te trappen, maar levert slordig in bij Thoelen. Hier zat meer in voor de bezoekers.

86'
84'

Defour en Kaya in, Mrabti en Schoofs out

Wouter Vrancken voert zijn 2e dubbele wissel van de avond door. Defour en Kaya komen in de plaats van Mrabti en Schoofs.

83'

Vranckx knalt naast

Daar is Mechelen nog eens! Vranckx probeert het met een afstandsschot, maar mikt de bal naast het doel van Vukovic.

79'

De tijd begint nu echt wel te dringen voor beide ploegen als ze nog een zaakje willen doen deze speeldag. Met een gelijkspel blijft Genk 3e en Mechelen 10e.

78'
74'

Mrabti kan net niet meegrissen

Na een knappe één-twee kan Mrabti de bal net niet meegrissen om Vukovic aan het werk te zetten. Hier zat meer in voor de thuisploeg.

73'

Het momentum in deze wedstrijd lijkt nu toch bij KV Mechelen te liggen. Na een vlotte combinatie via de rechterflank moet Munoz een hoekschop toestaan.

71'

Nog 20 minuten

We zijn ondertussen al 25 minuten ver in de 2e helft en veel grote kansen hebben we nog steeds niet gezien. Valt er straks nog een doelpunt uit de lucht?