1 - 3
90'

Eupen heeft een verlengstuk gebreid aan zijn prima competitiestart. Na gelijke spelen tegen Anderlecht en Club Brugge ging Eupen winnen op het veld van KV Mechelen. KVM start met 3 op 9.

KV Mechelen - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Toen Stef Peeters in minuut 49 gelijkmaakte, was dat niet alleen oververdiend, maar ook nog eens vroeg genoeg om nog op zoek te gaan naar de zege.

• Man van de match: Stef Peeters beëindigde de wedstrijd met een doelpunt en een assist. Hij had de score zelfs kunnen openen, maar zijn vroege schicht trof de lat.

• Opvallend: Vooraf had Eupen op het hoogste niveau nog maar één schamel punt meegenomen uit vijf duels in Mechelen. Een negatieve reeks waarmee de Oostkantonners duidelijk afrekenden.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Eupen (1-3):

KV Mechelen overleeft Eupense storm en komt zelfs op voorsprong

Na puntendelingen tegen Club en Anderlecht trok Eupen vol vertrouwen naar Mechelen, dat op zijn beurt met twijfels zat na de nederlaag bij Seraing. Die was toen het gevolg van een pijnlijke blunder in de verdediging en ook tegen Eupen was het bijna meteen van dat.

Wanneer Vanlerberghe de bal zomaar in de voeten van Ngoy trapte, leek de thuisploeg zichzelf opnieuw in de voet te schieten. Alleen miste het schot van Ngoy de juiste richting en wanneer Peeters niet veel later tegen de lat trapte, kwam KV opnieuw goed weg.

KV Mechelen had het niet onder de markt en de kansen waren nagenoeg uitsluitend voor de bezoekers. Toch viel het openingsdoelpunt aan de overkant, wanneer Souza de derde uit een reeks hoekschoppen in doel verlengde. De ervaren Beck zag er niet al te goed uit, maar dat zal de thuisploeg niet deren.

Cools valt neer met een halve spagaat en moet gewisseld worden:

De drie punten gaan in het slot nog naar de Oostkantons

Zo bleef Eupen na een knappe eerste helft met lege handen achter. Een scheve situatie die het na de rust wilde rechtzetten en daar liet het geen gras over groeien. Na amper drie minuten zette Prevljak ploegmaat Peeters op weg naar het Mechelse doel en na een knap poortje bij Souza plaatste die de bal netjes voorbij Coucke in de verste hoek.

De thuisploeg was even van slag na die gelijkmaker en moest weer achter de feiten aanhollen. Toch was de eerste Mechelse aanval weer bijna de goeie te worden. Druijf leek optimaal te profiteren van de onbedoelde schijnbeweging van zijn ploegmaat, maar de Nederlander trapte vol op Nurudeen.

Daarna nam het tempo een fikse duik en leken we op een gelijkspel af te stevenen, al was dat buiten Stef Peeters gerekend. De man met de puntgave traptechniek schilderde 5 minuten voor tijd een hoekschop op de knikker van Agbadou, die Souza aftroefde en de 1-2 in doel kopte.

Die voorsprong was gezien de eerste helft niet onverdiend, maar KV Mechelen moest de kelk tot om de bodem ledigen. Na dom balverlies kon Lambert de achterlijn ongestoord halen en Embalo een makkelijke 1-3 voorschotelen. Daardoor start Eupen met een knappe 5 op 9 na duels tegen Club, Anderlecht en KV Mechelen.

Krämer: "Zelfs voor mij was het te wild"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Het probleem met een wedstrijd als die van vorige week, is dat er daardoor twijfel in je ploeg sluipt. Die moet eruit en dat lukte ook wel omdat de jongens van elkaar zagen dat er goeie intenties waren. Dan kom je ook op voorsprong in een eerste helft waarin je bijna kansloos was, maar ik heb het dan erg moeilijk met de manier waarop het tegendoelpunt viel. We hebben nu een 0 op 6 en dat is gewoon niet goed. Op de kalender duiden we ook niet aan welke tegenstander makkelijk of moeilijk is, want iedereen is sterk. En als je niet honderd procent bent of de details kloppen niet, dan kom je in de problemen en dat hebben we ook dit seizoen al gemerkt."

Stefan Krämer (coach Eupen): "We kregen de intense wedstrijd te zien die we verwacht hadden. Het ging er soms zelfs wild aan toe en bij momenten was dat zelfs voor mij te wild. En dan heb ik het over te snel naar voor willen gaan en zo de bal verliezen, waardoor het soms op een flipperkast leek. Ik ben erg blij met onze mentaliteit, want in onze eerste drie wedstrijden halen we telkens een achterstand op. Dat komt ook omdat we altijd willen winnen en daarvoor risico’s willen nemen. Uiteindelijk hecht ik in deze eerste wedstrijden nog niet teveel belang aan resultaten en is het het proces dat telt. En daarin zijn we op goeie weg."

90+3'

Eupen kent een droomstart!

Voor de rust overleefde KV Mechelen een karrenvracht aan Eupense kansen en kwam het zelf zowaar op voorsprong. De gelijkmaker viel al snel na de rust en in het slot ging KV zelfs kopje onder. Eupen wint met 1-3 en start geweldig aan het seizoen.

90+1'
90+1'

90'
1-3
90'

Embalo doet de boeken toe!

Bij KV geven ze de bal veel te makkelijk weg en dan gaat het snel. Lambert mag zomaar richting achterlijn lopen en schotelt Embalo een makkelijke 1-3 voor.

88'

Invaller Rocha weer naar de kant

Rocha wordt bij Eupen naar de kant gehaald en dat is opvallend, want hij viel zelf pas in minuut 71 in.

85'
1-2
84'

Eupen gaat erop en erover!

Eupen staat dan toch op voorsprong! Peeters krult de hoekschop knap op de knikker van Agbadou, die Souza in de licht aftroeft en de 1-2 op het bord zet!

83'

Coucke moet ingrijpen!

Eupen kan nog eens zoeken naar de beslissende pass voor het Mechelse doel, maar die wordt maar niet gevonden. Met wat meeval krijgen de bezoekers nog een hoekschop, die Coucke net voor de neus van Rocha opnieuw over de achterlijn kan tikken.

78'

Embalo kan kiezen tussen een ploegmaat die links van hem oprukt en een die rechts hetzelfde doet. Wat doet Embalo? Vanop 25 meter naar doel trappen.

75'

Na een onderhoudend eerste uur is het spel het afgelopen kwartier wat verwaterd. Benieuwd of we ons nog kunnen verwarmen aan het slotkwartier.

72'

Ook een dubbele wissel bij Eupen

N'Dri en Prevljak worden vervangen door Rocha en Embalo. Kunnen zij de comeback van Eupen een vervolg geven?

67'

Schoofs zet zich door op rechts bij een Mechelse uitbraak. Storm is prima gevolgd op links en daar gaat het ook naartoe, maar Nurudeen gooit zich vol overtuiging in de baan van de voorzet en met succes.

65'
62'

En plots heeft KV Mechelen de lakens weer naar zich toegetrokken. De thuisaanhang ziet het graag gebeuren, want de gezangen rollen al enkele minuten van de tribunes.

60'

Mrabti trapt voorlangs!

KV Mechelen legt een knappe aanval op de mat! Walsh zorgt voor de overlap op rechts, waardoor Shved naar binnen kan kappen. Uiteindelijk komt Mrabti dankzij Walsh tot een schot, maar dat gaat voorlangs. Daarna gaat ook de vlag de hoogte in, want Walsh stond blijkbaar buitenspel.