1. 22' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 23 - 30/01/21 - 20:46
22'
Ali Gholizadeh
0 - 1
22'

Charleroi heeft na een 1 op 18 eindelijk weer aangeknoopt met de zege: het werd 1-3 op het veld van Kortrijk, dat op het uur Derijck verloor met rood. Gholizadeh en Fall (2) tekenden voor de bezoekende doelpunten. Charleroi springt over OHL, Oostende, Anderlecht en Beerschot naar de 5e plaats. Kortrijk blijft achter met 1 op 15 en is 14e.

KV Kortrijk - Charleroi in een notendop:

• Man van de Match: Met twee doelpunten hielp Mamadou Fall zijn team na een 1 op 18 aan een deugddoende overwinning. De Senegalees krikte zijn doelpuntentotaal daarmee op tot 8 stuks.
  • Sleutelmoment: Net voor de rust heeft Selemani de gelijkmaker maar binnen te koppen, maar de aanvaller mist zijn poging volledig. Kortrijk trekt met een achterstand de kleedkamer in en komt die niet meer te boven.
  • Opvallende statistiek: Na 6 wedstrijden zonder zege weten de manschappen van Karim Belhocine eindelijk weer wat winnen is. De Carolo's springen meteen naar de 5e plek in het klassement en zijn zeker nog niet uitgeteld voor Play-off 1.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Charleroi (1-3)

Efficiënt Charleroi trekt met voorsprong de rust in

Hoewel de bezoekers het tempo bepaalden in de openingsminuten, was de eerste echte kans toch voor de thuisploeg. Gano kopte een hoekschop handig door tot bij Derijck, maar de Kortrijkse kapitein stuitte op Descamps.

Veel kansen kregen we niet te zien, maar na nuttig stoorwerk van Morioka stuurde Rezaei zijn landgenoot Gholizadeh het straatje in. De Iraniër twijfelde niet en zette de openingstreffer na 22 minuten op het bord.

Kortrijk moest even bekomen van de achterstand, maar op slag van rust had de thuisploeg de gelijkmaker toch bijna te pakken. Rougeaux schilderde de bal op het hoofd van Selemani, die de 1-1 nog redelijk ver naast kopte. Een efficiënt Charleroi trok met een voorsprong de kleedkamer in.

Knap opwippertje van Gholizadeh

Rood van Derijck legt wedstrijd in definitieve plooi

Kortrijk kwam met meer lef uit de kleedkamer en een kopbal van Chevalier werd nog net overgeduwd. Niet veel later was het aan de overkant wel prijs. Een hoekschop van Gholizadeh belandde aan de rand van de zestien bij Fall, die meteen uithaalde. Ilic aan de grond genageld en 0-2 voor de Carolo's.

Op het uur werd de opdracht voor de thuisploeg nog wat zwaarder na rood voor Derijck. Kortrijk met 10 en op de daaropvolgende vrije trap was Fall er als de kippen bij om de 0-3 voorbij Ilic te koppen.

Kortrijk bleef strijden voor wat het waard was en invaller Gueye maakte er vanuit een schuine hoek zelfs nog 1-3 van. Een kleine troost voor de jarige Yves Vanderhaeghe, die met zijn ploeg steeds meer naar beneden moet kijken in het klassement. Charleroi doet nog volop mee in de strijd voor Play-off 1.

Kayembe heeft last van wat modder in de ogen

Wegglijdende Ocansey houdt zich al schaatsend recht

Belhocine: "We moeten vooral hard blijven werken"

Karim Belhocine (trainer Charleroi): "We hebben vandaag goed gespeeld op een moeilijk veld. Ik moet mijn spelers dan ook feliciteren met de geleverde prestatie. De afgelopen weken verdienden we meer dan we kregen en dan doet deze zege zeker deugd."

"Het is belangrijkste is dat we nu vooral hard blijven werken. Ook in de beker willen we meestrijden tot het einde, dus ik ga niet wisselen om gewoon te wisselen. We willen altijd zo competitief mogelijk aan de aftrap verschijnen."

Mamadou Fall (Charleroi): "Het doet deugd om eindelijk nog eens de 3 punten te pakken, maar we moeten blijven werken. We hebben de wedstrijd goed gecontroleerd en ik hoop dat we zo verder doen dit seizoen."

"In de eerste helft was het moeilijk om de ruimte te vinden, maar na de rust hebben we meteen goed gereageerd. Het is leuk dat ik vandaag 2 keer scoor, maar het belangrijkste is dat we bij de eerste 4 eindigen."

Vanderhaeghe: "We waren gewoon te slap vandaag"

Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): "Op dit veld moet je de duels winnen en dat hebben we veel te weinig gedaan vandaag. Het sloeg ook wel wat tegen, maar al bij al waren we veel te slap."

"Dinsdag spelen we al voor de beker, dus dat is zeer kort dag. Er zal wel wat oplapwerk nodig zijn. Vandaag kwamen we gewoon te kort."

Gilles Dewaele (KV Kortrijk): "We hadden vandaag gehoopt om te winnen en dat is jammer genoeg niet gelukt. Het is een bittere pil om te slikken, want we hadden graag een stap richting de top 8 gezet."

"Op dit veld zijn de duels en de grinta zeer belangrijk en daar waren we vandaag gewoon niet goed genoeg in."

22:35

EINDE

Charleroi kan na een 1 op 18 eindelijk nog eens zegevieren. De Carolo's winnen met 1-3 op het veld van Kortrijk en gunnen Yves Vanderhaeghe geen verjaardagscadeau op zijn 51e verjaardag.

90+1'

Bruno laat 1-4 liggen

Teodorczyk wil absoluut zelf scoren, maar vindt geen gaatje. Uiteindelijk krijgt hij de bal nog tot bij Bruno, die de 1-4 laat liggen.

90'

4 minuten extra

We krijgen 4 minuten blessuretijd. Kan Kortrjik nog spanning brengen in deze wedstrijd?

86'

1-4 Teodorczyk afgevlagd voor buitenspel

Teodorczyk maakt er nog 1-4 van, maar de VAR steekt er nog een stokje voor. Geen eerste doelpunt in België dus voor de Pool dit seizoen.

84'

Ilaimaharitra heeft er nog zin en probeert het nog eens vanop afstand. Het schot van de invaller kan Ilic echter niet verontrusten en rolt naast.

83'
80'

Gueye met de eerredder!

Kortrijk maakt er dan toch nog 1-3 van! Selemani bedient Gueye, die de eerredder vanuit een schuine hoek voorbij Descamps knalt.

77'

Kortrijk geeft zich zeker nog niet gewonnen en probeert op het juiste moment tegen te prikken. Zorgt de thuisploeg nog voor een eerredder?

77'
76'
73'

Charleroi is niet van plan om het gaspedaal wat te lossen en blijft op zoek gaan naar een 4e treffer. Krijgen we nog meer doelpunten te zien in deze wedstrijd?

69'

Geen verjaardagscadeau voor Vanderhaeghe

Het zal zaak zijn voor Kortrijk om de schade te beperken vanavond. Yves Vanderhaeghe zal zijn verjaardag ongetwijfeld anders voorgesteld hebben.

68'
67'
65'

Bijna 0-4

Ei zo na staat het 0-4 voor de bezoekers, maar Rougeaux kan de bal nog net van de lijn halen.

62'

0-3 Fall!

Kortrijk krijgt meteen het deksel op de neus. Kayembe schildert de vrije trap op het hoofd van Fall, die de 0-3 simpel op het bord kopt.