Jupiler Pro League - speeldag 28 - 15/03/21 - 20:45
    Bas Dost
    0 - 3
    Bas Dost
    67'

Club Brugge heeft het 150e duel tegen AA Gent overtuigend naar zijn hand gezet. De blauw-zwarte motor sloeg pas na de pauze aan, maar wel dodelijk efficiënt: 0-4. De competitieleider staat nu al 19 punten voor op eerste achtervolger Antwerp.

AA Gent-Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Halfweg de 1e helft kopt Depoitre naar zijn spitsbroeder Jaremtsjoek. Die mag van dichtbij afdrukken en jaagt de bal net over doel. Club was verdwaald voor de rust, maar Gent vergat daarvan te profiteren.

• Man van de match: Bas Dost stond de voorbije 2 competitiematchen geblesseerd aan de kant. Met 2 goals in 15 minuten bewees hij nog maar eens zijn waarde voor Club. In de competitie zit Dost aan 7 goals in 8 matchen.

• Opvallend: Na de openingsgoal werd er naast het stadion vuurwerk afgeschoten. Van Brugse fans? Of hadden de Gent-supporters zich vergist?

Wedstrijd met 2 gezichten en 4 Brugse goals: bekijk het verslag van Gent-Club

Gent krijgt kansen voor de rust

De laatste keer dat Club Brugge een competitienederlaag te verwerken kreeg, was tegen AA Gent (op 20 december).

In de 1e helft was Gent erop gebrand om dat kunstje vanavond over te doen. Jaremtsjoek kreeg een dot van een kans, maar joeg de bal van dichtbij over de lat.

Mignolet toonde zich op het halfuur van goudwaarde toen Jaremtsjoek de bal panklaar had gelegd voor Depoitre. Met een voetreflex hield de Brugse doelwachter Depoitre van de openingsgoal.

Net voor de rust kon ook Owusu de Gentse overmacht niet verzilveren. Hij nam de bal mooi op de slof en zag zijn strak schot naast doel zoeven.

Club Brugge was nergens voor de rust en mocht zich gelukkig prijzen met een 0-0-ruststand.

Vanaken ontsnapt aan 2e gele kaart diep in de 2e helft

Club is dodelijk efficiënt na de rust

Clement gooide met De Ketelaere, Rits en Denswil 3 verse krachten op het veld na de rust. Dat rendeerde. De 2e helft was 7 minuten oud of De Ketelaere bereikte met een afgemeten voorzet Dost. Na een mooie aanname verschalkte de Nederlander thuisdoelman Bolat met een lobbal.

10 minuten later was Club opnieuw dodelijk efficiënt. Dankzij Lang en Vanaken kwam De Ketelaere in een kansrijke schietpositie. Hij werkte af in de kortste hoek.

Brugge wou korte metten maken met het verwonde Gent. Bolat schudde eerst nog een geweldige save uit zijn mouw bij de kopbal van Dost. Maar in de herneming was de scherpschutter er als de kippen bij om de 0-3 binnen te jagen.

De efficiëntie van Dost was besmettelijk. Zijn invaller Perez kopte 10 minuten voor tijd de 0-4 binnen. Tussendoor ontsnapte Hans Vanaken nog aan een gele kaart na een fout op Kums.

Club diept zijn kloof uit tot 19 punten op eerste achtervolger Antwerp. Gent (11e) mag niet te veel punten meer laten liggen, wil het nog Play-off II halen.

Vuurwerk in Gent na de 0-1 van Club: "Misschien zijn het wel Club-supporters"

Gent loopt in 2e helft achter ongrijpbare bal aan: "Club demonstreert, en daar is de 0-4"

Bekijk de 4 Brugse goals uit Gent-Club Brugge (0-4)

Dost: "Zodra Charles op het veld stond, draaide de wedstrijd om"

• Bas Dost (Club Brugge): "Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik deze wedstrijd zou halen. De medische staf heeft echt heel goed werk geleverd. Ze zeiden: "Je moet gewoon door die pijn heen." En dat is gelukt. Ik heb 2 goals gemaakt en we winnen met 0-4."

"De Ketelaere is fantastisch ingevallen. Zodra hij op het veld stond, draaide de wedstrijd om. Ook de andere vervangers Rits en Denswil brachten iets extra's. We begonnen eindelijk te voetballen, wat we in de 1e helft niet gedaan hebben. We kunnen niet altijd wereldvoetbal spelen. Dat siert ons dan ook, dat we dan wel de 0-0 kunnen houden en in de 2e helft iets willen rechtzetten."

• Sven Kums (AA Gent): "Dit is zuur. De eerste helft was voor ons, maar we vergeten onszelf te belonen. In de tweede helft wilden we opnieuw alles geven, maar was Club duidelijk sterker. Ze scoren aan 100 procent. Efficiëntie was vandaag het verschil."

"Ik ken Bas Dost nog goed van bij Heerenveen. Je ziet hem niet veel tijdens de wedstrijd, maar als hij een kans krijgt, hangt die meestal tegen de touwen. Nu volgen er nog 4 wedstrijden en dat zullen 4 finales zijn. We moeten alles geven. Play-off II is het minimum voor ons. Dat moeten we wel halen."

90+3'

Club Brugge deelt Gent een mokerslag uit door 4 keer te scoren in de 2e helft. De competitieleider diept zijn kloof op Antwerp (2e) uit tot 19 punten. Gent blijft in de rechterkolom staan.

90+1'

Mensen die geloofden in een dipje van Club zagen dat bevestigd in de 1e helft. Maar na de rust heeft Club bijna al zijn kansen afgemaakt.

Peter Vandenbempt (in Sporza op Radio 1)
    90'

89'

3 minuten extra

Odjidja schaart zich achter de bal bij een vrije trap. Niemand komt ook maar in de buurt van zijn hoge trap. We krijgen 3 minuten extra speeltijd.

86'

Club speelt de bal vrolijk rond. Na een magere eerste helft kregen de Bruggelingen hun machine helemaal op toerental na de koffiepauze.

83'

Valt er nog een 5e goal in deze match? Mignolet houdt Odjidja van de eerredder, in de herneming trapt Tissoudali wild naast.

81'
    79'

Perez opent zijn rekening: 0-4

AA Gent krijgt een bolwassing van Club Brugge. Perez staat vogelvrij bij een hoekschop en kopt in de linkerhoek binnen. Zijn 1e competitiegoal voor blauw-zwart.

76'

Geen 2e gele kaart voor Vanaken

Vanaken ontsnapte daarnet aan een 2e gele kaart. De middenvelder ging vol op de voet van Kums gaan staan. "Geen kaart waard", oordeelde scheidsrechter Van Driessche.

75'

Ook Lang kermt het uit: hij krijgt de voet van Dorsch vol op zijn enkel. Een kaart krijgt Dorsch niet, een overtreding wel.

72'

Vanaken probeert zich door te zetten in het strafschopgebied, maar krijgt een arm van Hanche-Olsen in zijn gezicht geplant. Het spel gaat voort.

71'
    71'

Matchwinnaar Bas Dost verlaat het veld met een kamerbrede glimlach. Hij heeft 2 doelpunten extra op zijn teller staan na vanavond. Daniel Perez krijgt 20 minuten de tijd om even goed te doen.