7. 89' - Verv. Ante Palaversa door Eric Ocansey
Jupiler Pro League - speeldag 22 - 27/01/21 - 18:46

KV Kortrijk heeft zijn 1e punt in 4 match te pakken. Tegen Beerschot zat er nog meer in, maar Vanhamel hield Selemani in de slotminuut van de winning goal.

Beerschot - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na 92 minuten lijkt het duel af te stevenen op een scoreloos gelijkspel. Selemani doet in het slot wel nog een gooi naar de openingsgoal. Vanhamel brengt redding op zijn aartsgevaarlijke hoekschop.
  • Man van de match: Mike Vanhamel kroonde zich tot de beschermheer van Beerschot met enkele broodnodige saves.
  • Opvallend: Toen Holzhauser in de 83e minuut naar de kant werd gehaald, sprak zijn gezicht boekdelen. De Oostenrijker kon zijn teleurstelling niet verbergen.

Beerschot komt nauwelijks aan kansen toe

Bij Kortrijk dropte Yves Vanderhaeghe nieuwkomers Gano en Palaversa meteen in de basis. De geblesseerde Noubissi was de grootste afwezige bij Beerschot.

Snel werd al duidelijk dat beide teams ver uit de buurt zouden blijven van de 10 goals uit de heenmatch (5-5).

Chevalier zorgde voor een eerste dreigementje met een trap in het zijnet. 10 minuten voor de rust verraste Prychynenko bijna zijn eigen doelman bij een voorzet van Selemani, maar Vanhamel schudde een geweldige redding uit zijn mouw.

Beerschot kon daar voor de rust maar weinig tegenover stellen. Bij een kopbal van Frans moest KVK-doelman Ilic wel vol aan de bak om de inlopende Bourdin voor te zijn. Dat was ook het enige wapenfeit van de paarshemden.

Pas op met wat je roept, de microfoons aan de zijlijn werken uitstekend:

Vanhamel matchwinnaar in slotminuut

De koffie zorgde voor weinig inspiratie langs beide kanten. Beerschot mocht wel een kaarsje branden voor Vanhamel, die met een save de kopbal van Jonckheere een halt toeriep.

Tot het slotkwartier was het wachten op wat meer animo. De vrij onzichtbare Holzhauser testte 2 keer de reflexen van Ilic. Toen de Oostenrijker enkele minuten later naar de kant moest, was hij allesbehalve tevreden.

In de slotminuut kwam Selemani nog het dichtst bij de openingsgoal. Zijn hoekschop leek in 1 tijd in doel te verdwijnen, maar Vanhamel redde voor de lijn.

Na 3 nederlagen sprokkelt KV Kortrijk zo wel nog eens een punt. Beerschot maakt geen terrein goed in de strijd om Play-off I en telt nu 4 punten achterstand op nummer 4 Standard.

Beerschot mag doelman Vanhamel danken voor cruciale redding in de slotminuut:

Jonckheere: "We verdienden het om te winnen"

Michiel Jonckheere was blij met de prestatie van zijn team. "Ik heb Beerschot niet veel kansen zien creëren vanavond", zei de middenvelder van KV Kortrijk na afloop.

"Het probleem bij ons is de efficiëntie. Als je naar de kansen en ons spel kijkt, verdienden we het om te winnen. Maar Vanhamel pakte uit met 2 goede reddingen."

"De kleine details voor doel moeten nog beter. Het is jammer van het resultaat, maar we houden er een goed gevoel aan over."

90+2'

Dan toch nog bijna de openingsgoal! Een hoekschop van Selemani gaat in één tijd naar doel, maar Vanhamel brengt net voor de lijn redding. Hij is de man van de match.

90+1'

90'

3 minuten extra tijd

89'

Nog eens een uitbraak van KV Kortrijk met Dewaele. Maar hij wacht te lang en kan zijn schot niet genoeg poeder meegeven.

89'
88'

Vanderhaeghe stuurt Ocansey nog het veld op voor Palaversa.

86'

Hoekschop voor KV Kortrijk en dat zint doelman Vanhamel niet. Hij vraagt zijn manschappen om meer focus aan de dag te leggen.

85'

Brogno wordt door 2 Kortrijk-spelers foutief afgestopt, maar kan de bal nog diep sturen naar Tissoudali. Boterberg laat Tissoudali niet doorspelen en geeft een vrije trap voor de overtreding op Brogno. Tot onvrede van het Beerschotse bestuur.

84'

KV Kortrijk beseft dat het hier nog de 3 punten kan meepakken

Floris Geerts (in Sporza op Radio 1)
83'

Ontevreden Holzhauser

Still offerde Holzhauser op voor Brogno. En daar kan de Oostenrijker niet mee lachen.

81'
81'

Nog een verse man bij Beerschot: Loris Brogno. Will Still geeft hem de spits de laatste richtlijnen mee. Ontpopt Brogno zich tot de gouden invaller?

81'
80'

Beerschot drukt Kortrijk nu al een tijdje terug op de eigen speelhelft. Vanderhaeghe grijpt in en haalt Gano naar de kant voor Badamosi.

76'

2 keer Holzhauser

Een hoekschop van Holzhauser lijkt in één tijd in doel te krullen, maar Ilic pakt uit met een save. Een actie later moet de KVK-doelman opnieuw plat bij een trap van Holzhauser.