Beerschot lijdt verrassende nederlaag tegen Eupen en verliest koppositie

1. 35' - Doelpunt - Emmanuel Agbadou (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 15 - 06/12/20 - 16:00
35'
Emmanuel Agbadou
0 - 1
35'

Beerschot staat opnieuw met de voeten op de grond na een onverwachte thuisnederlaag tegen Eupen. Invallersdoelman Defourny kon het doorgaans uiterst productieve Beerschot van een doelpunt houden.

Beerschot - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: In de slotminuten hangt de gelijkmaker in de lucht, maar het zit Beerschot niet mee. Zowel Bourdin als Frans mikt de bal tegen het doelhout en wanneer de schoten van Holzhauser en Coulibaly wél gekadreerd zijn, brengt Defourny redding voor Eupen.
  • Man van de match: Emmanuel Agbadou maakte de winning goal voor Eupen, maar zonder Théo Defourny was die treffer niks waard geweest. Hij voorkwam een owngoal van N’Dri en pakte vooral in de slotfase uit met een aantal cruciale reddingen.
  • Opvallend: Eupen kan dit seizoen buitenshuis straffe cijfers voorleggen. Het ging alleen bij Racing Genk de boot in en boekte uitzeges bij Moeskroen en nu ook Beerschot. De overige 5 uitwedstrijden leverden evenveel puntendelingen op voor de club uit de Oostkantons.

Bekijk de enige goal uit Beerschot - Eupen (0-1)

Agbadou schenkt gretig Eupen verdiende voorsprong

Een gesloten wedstrijd met een counterend Eupen. Dat was vooraf de voorspelling van Beerschot-trainer Hernan Losada. Maar het pakte toch even anders uit. Er werd meteen vrank en vrij gevoetbald en het regende kansen.

Vooral Eupen liet zich niet onbetuigd. Vanhamel moest al na amper 6 minuten zijn kunnen tonen toen Baby van dichtbij kon uithalen. Niet veel later moest Vanhamel alweer ingrijpen op een afgeweken schot van Musona, die in de herneming wild over doel besloot.

Bij Beerschot zorgde Holzhauser voor de eerste dreiging. Defourny had een echte kattensprong nodig om zijn vrije trap uit doel te houden. Halfweg de eerste helft ontbond de Oostenrijker nog eens zijn duivels, maar zijn gekruist schot botste opnieuw op Defourny.

Eupen bleef wel de meest bedrijvige ploeg en 10 minuten voor de rust werd dat beloond. Peeters schilderde een hoekschop op het hoofd van Agbadou en die liet Vanhamel kansloos achter.

Kort voor de rust ontsnapte Beerschot aan meer averij. Na een aanval om duimen en vingers bij af te likken schotelde Peeters Baby een dot van een kans voor, maar die mikte van dichtbij op de lat.

N’Dri tovert een knappe dribbel uit zijn schoenen

Eupen overleeft dankzij doelhout en Defourny

Beerschot moest aan de bak na de rust en dat bood Eupen kansen om te counteren. Ngoy kwam tot 3 keer toe alleen voor Vanhamel en ook Baby kon na balverlies bij Beerschot op de doelman afstormen, maar evenveel keer kwam Vanhamel als winnaar uit de strijd.

Tussendoor was Eupen wel ontsnapt aan de gelijkmaker toen N’Dri een voorzet van Mboko bijna in eigen doel werkte. Ook Heris overkwam bijna hetzelfde na een knappe actie van Suzuki.

Achteraan bleef het af en toe rammelen bij Beerschot, maar Ngoy bleef volharden in de boosheid en dus kansen missen. Baby kon een foute inschatting van Vanhamel op een voorzet van Heris wél afstraffen, maar zijn kopbalgoal werd afgekeurd voor buitenspel.

Beerschot zette alles op alles in de slotfase, maar het zat de thuisploeg niet mee. Bourdin werkte een voorzet van Tissoudali in één tijd tegen de lat en kort voor het einde mikte Frans van dichtbij tegen de paal. Defourny stond dan weer pal op pogingen van Holzhauser en Coulibaly.

En Eupen, dat hield de spanning erin door levensgrote kansen te blijven verkwanselen. Agbadou was de grootste schlemiel toen hij alleen voor Vanhamel zijn tweede van de avond liet liggen. Maar Eupen hield stand en pakt zijn vierde zege van het seizoen.

Het doelhout was in trek tijdens Beerschot-Eupen

Verdediger Agbadou kan 2e goal maken, maar faalt oog in oog met Vanhamel

Losada: "Het had ook 2-2 of 3-3 kunnen zijn"

• Benat San José (trainer Eupen): “Ik had deze overwinning verwacht, want wij gaan altijd voor de zege. Maar we hebben natuurlijk veel respect voor Beerschot, het is een fantastische ploeg met ook een heel goede coach. Onze eerste helft was heel goed, we hebben ons plan perfect uitgevoerd. In de tweede helft werd duidelijk waarom Beerschot zo hoog staat in de stand. Ze hebben heel veel aangevallen, maar wij hebben goed verdedigd. Wij kregen een aantal grote kansen, maar we vergaten de wedstrijd te beslissen. Maar ik ben heel trots op mijn ploeg.”
  • Hernan Losada (trainer Beerschot): “Wij hebben een mindere match gespeeld. Eupen was op veel vlakken scherper dan wij. Maar toch hebben we heel veel kansen gecreëerd en op het einde kon het zelfs alle kanten uit. We scoorden niet, dat is nog maar de tweede keer dit seizoen. Mike Vanhamel heeft een heel goede match gespeeld, dankzij hem zaten we tot de laatste seconde in de wedstrijd. Een mindere match kan altijd gebeuren, zeker tegen een goed Eupen. Zelfs in zo’n match trappen we drie keer tegen de paal. Het had ook 2-2 of 3-3 kunnen zijn. We moeten blijven groeien, want er zit nog progressiemarge in deze ploeg.”

90+5'

Na vier wedstrijden zonder nederlaag weet Beerschot weer wat verliezen is. Het gaat op eigen veld met 0-1 de boot in tegen Eupen en mist zo de kans om weer aan de leiding te komen. Agbadou was de matchwinnaar voor de bezoekers.

90+3'

Agbadou verkwanselt een reuzenkans

Eupen kan de wedstrijd beslissen op een snelle counter. Agbadou kan alleen op Vanhamel afgaan en heeft de 0-2 aan zijn voet, maar neemt de bal niet goed mee en laat zo de reuzenkans onbenut.

90+1'

90'

Defourny blijft de reddingen opstapelen

Eupen mag stilaan een standbeeld bouwen voor Defourny. Met een voetveeg houdt hij een hard afstandsschot van Coulibaly uit zijn doel. Onorthodox, maar wel efficiënt.

88'

Frans op de paal!

Het zit Beerschot niet mee. Opnieuw is het doelhout de boosdoener. Van den Bergh kopt een voorzet terug naar Frans en die mikt van dichtbij in één tijd op de paal. Het is nu pompen of verzuipen voor Eupen.

87'

De tijd begint te dringen voor Beerschot. Bij Eupen doen ze er nu alles aan om de driepunter niet meer uit handen te geven.

86'
83'
83'

Defourny houdt Eupen overeind

Defourny gooit alles in de strijd op een gevaarlijke voorzet van Tissoudali en pareert zo een kopbalpoging van Van den Bergh. De doelman komt slecht neer en moet even bekomen.

80'

Bourdin op de lat!

Beerschot voert de druk op met een snel genomen hoekschop. Tissoudali brengt de bal laag voor doel en daar werkt de glijdende Bourdin de bal in één tijd tegen de lat. De derde keer al dat vanavond het doelhout geraakt wordt. Baby en N'Dri deden het hem voor.

77'

Holzhauser met een pegel

Holzhauser laat zich nog eens zien. Zijn strak schot spat uiteen op de vuisten van Defourny en Sanyang kan de herneming niet verzilveren.

77'

San José kiest voor iets meer zekerheid en brengt Koch tussen de lijnen. Voor Baby zit de wedstrijd erop.

75'
Nog een kwartier. Kan Losada Beerschot nog naar de leiding coachen?
75'

Losada grijpt in en haalt Sanusi naar de kant. Sanyang is zijn vervanger. Kan hij nog voor de kentering zorgen bij de thuisploeg?

72'

Het zit Baby niet echt mee vandaag.

70'

Afgekeurde goal

Vanhamel gaat de mist in op een voorzet van Heris en Baby kan de bal van dichtbij in doel koppen. Maar de vreugde is van korte duur, want de treffer wordt afgekeurd voor buitenspel.

69'

Ngoy moet stilaan een bloedhekel aan Vanhamel hebben. Weer komt hij in een kansrijke positie, maar opnieuw komt Vanhamel als winnaar uit de strijd.