za 25 januari 2020 10:50
Australië
2-2
België

De Belgische hockeymannen zijn aan de Hockey Pro League begonnen met een 2-2-gelijkspel tegen Australië. De Red Lions wonnen wel de shoot-outs met 4-2, waardoor ze op de wereldranking de nieuwe nummer 1 worden.

De Australiërs hadden in Sydney het thuisvoordeel, maar op het veld nam België het voortouw. Thomas Briels opende de score vroeg in het tweede kwart. Na de 0-1 voerden de Australiërs de druk op. De Red Lions hielden lang stand, tot Hayward in de 49e minuut toch een gaatje vond bij een strafcorner.

De thuisploeg rook bloed en enkele minuten na de gelijkmaker maakte Craig er 2-1 van op een strafbal. België was niet van slag en een minuut voor tijd tekende Denayer nog voor de verdiende gelijkmaker.

In de shoot-outs miste alleen Arthur De Sloover voor de Red Lions en de Belgische goalie Vincent Vanasch deed de rest. Dankzij de winst in de shoot-outs pakken de Belgen een bonuspunt en springen ze ook over Australië naar de 1e plaats op de wereldranglijst. Zondag spelen beide landen nog eens tegen elkaar.