16
69
score
77

Ze waren gekomen voor een medaille en die doelstelling hebben de Belgische basketbalvrouwen bereikt. In de kleine finale om het brons spoelden de Belgian Cats de teleurstelling om het missen van de finale weg door Wit-Rusland te kloppen: 69-77.

Belgian Cats veroveren bronzen plak op EK basketbal

Na de slechte start van gisteren tegen Servië wouden de Belgian Cats er vandaag vanaf minuut 1 staan. Dat deden ze ook. De Cats namen meteen de wedstrijd in handen.

Emma Meesseman, die gisteren nauwelijks ademruimte kreeg, had aan 2 pogingen genoeg om een eerste kloofje te slaan. Met dank aan de connectie met Kyara Linskens bouwde ze niet veel later de voorsprong uit tot 10 punten.

De Wit-Russische dames ontwaakten in het 2e kwart. Ze verdedigden stugger en hielden gelijke tred met de Cats. Na een lastige periode kwamen de Cats weer in hun spel en hielden ze de voorsprong van 10 punten vast tot aan de rust.

Het was alles of niets voor de tegenstanders van de Cats. Ze schakelden een versnelling hoger, maar met dank aan het duo Meesseman-Linskens klampte België vast aan de voorsprong.

Ook "mevrouw 100%", Antonia Delaere, scoorde aan de lopende band. Elke bal die haar hand verliet, verdween in de ring. 3 minuten voor het einde miste ze dan toch eens. Het signaal voor Wit-Russen om een slotoffensief op poten te zetten.

België speelde de wedstrijd simpel uit, Carpreaux mocht haar balkunsten tonen. De Belgian Cats pakken na het EK in 2017 opnieuw de bronzen medaille en kunnen met een goed gevoel het vliegtuig opstappen richting Tokio.

België: Meesseman 21, Delaere 17, Linskens 15, Kim Mestdagh 8, Vanloo 7, Hanne Mestdagh 5, Julie Allemand 4.

Belgian Cats mogen pronken met bronzen medaille na winst tegen Wit-Rusland

Delaere: "Niet veel geslapen, wel veel motivatie"

Antonia Delaere speelde een knappe wedstrijd, die ze bekroonde met 17 punten. Bijna werkte ze af aan 100%.

"Persoonlijk was het voor mij een erg goede match, maar het was een collectieve overwinning. Iedereen heeft zijn bijdrage kunnen leveren. Het is super dat we die medaille opnieuw kunnen pakken", reageert ze na de wedstrijd.

"De nederlaag van gisteren blijft zuur. Ik heb niet veel geslapen vanacht, maar we hadden enorm veel motivatie om de medaille te pakken. Ik ben blij dat we het ook doen, want dat verdienen we."

Philip Mestdagh: "Het laatste en het leukste interview"

Meesseman: "We waren echt wel de betere ploeg vandaag"

Kim Mestdagh: "In korte stukjes geslapen deze nacht"

Hanne Mestdagh: "Met lege handen naar huis was geen optie voor ons"

19:35

Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Wit-Rusland

19:33

België pakt brons!

Een score komt er niet meer van. De Belgian Cats pakken brons op dit EK! Een verdiende overwinnig. De vrouwen kunnen met een goed gevoel naar Tokio!

19:32

Carpreaux komt op het terrein en showt haar skills. Met een pasje achter de rug bedient ze Linskens, die haar shot mist.

19:30

Een driepuntshot van de Wit-Russen is een voltreffer. Philip Mestdagh gunt zijn team een adempauze met nog 34 seconden op de klok.