Thiago
1 - 2
Thiago
68'

Bayern München staat met anderhalf been in de halve finales van de Champions League. De Rekordmeister won (met wat meeval) in Sevilla. De Spanjaarden legden zelf de gelijkmaker binnen voor Bayern.

Sevilla-Bayern München in een notendop

• Sleutelmoment: Enkele minuten na de openingstreffer van Sevilla, komt Bayern via een owngoal van Navas op een diefje langszij. De thuisploeg is duidelijk aangeslagen, Bayern profiteert en gaat (alweer met een gelukje) op en over de Spanjaarden in de tweede helft.
  • Man van de match: Thiago kreeg van coach Heynckes de voorkeur op James Rodriguez. De middenvelder heerste op het middenveld en kopte in de tweede helft de 1-2 binnen.
  • Opvallend: Sevilla had voor eigen publiek nog nooit verloren van een Duitse tegenstander in Europese competities. Müller en co maakten vanavond in het  Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in de tweede helft komaf met deze vooraf veelbelovende statistiek.

Spaanse aanvalsdrift

Zowel Bayern als Sevilla kozen in vergelijking met de laatste competitiematch voor 4 wijzigingen in hun basiselftal. Toppers als James, Robben en Rafinha namen bij de Duitsers zo plaats op een indrukwekkende bank.

Beide ploegen begonnen met een aanvallende ingesteldheid aan de partij, maar het was wachten tot halverwege de eerste helft voor het eerste echte doelgevaar. Na een afgeweken voorzet kreeg Sarabia de bal prompt in de voeten. De Spanjaard had alle tijd van de wereld om een hoek uit te kiezen, maar besloot onbegrijpelijk naast. Een zeer dure misser voor de thuisploeg.

Even later had Sevilla-coach Montella wel reden tot vieren. Na een heerlijke crossbal kon Sarabia doelman Ulreich de loef afsteken. De 40.000 aanwezige toeschouwers stonden in vuur en vlam.

Stokken in de wielen van de Duitse machine zou je dan denken, maar dat was buiten de Sevilla-verdediger Navas gerekend. Na een schot van Ribéry werd keeper Soria via het been van de onfortuinlijke Navas op het verkeerde spoor gezet. Een tegentreffer met een serieus strikje rond, Bayern op een diefje langszij.

Bayern controleert

Bayern kwam duidelijk snediger uit de kleedkamer. Martinez toonde zich veelzijdig: eerst verhinderde de Spanjaard een achterstand met een ultieme tackle, even later vuurde hij een kanonskogel af op doel.

Sevilla hapte even naar adem en werd meteen doodgeknepen door de Rekordmeister. Ribéry met de voorzet op maat, Thiago met de buffelstoot via het been van Escudero. De 1-2-stand op het scorebord, de leider in de Bundesliga kon achteroverleunen.

Behalve een paar afstandsschoten kon de thuisploeg geen beterschap meer bieden. Bayern mag zich zo klaarstomen voor zijn 6e landstitel op rijd dit weekend op het veld van Augsburg. Sevilla blijft met lege handen achter en gaat in La Liga op zoek naar een Europees ticket.