Luis Suárez
87'
Luis Suárez
4 - 1

Barcelona kan met een gerust gemoed richting Rome voor de terugmatch van de kwartfinales in de Champions League volgende week. Nainggolan zag vanuit de tribunes twee Romeinse owngoals en een pijnlijke late vierde tegentreffer. Thomas Vermaelen bleef 90 minuten op de bank bij de thuisploeg.

De Rossi vloert eigen doelman

Het laatste bezoek van Roma aan Camp Nou was een nare herinnering voor de Romeinen. Twee seizoenen geleden verloor Roma met 6-1 in de groepsfase. Logisch dat Roma met het mes tussen de tanden startte. Iedereen liep de longen uit zijn lijf, ook aanvaller Dzeko.

De bezoekers werden wel geholpen door Barcelona, dat gezapig begon en de situatie wat aftastte. De Barcelona-machine zou nooit in zijn hoogste versnelling draaien in deze match, maar dat was ook niet nodig voor dominantie.

Een versnelling hoger volstond om het Roma-doel te belegeren na het openingskwartier. Alleen gaf de Romeinse muur niet de indruk te zullen breken. Tot De Rossi zijn eigen doelman verschalkte toen hij een pass van Iniesta naar Messi wou onderscheppen. Los daarvan was de voorsprong verdiend.

Open tweede helft met veel ruimte voor beide teams

De owngoal van De Rossi in de eerste helft was frustrerend voor Roma-fans, maar wat er in de tweede helft gebeurde zou dat gevoel vele malen overstijgen. Perotti kreeg meteen na de pauze een enorme kopkans, maar duwde de gelijkmaker naast het doel.

Roma scoorde even later wel, maar dan wel opnieuw in eigen doel. De Romeinen lieten Messi en Rakitic veel te makkelijk combineren op de rechterflank. De Kroaat zette scherp voor en in een duel met Umtiti, duwde Manolas de bal voorbij Alisson: 2-0.

Roma was de kluts kwijt en botste binnen de drie minuten op een scherpe counter. Barcelona deed het helemaal zelf deze keer. Messi zag de ruimte voor Suarez. Het schot van De Uruguayaan werd nog gestopt door Alisson, maar Piqué stond op de goede plaats: 3-0.

Roma-trainer Di Francesco koos voor de risicovolle aanpak en vuurde zijn spelers aan de belangrijke goal op verplaatsing te maken. Na kansen voor Strootman en Defrel was de tegentreffer van Dzeko verdiend. De terugmatch leek gered. Maar opnieuw ging het mis achteraan bij Roma. Fazio controleerde slecht vlak voor zijn eigen doel en Suarez tikte in minuut 87 de 4-1 binnen.

Roma-coach: "Onrechtvaardig resultaat"

• Eusebio Di Francesco (coach AS Roma): "Barcelona is een sterke ploeg, maar vanavond werd het wel geholpen door de scheidsrechter. Volgens mij waren er penaltyovertredingen op Dzeko en Pellegrini. Het resultaat is dan ook onrechtvaardig en weerspiegelt niet wat zich op het veld heeft afgespeeld."
  • Ernesto Valverde (coach Barcelona): "We hadden het niet makkelijk met de hoge druk van Roma. Ik denk niet dat de kwalificatie al binnen is. Het is nog niet gespeeld, zeker niet als Roma in de terugmatch wat efficiënter is."