2. 20' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (2 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 14/03/18 - 20:47
20'
Ousmane Dembélé
20'
2 - 0

Chelsea-Belgen Eden Hazard en Thibaut Courtois moeten de Champions League verlaten. Barcelona klaarde de klus in Camp Nou: 3-0. Lionel Messi was met twee goals en een assist weer de ster van de avond.

Moedig Chelsea, efficiënt Barça

Dik 97.000 toeschouwers daagden op in Camp Nou voor de kraker tegen Chelsea en wie enkele ogenblikken te laat kwam, had wellicht al de 1-0 van Messi gemist. Al in de derde minuut prikte hij vanuit een scherpe hoek de bal door de benen van Courtois, het snelste doelpunt in zijn carrière.

Na de snelle goal zakte Barcelona in en kon Chelsea opschuiven. De bezoekers tekenden enkele fraaie aanvalspatronen op de mat, met onder meer een goed schot van Willian tot gevolg.

Barça nam de match wel mondjesmaat opnieuw over en toonde zich ook bijzonder efficiënt voor doel. Want ook bij de tweede kans was het prijs: Dembélé jaste de bal voorbij Courtois.

Die 2-0 gaf wel een vertekend beeld, want Chelsea verdiende wel een doelpunt. Daarvoor had het ook enkele goeie mogelijkheden, maar Alonso mikte op Ter Stegen en Kanté besloot voorlangs.

Messi maakt het af

Chelsea bleef ook na de koffie met veel goeie wil voetballen, al was de eerste kans wel voor Barcelona. Courtois hield Suarez met een voetje van de 3-0. Aan de overkant ontnam Dembélé Alonso een vrije schietkans met een prima tackle.

De bezoekers bleven het doel van Barcelona bestoken en hadden vijf minuten na herneming misschien wel een penalty verdiend. Alonso draaide uitstekend weg en Piqué ging eventjes aan de arm hangen van de Chelsea-speler. Ref Skomina zag er geen graten in, tot grote woede van de bezoekers.

Iets voorbij het uur was het Messi - wie anders - die Chelsea alle hoop ontnam. Voor de tweede keer in de wedstrijd nam hij Courtois te grazen met een schot door zijn benen. Bij Chelsea was het vat af en Courtois moest zelfs nog twee goeie reddingen verrichten om de 4-0 te voorkomen. De verdiende eerredder van de bezoekers bleef aan de lat kleven.

Courtois: "Ik ging niet vrijuit bij eerste goal"

Thibaut Courtois slikte twee treffers van Lionel Messi, twee keer een schot tussen zijn benen.

"We hebben niet slecht gespeeld, maar individuele fouten kosten ons de zege. Dat betaal je tegen Barcelona cash. Bij die eerste goal ging ik niet vrijuit", reageerde de Chelsea-doelman.

"Als we hadden kunnen scoren, dan zou Barcelona iets meer schrik gehad hebben. Maar we raken twee keer de paal en waren ongelukkig in de afwerking."