1. 65' - Doelpunt - Wesley Moraes (0 - 1)
  2. 69' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 27/04/18 - 20:30
69'
Leandro Trossard
69'
1 - 1

Op de 6e speeldag van de play-offs hebben leider Club Brugge en Racing Genk het op een billijk gelijkspel gehouden. Trossard wiste het openingsdoelpunt van Wesley uit en trof in de slotfase nog de lat. "Als die bal een paar centimeter lager is, dan win je die wedstrijd", zegt Genk-trainer Philippe Clement.

Racing Genk-Club Brugge in een notendop

• Sleutelmoment: Iets meer dan tien minuten voor het einde tovert Leandro Trossard bij een 1-1-tussenstand nog eens met z’n voeten, maar de kers op de taart ontbreekt. Zijn schot strandt op de lat.
  • Man van de match: Zijn wedstrijd begon dramatisch toen hij alleen voor Gaboelov een reuzenkans verknoeide, maar geen Genkenaar die daar nog aan dacht toen Trossard in de tweede helft er met een heerlijke kopbal 1-1 van maakte. Bijna zorgde hij ook nog voor de 2-1.
  • Opvallend: Op 9 februari 2014 won Club met 1-3 op het veld van Racing Genk. Sindsdien leverden zeven bezoeken aan Genk geen enkele Brugse overwinning meer op, wel 5 nederlagen en 2 gelijke spelen.

Club bijt z’n tanden stuk op ijzersterke Vukovic

Vijf thuiszeges tegen Club in de voorbije vier jaar, je zou voor minder met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Na amper 12 minuten kon Trossard een gretig Genk al op voorsprong brengen, maar oog in oog met Gaboelov kreeg hij de bal niet voorbij de doelman.

Club was plots wakker en voor Vukovic was het gedaan met de rust. De Genkse doelman moest alles uit de kast halen op een schot van Vormer en werd even later ook door Limbombe nog eens op de proef gesteld.

Op het halfuur was Vukovic alweer redder in nood voor Genk toen Vanaken van dichtbij nog net z’n linker tegen een voorzet van Diaby kon plaatsen. Zelfs op een verrassend schot van Nakamba kort voor de rust liet de doelman zich niet verrassen en ook Vormer knalde nog eens van dichtbij tegen Vukovic aan.

Veel kansen voor Club dus, wat stelde Genk daar tegenover? Wel, niet zo veel. Zowel Malinovskiy als Mata waagden hun kans met een verre knal, maar kregen hun schot niet tussen de palen.

Wesley met een intikker, Trossard met een parel

Club karig beloond voor een goede eerste helft en dus trok het meteen fel van leer in de tweede helft. Dat leverde bijna een penalty op toen Colley in de zestien tegen de benen van Diaby trapte, maar ref Boucaut en de VAR zagen er geen graten in.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in een wedstrijd die toch wat peper en zout miste. Pas iets voorbij het uur kwam er leven in de brouwerij. Diaby zette Colley in de wind met een knappe versnelling en Wesley kon de bal van dichtbij simpel in doel tikken: 0-1.

Lang kon Club niet genieten van de voorsprong, want nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk. Trossard deed alle Genk-supporters kirren van plezier met een heerlijk kopbaldoelpunt, zijn misser uit de eerste helft was meteen weggespoeld.

Bijna hielp Trossard Genk op z’n eentje op en over Club. Tien minuten voor het einde voerde hij nog maar eens een nummertje op, maar de kers ontbrak: zijn schot strandde op de lat. Zo bleef het 1-1 en pakt Club z’n eerste punt buitenshuis in deze POI.

Clement: “Een paar centimeter lager en je wint”

Philippe Clement zat met gemengde gevoelens na de wedstrijd. “Er zat meer in. Als die bal op de lat een paar centimeter lager is, dan win je die wedstrijd. Maar de uitslag is terecht, het was een evenwichtige wedstrijd tussen twee volwassen ploegen die er voluit voor gingen om een doelpunt te maken”, zegt de Genk-trainer.

“De eerste helft was volledig in evenwicht, het begin van de tweede helft was meer voor Club. Maar wij zijn niet gaan twijfelen toen we op achterstand kwamen en zijn voluit voor die gelijkmaker gegaan. Daarna zijn we blijven gaan voor de overwinning, dus er waren veel positieve punten vanavond.”

Genk werd niet voor het eerst in deze play-offs karig beloond na een goede wedstrijd. “Het kan altijd wat meer zijn. We hebben geen enkele wedstrijd gehad waarin we op een diefje punten pakten of waarin de omstandigheden meezaten. Maar we hebben toch al enorme stappen gezet de voorbije vier maanden. We hebben in die periode meer punten gehaald dan Club, dat is toch sterk.”

Clement liet zich ook nog even uit over het akkefietje tussen Pozuelo en Malinovskiy bij een vrije trap voor Genk. “Dat is een kleine anekdote in deze wedstrijd. We zullen er zeker over praten, maar dat is geen hoofditem in deze wedstrijd.”

Vanaken: "Volgende week winnen, dan ziet het er heel goed uit"

“Het kon twee kanten op. Na de 0-1 slikten we te snel de gelijkmaker. Als we die voorsprong langer vasthouden, dan kunnen we hier winnen. We hebben ook de kansen gehad om meer te scoren. Maar al bij al was het een terecht gelijkspel", zegt Hans Vanaken.

“Het is normaal dat er nu wat vermoeidheid in het team kruipt. Ik begin het zelf ook wat te voelen aan mijn liezen, maar ik kan nog altijd spelen. We hebben nu een week om te rusten voor de wedstrijd tegen Anderlecht, dan zullen we weer mentaal en fysiek fris zijn.”

Met nog vier wedstrijden te gaan komt de titel steeds dichterbij voor Club. “De thuismatchen winnen blijft het belangrijkste. Als we volgende week winnen, ziet het er heel goed uit. Voor de rest is het gewoon kijken wat de rest doet.”

Trossard: "Spijtig van die bal tegen de lat"

Leandro Trossard was nog maar eens de uitblinker bij Racing Genk. Met een kopbaldoelpunt zowaar. "Een bal plaatsen met het hoofd kan ik nog net, de bal ging goed binnen", zegt Trossard.

"Daar was ik heel blij mee, maar jammer genoeg heb ik daarna nog een bal tegen de lat getrapt. Als die erin gaat, dan winnen we vandaag. Maar de match was in evenwicht, het had beide kanten kunnen uitgaan."

"Ook in de eerste helft had ik een goede kans, jammer dat die er niet in ging. We speelden een degelijke wedstrijd en creëerden een aantal kansen. Spijtig dat het weer net niet was vandaag."