Jupiler Pro League - speeldag 9 - 13/05/18 - 18:02
42'
Jelle Vossen
1 - 1
42'

Club Brugge heeft zich met een gelijkspel op het veld van Standard gekroond tot kampioen van België. Een speeldag voor het einde is de kloof met Standard vier punten. Voor Club is het de tweede titel in drie seizoenen. Over de beslissende gelijkmaker van Vossen zal wel nog een tijdje gesproken worden.

Standard - Club Brugge kort samengevat

• Sleutelmoment: Vlak voor de rust zorgt Jelle Vossen voor de gelijkmaker. Ruud Vormer raakt de bal duidelijk met zijn hand bij zijn assist, maar scheidsrechter Bram Van Driessche keurt het doelpunt goed.
  • Opvallende statistiek: Voor de 15e keer in de clubgeschiedenis is Club Brugge kampioen van België. Op de vorige titel moest blauw-zwart 11 jaar wachten, nu stonden de West-Vlamingen slechts 1 jaar droog.

Bekijk de goals uit Standard-Club Brugge (1-1)

Omstreden gelijkmaker van Vossen vlak voor rust

Club Brugge begon schuchter aan zijn eerste van twee titelmatchen. De bezoekers werden weggedrukt door een furieus Standard en na tien minuten lag de bal ook in het mandje. Laifis knikte een goede corner van Edmilson in de rebound voorbij Horvath.

Standard bleef komen na het openingsdoelpunt en drukte Club met de rug tegen de muur. Pogingen van Edmilson en Emond werden gekeerd door Horvath en ook Carcela kreeg zijn schicht net niet voorbij de Amerikaan in doel.

Club kwam pas vijf minuten voor de rust beter in de wedstrijd. Wesley kreeg tot twee keer toe een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar mikte telkens op Ochoa.

De gelijkmaker kwam er even later dan toch. Vormer bleef met geluk en dankzij zijn hand in balbezit in de zestien. De Gouden Schoen vond Vossen voor doel en die twijfelde niet. Scheidsrechter Van Driessche ging kijken naar de beelden, maar keurde het doelpunt goed.

Vormer maakt volgens de VAR geen hands en Vossen trapt de 1-1 binnen

Veel strijd, weinig kansen na de rust

In de tweede helft heel wat minder spektakel in Luik. Standard probeerde wel, maar het was Club Brugge dat de beste kansen verzamelde. Cools had de 1-2 aan de voet, maar liet het na het kampioenschap helemaal te beslissen.

Ook een raket van, de voor het overige heel bleke, Edmilson kreeg niet wat het verdiende. Club Brugge bibberde zich in de slotfase naar het einde van de wedstrijd en hield stand. De 15e landstitel uit de geschiedenis kostte bloed, zweet en tranen, maar is wel een feit