2. 73' - Geel - Dylan Bronn
  3. 83' - Geel - Giorgios Koutroubis
  4. 84' - Geel - Birger Verstraete
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 29/04/18 - 20:31

Standard heeft zijn sollicitatie voor de tweede plaats kracht bijgezet met een 1-3-zege in de Ghelamco Arena. Standard ging na de pauze op en over de thuisploeg in een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de VAR een hoofdrol speelde. Gent blijft achter met 1 op 12 en is de verliezer van het weekend.

AA Gent - Standard in een notendop

• Sleutelmoment: Jaremtsjoek mist in de 83e minuut een penalty. Anders staat het 2-2.
  • Man van de Match: Cimirot viel in aan de rust en deed de match kantelen met de gelijkmaker en veel duelkracht.
  • Opvallend: Standard blijft door de Play-offs stormen en heeft 14 op 18. Gent  7 op 18.

Bekijk de goals uit Gent - Standard (1-3)

Eerste helft met veel slordigheden op een zwaar veld

Een wedstrijd die goed begon verwaterde gaandeweg letterlijk en figuurlijk. Jaremtsjoek kon in de eerste minuut al alleen richting doel, maar besloot uit een scherpe hoek voorlangs. Standard zette daar een schot van Edmilson en vooral een vrije kopkans van Laifis tegenover. Kalinic moest Gent voor een achterstand behoeden.

Beide ploegen wilden wel, maar door de zware regenval werd het veld steeds zwaarder en stapelde de slordigheden zich op Kansen uit combinaties werden schaarser. Edmilson kon wel bijna scoren toen Kalinic de bal nonchalant in de voeten van de Standard-speler trapte, maar het schot van Edmilson was niet overtuigend.

Toen aan de overkant een actie van Simon voorbij Fai dan toch lukte leverde dat Gent de 1-0 op. De voorzet van de Nigeriaan was perfect op het hoofd van Janga gemikt en die miste van dichtbij niet.

VAR komt twee keer tussen in tweede helft

Sa Pinto bracht voor de tweede helft Cimirot in de plaats van Agbo. Een meesterzet, want Cimirot zou een uitblinker worden bij een sterk Standard na rust. Het Standard-offensief begon met een prachtige aanval, maar Kalinic duwde het schot van Carlinhos tegen de paal.

Meteen daarna was het wel raak. Cimirot speelde in op Carcela, liep door en kreeg de bal terug. Hij scoorde de gelijkmaker door de benen van Kalinic: 1-1. In vijf minuten ging Standard op en over Gent. De bal bleef hangen voor doel en Edmilson trapte de 1-2 binnen.

De VAR speelde een sleutelrol in het vervolg van de match. Janga kon gelijkmaken met het hoofd, maar de VAR had een duw van de spits gezien. Gent was even van slag door de beslissing, maar de VAR kwam Gent nog van pas. Bij de thuisploeg zag iedereen handspel van Koutroubis. Lardot ging naar het tv-scherm kijken en gaf de Gent-spelers gelijk, maar Jaremtsjoek schoot veel te centraal en Ochoa redde.

In een slotfase waarin Gent alles op alles zette en Kalinic twee keer mee naar voor trok, maakte Standard het werk af. Mpoku leek veel te lang te talmen bij een counter, maar kreeg de bal toch nog bij Cavanda. Die scoorde simpel de 1-3.

Vanderhaeghe: "We blijven achter met frustraties"

• Yves Vanderhaeghe: "Ik denk dat we de eerste helft de controle hadden over de match. We verdienden de voorsprong. We moesten zelfs 2-0 voorstaan na een penaltyfout en dan was het een heel andere match geweest. Onze start van de tweede helft begrijp ik zelf niet en we slikken twee goals. Dan nog toonde mijn groep weerbaarheid en maakten we een mooie goal. Als het al 2-2 was, zou de penalty wel binnen zijn gegaan en winnen we zoals we verdienden. Nu blijven we achter met frustraties."
  • Sa Pinto: "De tweede helft waren we beter dan in de eerste omdat we de bal hadden. Ik ben heel blij voor de spelers, want ze werkten hard. Bij de rust voelden we wat onrechtvaardigheid, want we hadden kansen. Een gelijkspel was toen eerlijker geweest. In de tweede helft hadden we controle. De tweede plaats? Ik denk nu alleen aan de match tegen Genk."