74'
    Romelu Lukaku
    1 - 2
    74'

België heeft zichzelf zekerheid verschaft over deelname aan het wereldkampioenschap van volgend jaar in Rusland. Een moeizame 1-2-zege tegen Griekenland volstond. Vertonghen en Lukaku scoorden voor de Rode Duivels.

5 dolle minuten

Meer dan een uur hadden de Belgen niet veel in de melk te brokkelen. Tot Jan Vertonghen 20 minuten voor tijd een knal in de korte hoek uit zijn sloffen toverde.

Het was het begin van 5 dolle minuten in Athene. De Grieken maakten in geen tijd gelijk. Met een knappe volley gaf Zeca de thuisploeg wat ze verdiende: een doelpunt.

Lukaku wiste de gelijkmaker snel uit. De spits knikte een voorzet van Meunier overhoeks binnen en de kwalificatie voor Rusland was binnen.

Opmerkelijk: België plaatst zich als eerste Europees land voor de eindronde.

Geen diepgang, geen vaart, geen ideeën

Tot het doelpunt van Vertonghen presteerden de Rode Duivels ver onder hun niveau. De Grieken mochten naar hartenlust counteren.

Vanuit een egelstelling stonden ze pijlsnel oog in oog met Courtois (foto). De nationale doelman greep goed in. Eerst moest hij plat op een poging van Donis, daarna duwde hij een knal van Stafylidis tegen de paal en net voor de pauze hield hij Fortounis van de gelijkmaker.

Zelf waren de Belgen nauwelijks gevaarlijk. Opnieuw hadden ze alle moeite van de wereld om het gaatje te vinden in een stug en verdedigend team. Het ontbrak de Duivels 70 minuten lang aan diepgang, vaart en ideeën.