Challenger Pro League - speeldag 1 - 15/08/21 - 16:00
42'
Brendan Schoonbaert
42'
2 - 1

In 1B is het ook plezant. Waasland-Beveren won zijn openingsduel tegen Lommel na een doelpunt van Maderner in de 98e minuut. De thuisploeg kwam eerst twee keer op voorsprong, maar moest kort na rust met tien verder na een rode kaart voor Lemoine.

Lommel begon enthousiast en kwam via Saito (5.) aan de leiding. Hoggas (18') maakte gelijk voor de bezoekers, maar dankzij een eigen doelpunt van Schoonbaert (41') ging de thuisploeg toch met een voorsprong de rust in.

Na de pauze kreeg Lemoine (50') al snel rood bij Lommel, Maderner (52') maakte gelijk. Waasland-Beveren had het beste van het spel in de slotfase, en werd daarvoor beloond met een tweede goal van Maderner (90'+8).

Deinze en Lierse Kempenzonen openden vrijdag de competitie in 1B met een 1-1 gelijkspel. Zaterdag was er een 3-1 zege van RWDM tegen Moeskroen. Zondagavond (om 20 uur) sluiten Virton en Westerlo de eerste speeldag af.

Doelpunten

5' 1-0 Saito
18' 1-1 Hoggas
41' 2-1 Schoonbaert (OG)
52" 2-2 Maderner
90+8' 2-3 Maderner