FC BarcelonaReal Sociedad
Alejandro Hernández Hernández
Spotify Camp Nou
20384

Leven, maar (nog) geen magie na Messi: Barça wint eerste partij in nieuwe realiteit met 4-2

zo 15 augustus 2021 22:06
    1. 57' - Geel - Sergio Busquets
    2. 59' - Doelpunt - Martin Braithwaite (3 - 0)
    3. 61' - Geel - Aritz Elustondo
    4. 62' - Geel - Aihen Muñoz
    5. 71' - Verv. Sergiño Dest door Emerson Royal
    6. 81' - Verv. Aritz Elustondo door Jon Pacheco
    7. 83' - Verv. Sergio Busquets door Nico González
    8. 84' - Geel - Nico González
    9. 85' - Doelpunt vrije trap - Mikel Oyarzabal (3 - 2)
    LaLiga EA Sports - speeldag 1 - 15/08/21 - 20:01
    59'
    Martin Braithwaite
    59'
    3 - 0
    85'
    Mikel Oyarzabal
    3 - 2
    85'

Gewonnen zonder meer. Wordt dat de nieuwe realiteit van FC Barcelona? In de eerste wedstrijd zonder Lionel Messi won de Blaugrana met 4-2 van Real Sociedad. Met een symbolisch eerste doelpunt en een mijmerend Camp Nou.

Helemáál weg is hij nog niet.

Rond Camp Nou hing er tijdens “Match I” na het tijdperk-Messi nog steeds een waas van de vertrokken legende.

Zijn shirt nog steeds te koop in de niet-officiële standjes met supportersmateriaal rond het stadion. Spandoeken aan hem gericht in de tribunes. En luid applaus - en gejoel - in minuut 10.

Maar hoeveel pijn het ook doet: FC Barcelona moet voort. Daarvoor kon trainer Ronald Koeman in het openingsduel tegen Real Sociedad rekenen op aanwinsten Memphis Depay en Eric Garcia, die maar net op tijd geregistreerd geraakten.

Ook aan de aftrap: de onvermoeibare Pedri. 18 jaar en aan "wedstrijd 243" - een grapje van Gary Lineker - bezig dit jaar. Het Spaanse toptalent trok eind vorig seizoen meteen naar het EK met Spanje, vervolgens naar de Olympische Spelen en keerde zonder rust terug naar Barça. Het is bijna onverantwoord.

Kussende Piqué

Barcelona leek overigens niet verlamd na het vertrek van Messi. Vooral in de eerste helft toonde het zich dominant door goed druk te zetten en veel kansen bij elkaar te voetballen.

Eerst kon Griezmann twee keer dreigen - met een halve omhaal en kopbal tegen de lat. Bij de derde mogelijkheid was het wel raak.
    Uitgerekend Gerard Piqué scoorde met het hoofd het eerste doelpunt in de nieuwe realiteit van de Blaugrana.

De verdediger leverde deze week een flink deel van zijn loon in, zodat Barça de nieuwe aanwinsten tijdig kon registreren voor de competitiestart. Bij zijn viering kuste Piqué het embleem op zijn borst. Symbolisch.

In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Braithwaite de score. Op voorzet van Frenkie De Jong kopte de spits de 2-0 tegen de netten. Na rust controleerde Barça de partij zonder te domineren. Op het uur lukte Braithwaite zijn tweede van de avond door een rebound binnen te duwen.

Mijmeren naar Messi

Barça leek op rozen te zitten, maar moest alsnog bibberen. Lobete scoorde in minuut 82 de 3-1. Amper 3 minuten later volgde al de aansluitingstreffer van Oyarzabal. Een prachtige vrijschop. Het deed Camp Nou mijmeren naar een oude bekende…

Barça trok de zege wel over de streep. Sergi Roberto tikte de verlossende 4-2 binnen. Er is dus wel degelijk leven na Messi.

Al ontbrak het stukje magie dat de club de voorbije decennia zo uniek maakte. Toen altijd goed voor minstens één wonderlijke dribbel of fenomenale goal die viraal gaat op een zondagavond. Of staat binnenkort toch een nieuwe tovenaar recht?

90+5'
    FC Barcelona krijgt een vrije trap. Robin Le Normand (Real Sociedad) haalde een tegenstander onderuit.
    90+4'
    Ander Barrenetxea (Real Sociedad) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90+3'
    Gerard Piqué (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jon Bautista (Real Sociedad).
    90+3'
    Emerson Royal (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Julen Lobete (Real Sociedad).
    90+1'

90'
    Ronald Araújo (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Julen Lobete (Real Sociedad).
    90'
    Jon Bautista (Real Sociedad) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    89'
    Ander Barrenetxea (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordi Alba (FC Barcelona).
    88'
    Jon Bautista (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ronald Araújo (FC Barcelona).
    85'

Real Sociedad straft de fout genadeloos af: Mikel Oyarzabal toont zijn gave traptechniek en schiet de vrije trap in doel.
    85'
    Real Sociedad krijgt een vrije trap. Nico González (FC Barcelona) haalde een tegenstander onderuit.
    84'
    83'
    81'
    78'
    Robin Le Normand (Real Sociedad) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Memphis Depay (FC Barcelona).
    75'
    Emerson Royal (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    74'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Memphis Depay (FC Barcelona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.