90+5'
Andreas Hanche-Olsen
2 - 3
90+5'

Twee weken na de historische 6-1-zege tegen Club Brugge staat AA Gent weer met de voetjes op de grond. Het stond snel 0-2 in het krijt, toonde veerkracht, zocht tevergeefs naar het winnende doelpunt en kreeg diep in de toegevoegde tijd het deksel op de neus van Charleroi.

AA Gent - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Niet AA Gent, maar Charleroi perst er in de blessuretijd nog een slotoffensief uit. De bezoekers worden beloond voor hun lef en scoren in de allerlaatste minuut de winning goal.

• Man van de match: Hervé Koffi hield zijn ploeg meer dan eens overeind tegen een aandringend AA Gent. Vooral in de tweede helft schudde hij enkele knappe reddingen uit zijn handschoenen.

• Opvallend: Charleroi blijft als enige ploeg ongeslagen in deze competitie en schuift met een 6 op 6 op richting de top van het klassement. Prima werk van Edward Still en zijn jongens.

Bekijk de goals uit Gent - Charleroi (2-3)

Efficiënt Charleroi bezorgt Gent een koude douche

AA Gent donderde tegen Charleroi wel heel snel van zijn wolk: nog voordat het eerste kwartier was volgemaakt, stond het al twee goals in het krijt. Gholizadeh opende de score met een fraaie plaatsbal in de verste hoek, Fall rondde even later een perfect uitgespeelde counter netjes af: 0-2 voor een erg efficiënt Charleroi.

De thuisploeg moest even bekomen, maar kon halverwege de eerste helft toch de druk opvoeren. Na gemiste kansen van Hanche-Olsen en Ngadeu was het Castro-Montes die Gent tien minuten voor de pauze weer in de wedstrijd bracht.

Diezelfde Castro-Montes probeerde even later ook nog een penalty te versieren, maar de VAR doorzag de schwalbe en herriep de beslissing van ref D’Hondt.

Net voor de rust kreeg Charleroi toch nog een tweede opdoffer te verwerken: geen tegengoal, maar wel de tweede gele kaart voor Gholizadeh na een domme fout op Castro-Montes. Charleroi met een voorsprong, maar ook met een mannetje minder de rust in.

Bezoekers graaien in de slotminuut de volle buit mee

Na de pauze ging AA Gent met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Charleroi trok met z’n tienen een muur op, maar die begaf het uiteindelijk net voor het uur. Een voorzet bleef hangen in het strafschopgebied en Depoitre stond op de juiste plaats om de bal in doel te duwen: 2-2.

Erop en erover, zou je dan denken, maar dat was buiten Hervé Koffi gerekend. De doelman van Charleroi hield onder meer Bezoes en de ingevallen Lemajic van de 3-2 met enkele uitstekende parades.

In de slotminuten was het verrassend genoeg niet AA Gent, maar Charleroi dat nog eens alles op alles zette en vol voor de winning goal ging. Nicholson en Kayembe waren er al dicht bij, maar het was uiteindelijk Morioka die met een afgeweken schot de Ghelamco Arena in rouw dompelde: 2-3.

Een straffe overwinning van Charleroi, dat zijn ongeslagen status in stand houdt en opschuift naar de tweede plaats. AA Gent blijft ter plaatse trappelen op de veertiende plek.

Scheidsrechter D’Hondt heeft last van krampen

Castro-Montes: "Dit mag nooit gebeuren"

• Jules Van Cleemput (Charleroi): "Dit is een fantastisch gevoel. We kwamen heel snel 0-2 voor. En terecht, want we zaten goed in de match, we waren dominant en stonden defensief goed. Na die rode kaart is het dan kwestie van verdedigend alles dicht te houden, maar zij hebben wel de kwaliteiten om twee goals te maken. Maar dan zie je dat de mentaliteit bij ons 100 procent goed zit. Dat we er dan met onze individuele kwaliteit kunnen uitkomen en tegenprikken, dat is heel mooi."

• Alessio Castro-Montes (AA Gent): "We starten verschrikkelijk slecht aan de wedstrijd en komen zo snel 0-2 achter. En op het einde van de match valt toch een beetje onverwacht nog de 2-3. Tegen tien man mag dat nooit gebeuren. Wij moeten die wedstrijd gewoon helemaal in handen nemen en meer kansen creëren. Maar de laatste vijf minuten hebben zij eigenlijk de grootste kansen gehad, buiten misschien die ene kopbal voor ons. Dat mag niet gebeuren. Misschien is dat een beetje laksheid, ik weet het niet."

Vanhaezebrouck: "Op basis van de laatste 10 minuten kan ik niet meer zeggen dat we verdienden te winnen"

Still: "Een grote ploeg mag de tegenstander niet laten terugkomen"

Kums: "We kozen misschien iets te veel voor de aanval"

Van Cleemput: "Toch weer getoond dat we mentaal heel sterk zijn"

90+6'

Afgelopen! AA Gent loopt een blauwtje tegen Charleroi, dat met tien man in de allerlaatste minuut de overwinning wegkaapt: 2-3 na een onwaarschijnlijke wedstrijd.

90+5'
90+5'
90+5'
own goal
2-3
90+4'

Morioka met de winning goal!

Ongelooflijk, in de laatste minuut van de extra tijd gaat Charleroi met de volle buit lopen. Een schot van Morioka wijkt af op de voet van Hanche-Olsen en rolt naast Bolat in doel: 2-3!

90+3'

Lemajic scoort niet

De ingevallen Lemajic krijgt opnieuw een vrije kopkans voorgeschoteld, nu kopt hij recht in de handen van Koffi.

90+1'

Koffi met de vingertoppen

Lemajic torent boven het pak uit bij een hoekschop en kopt krachtig op doel, Koffi zit er nog net bij met de vingertoppen!

90+1'

90'

86'

Bolat brengt tweemaal redding

En Charleroi blijft maar komen! Nicholson en Kayembe kunnen allebei uithalen vanuit een schuine hoek, Bolat moet twee keer redding brengen.

85'

Nog meer druk van de bezoekers. Een afgeweken voorzet van Kayembe zaait paniek in de Gentse zestien meter, niemand van Charleroi kan afwerken.

83'

Bijna nog Nicholson!

Het is zowaar Charleroi dat nog het dichtst bij de winning goal komt! Nicholson stormt alleen op Bolat af, maar knalt uiteindelijk tegen de goed teruggekeerde Okumu aan.

81'

Er komen geen kansen meer, doordat Charleroi het tempo uit de wedstrijd haalt.

Tom Boudeweel op Radio 1
80'

Nog tien minuten

De tijd tikt weg in het nadeel van AA Gent, dat niet tevreden kan zijn met een puntje tegen tien man. Zit er nog wat in de tank bij de thuisploeg?