Jupiler Pro League - speeldag 5 - 22/09/21 - 20:46
41'
Koji Miyoshi
41'
3 - 1

9 op 9, dat is de balans van Antwerp de voorbije drie wedstrijden. Het won zijn inhaalwedstrijd van de vijfde speeldag van Racing Genk met 4-2 na een spektakelstuk. Genk begon goed, maar zakte daarna wat weg. De Laet kreeg nog rood, maar dat kon de pret niet meer bederven. Antwerp en Genk hebben nu allebei 14 punten.

Antwerp - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Genk heeft de wedstrijd volledig onder controle tot Ritchie De Laet op het halfuur beslist eens uit te halen. Uit het niets hangt de kapitein de bordjes opnieuw gelijk, waarna een efficiënt Antwerp voor de rust nog 2 doelpunten weet te maken.

• Man van de Match: In een doelpuntenfestijn als vandaag wordt er vaak naar de spitsen gekeken, maar toch schiet Antwerp-doelman Jean Butez vandaag de hoofdvogel af. De Fransman hield zijn team in de beginfase meerdere keren in de wedstrijd en zorgde er nadien voor dat Genk de aansluitingstreffer maar niet te pakken kreeg.

• Opvallend: In de laatste 4 wedstrijden tussen Antwerp en Genk vielen er gemiddeld 5(!) doelpunten. Ook vandaag zorgden beide teams opnieuw voor een doelpuntenfestijn.

Bekijk de goals uit Antwerp - Genk (4-2)

Antwerp slaat dominant Genk met verstomming voor de rust

In een sfeervolle Bosuil was het Genk dat het best aan de partij begon. Na een knappe een-twee tussen Ito en Muñoz had Onuachu de hoek maar voor het uitkiezen. Butez leek geklopt, maar hield met een geweldige reflex de 0 op het bord.

Toch was het maar uitstel van executie voor de thuisploeg. Ito zette zich goed door op de rechterflank en bediende vervolgens maatje Onuachu

in de zestien. De Nigeriaan draaide fluks weg van Almeida en schoot de openingstreffer overhoeks binnen.

De thuisploeg snakte naar adem, maar op het halfuur hingen de bordjes toch opnieuw gelijk. De Laet nam een afvallende bal als een volleerde spits in een tijd uit de draai en liet Vandevoordt verbijsterd achter.

Het startsein van een dol kwartier, want na een licht toegekende overtreding nam Verstraete plaats aan de rand van de zestien. De middenvelder koos voor een hard schot naast de muur en knalde Antwerp op voorsprong. Een knap doelpunt, al ging Vandevoordt ook niet helemaal vrijuit.

Gesteund door het publiek nam de 'Great Old' de wedstrijd nu volledig in handen en niet veel later was het opnieuw prijs. Miyoshi was goed gevolgd op een schot van Verstraete en frommelde de 3-1-ruststand op het
bord na een dolle 1e helft.

Onbegrijpelijke misser van Paintil

10e doelpunt voor Frey, rood voor De Laet kan pret niet meer bederven

Hoewel de vicekampioen ook na de rust het scherpst uit de kleedkamer kwam, was het toch even wachten op echte kansen. Cuesta klom het hoogst op een hoekschop van Trésor, maar geraakte opnieuw niet voorbij een sterke Butez.

Op het uur leek de aansluitingstreffer dan toch een feit. De infiltrerende Heynen legde de bal slim terug op de inlopende Paintsil, maar de invaller duwde de bal nog onbegrijpelijk naast. Antwerp ontsnapte.

Aan de overkant was het niet veel later wel raak. Lucumi speelde dramatisch terug op Vandevoordt, waarna Samatta met een 1e baltoets Frey zijn 10e van het seizoen voorschotelde.

Ondanks de 4-2 van Onuachu 10 minuten voor tijd en een 2e gele kaart voor De Laet kwam Antwerp nooit meer echt in de problemen. Geen gedeelde leidersplaats dus voor Genk, Antwerp blijft oprukken in het klassement.

Vreselijke terugspeelbal van Lucumi wordt makkelijke 4e goal voor Antwerp

Van den Brom: "We hadden deze wedstrijd nooit mogen verliezen"

John van den Brom (trainer Genk): "Ik heb in de rust gezegd dat ons eerste halfuur het beste was wat ik dit seizoen van ons gezien heb. We speelden geweldig voetbal en komen dan ook verdiend op voorsprong."

"Alleen is het jammer dat we het ook zelf weer weggeven. We worden gestraft omdat we niet meer zo gefocust en gedisciplineerd waren als ervoor. En daardoor brengen we Antwerp in de wedstrijd."

"Ook de 2e helft zijn wij de enige ploeg die gevoetbald heeft. Natuurlijk kan je over de mooie dingen praten, maar je verliest met 4-2 en dan is het natuurlijk zuur. Deze wedstrijd hadden wij gewoon niet mogen verliezen, maar we moeten dit accepteren."

Priske: "Onze eerste 20 minuten waren echt niet goed"

Brian Priske (trainer Antwerp): "Iedereen heeft veel gelopen vandaag en dat is natuurlijk heel belangrijk. Het is ook door onze werklust dat we vandaag winnen van Genk."

"De eerste 20 minuten waren niet goed. Defensief stonden we niet super, maar Genk heeft natuurlijk ook heel goede spelers . Voor de rust maken we wel 3 doelpunten op individuele klasse, wat ook belangrijk is."

"In een match met zoveel intensiteit zoals deze heeft de scheidsrechter het ook redelijk goed gedaan, vind ik. Maar ik kijk natuurlijk naar het geleverde spel en ben heel gelukkig met onze 4 doelpunten."

"Het is belangrijk dat een club als Antwerp wint. Voor ik hier tekende, wist ik dat dit een club is met veel ambitie. Het is dan ook logisch dat we met druk moeten omgaan."

Verstraete: "De Bosuil kolkte vanavond opnieuw"

Samatta: "Elke keer als ik tegen Genk speel zal er wat emotie zijn"

22:39

EINDE

Na een geweldige partij voetbal wint een efficiënt Antwerp met 4-2 van Racing Genk. De bezoekers kwamen wel nog op voorsprong, maar moesten voor de rust nog 3 snelle tegengoals incasseren. Na de rust slaagde de vicekampioen er niet meer in de scheve situatie om te buigen.

90+4'

Thorstvedt op Butez

Thorstvedt haalt de hamer nog eens boven, maar opnieuw is het Butez die op de juiste plek staat. Een geweldige wedstrijd van de jonge doelman.

90+3'

Antwerp houdt de bal goed bij en speelt de wedstrijd rustig uit. Geen gedeelde leidersplaats dus voor Genk, wel een een nieuwe driepunter voor de thuisploeg.

90+1'

90'

89'

De tijd begint nu echt wel te dringen voor Genk, al zal er wel wat tijd bijkomen. Valt er nog een appel uit de kast?

89'
87'

Genk heeft echt wel moed geput uit de  4-2 en de rode kaart van De Laet. De bezoekers gaan nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en drukken Antwerp tegen de eigen zestien.

85'

Exit De Laet!

Ito slingert zich voorbij De Laet en wordt vervolgens neergetrokken door de Belgische verdediger. Zijn 2e geel en plots staat Antwerp met 10. Profiteert Genk nog?

79'

4-2, Onuachu vanop de stip!

Paul Onuachu neemt zelf plaats achter de bal en stuurt Butez naar de verkeerde kant. 4-2 met nog 10 minuten te spelen. Kan het nog voor de bezoekers?

79'
78'

Penalty voor Genk!

Onuachu neemt de bal goed aan in de zestien en wordt dan neergetrokken door Almeida. Een domme overtreding van de Portugese verdediger.

77'
75'

Butez staat pal

Daar is Onuachu nog een keer! De Nigeriaan probeert het in een tijd uit de draai, maar Butez schudt opnieuw een knappe redding uit zijn mouw.

74'

De Bosuil davert op zijn grondvesten na de 4-1 van Frey. Dat wedstrijden tussen Antwerp en Genk altijd een doelpuntenfestijn zijn, wordt vandaag nog maar eens bevestigd.