Habib Guèye
76'
Habib Guèye
2 - 2

Kortrijk is er niet in geslaagd naar de leidersplaats te wippen. Het kwam in eigen huis 0-2 achter na twee snelle Mechelse goals van Nikola Storm, maar na de rust hing het de bordjes nog gelijk: 2-2.

KV Kortrijk - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Net na de 0-2 geeft Selemani de bal zomaar weg aan de Mechelse aanvallers. Storm kan Cuypers en Mrabti bedienen, maar Kortrijk-doelman Ilic staat wel op te letten en plukt zijn voorzet. Een derde doelpunt had het Kortrijkse verzet helemaal kunnen breken.

• Man van de match: Aangezien er niemand echt bovenuit stak bij Kortrijk in de tweede helft is Nikola Storm een logische keuze. De flankaanvaller was ongrijpbaar in de eerste helft, maar even onzichtbaar in de tweede. Met 2 doelpunten leverde hij Mechelen een punt op.

• Opvallend: Kortrijk is de favoriete 1A-tegenstander van Nikola Storm. In het shirt van KVM zorgde hij in 6 duels tegen de West-Vlamingen voor 5 doelpunten en 2 assists. Straffe statistieken.

Bekijk de goals uit Kortrijk – KV Mechelen (2-2)

Storm in het Guldensporenstadion

In een aardig volgelopen Guldensporenstadion mochten Kortrijk en KV Mechelen de zesde speeldag op gang trappen. Kortrijk kon klimmen naar de leidersplaats, KVM hoopte op een 6 op 6 na de thuiszege van vorige week tegen Union.

De wedstrijd begon meteen aan een leuk tempo. KV Mechelen was het gevaarlijkst: Ilic verijdelde met een kattensprong de openingsgoal na een schot van Mrabti. De bezoekers hadden de touwtjes helemaal in handen en konden rekenen op een onhoudbare Nikola Storm.

De ongrijpbare flankaanvaller drukte zijn stempel en zette KV Mechelen in een tijdspanne van 5 minuten 0-2 op voorsprong, telkens op assist van Sandy Walsh. Eerst pakte hij uit met een onhoudbare pegel, even later verdubbelde hij de score met een gekruist schot dat onder Ilic door ging.

Kansen kregen we nadien niet meer voor de bezoekers, maar in het ultieme slot kwam Kortrijk wel nog even opzetten. Zo kopte Marlos Moreno een voorzet van Chevalier tegen de paal. De Fransman zorgde zelf nog voor de aansluitingstreffer, maar deed dat vanuit buitenspel.

Badamosi en Vandendriessche willen een fout van Mrabti maar krijgen zelf een gele kaart:

Sterk Kortrijk nog langszij

Na de pauze geen flitsende Storm en ook geen dominant KV Mechelen meer. Kortrijk nam het commando bijzonder gretig over en drukte dit keer de bezoekers weg. Coucke warmde meteen zijn handen aan een schot van Dewaele.

Vrancken voelde dat Mechelen de controle kwijt was en bracht de meer duelkrachtige Hairemans in de plaats van Sjved, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Enkele minuten later zorgde D'Haene voor de aansluitingstreffer met een geweldige streep na een ingestudeerd nummertje.

Kortrijk voelde dat een nederlaag vermijdbaar was en bleef vol voor het offensief kiezen. Invaller Kadri drukte zijn stempel en verstuurde een hele precieze vrije trap richting het hoofd van Gueye die de 2-2 voorbij Coucke knikte.

In het slot waren de kansen nog voor de bezoekers, maar Schoofs en De Camargo slaagden er niet in om de punten alsnog mee te nemen naar Mechelen.

Op die manier blijft KVM met 7 punten hangen in de buik van het klassement, Kortrijk staat een puntje achter leiders Eupen en Club Brugge die later dit weekend nog in actie komen.

Vrancken: "We hebben de wedstrijd gewoon uit handen gegeven"

Luka Elsner (KV Kortrijk): "We begonnen echt zwak aan de wedstrijd. We verloren onze duels, hadden nooit de tweede bal en gaven veel kansen weg. Uiteindelijk scoren we nog 2 mooie doelpunten, dat we hier nog een punt pakken doet wel echt deugd. De supporters die zich hebben laten horen hebben ook een rol gespeeld in deze remonte."

Kristof D'Haene (KV Kortrijk): "Onze eerste helft was niet goed genoeg, we waren te slap. Met de supporters achter ons konden we na de pauze nog reageren. 2-2 is gewoon een mooi resultaat als je aan de rust 0-2 op achterstand staat. In het slot zat er misschien nog wat meer in, maar de fut was er dan een beetje uit."

"Hoe mijn goal tot stand kwam? Normaal geef ik van die positie de bal voor doel, maar ik had zoveel ruimte dat ik besloot om te schieten. Het was echt een patatje", blikte D'Haene tevreden terug.

Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "Dat we hier lang hebben afgezien is onze eigen fout. De rust in het spel was compleet weg, in plaats van de vrije man te zoeken op het middenveld. De kwaliteit was er niet meer zoals het zou moeten. We hebben de wedstrijd op die manier uit handen gegeven."

"Het is zuur dat we die 0-2 hebben weggegeven. Op basis van de kansen hadden we de wedstrijd gewoon moeten winnen. Ook in het slot waren er echt nog goede mogelijkheden. Er is een zuur gevoel dat overheerst."

Nikola Storm (KV Mechelen): "We begonnen goed aan de wedstrijd, in de laatste minuten van de eerste helft lieten we het al wat hangen. In de tweede helft konden we dat niet keren. D'Haene maakt dan echt een wereldgoal en dan voel je dat het vertrouwen bij hen echt gaat groeien."

"Over heel de wedstrijd hebben we een half uur tot 40 minuten niet goed gevoetbald. In het slot waren er nog kansen, dit is een les voor ons dat we de rust altijd terug moeten vinden. Het idee sloop erin om de voorsprong vast te houden en dat was niet de juiste beslissing. Hier hadden we moeten winnen, dit is toch een domper."

22:40

Het zit erop! Wat een fijne wedstrijd hebben we te zien gekregen. KV Mechelen domineerde onder impuls van Nikola Storm de eerste helft, maar de thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamers en keerde nog terug via een schicht van D'Haene en een kopbal van Gueye. Een puntendeling is de juiste weergave van deze wedstrijd.

90+6'

De Camargo over!

Bijna was Igor de Camargo dé held van KV Mechelen. Hij duikt na een hoekschop nog eens op voor Ilic, maar kopt over. Stevige misser van de ervaren aanvaller.

90+4'

Onvermoeibare Walsh

In de schaduw van Storm heeft Walsh er ook een schitterende wedstrijd opzitten. Hij haalt er nog eens een counter van Kortrijk uit met een ultieme inspanning.

90+1'

Mbayo trekt zich nog eens op gang met Gueye, de kwieke flankaanvaller kan uiteindelijk niet bij de steekpass van de targetspits. De Kortrijk-fans vuren hun spelers nog eens naar voren.

90+1'

90'

89'

Blessure

Radovanovic en Walsh blijven liggen na een botsing. De extra tijd is intussen ingegaan.

87'

Schoofs maakt het nog eens heet voor het doel van Ilic, hij kan een bal in het 5-metergebied controleren. Vanuit een scherpe hoek perst hij er toch nog een voorzet uit, maar niemand kan erbij. Nog 3 minuten reguliere speeltijd.

85'

D'Haene met een dribbel à la Storm. Hij passeert enkele Mechelse verdedigers en gooit de bal voor doel, er is niemand gevolgd om het leer voorbij Coucke te duwen.

85'

Kunnen beide teams wel leven met een puntendeling? Het tempo is in elk geval gezakt. Publiekslieveling Chevalier gaat intussen naar de kant voor Jonckheere.

79'

Kadri heeft wat in zijn mars

De jonge Algerijn Kadri kan voetballen. Eerst pakte hij al met een knappe assist voor Gueye en nu schiet hij zelf op doel, veel scheelt het niet.

77'

Mechelen probeert meteen te reageren, Ilic heeft wat werk met een schuiver van Walsh. De fans weten met hun vreugde geen blijf en stuwen Kortrijk naar voren.

77'
76'

Kortrijk langszij!

De gelijkmaker kon niet uitblijven. Invaller Kadri pakt uit met een schitterende vrije trap en Gueye klimt het hoogst om de gelijkmaker binnen te koppen. Mechelen kan het tempo niet volgen.