8. 90+13' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (2 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 25/07/21 - 16:00
90+13'
Charles De Ketelaere
90+13'
2 - 2

De seizoensopener van Club Brugge heeft een onwaarschijnlijke ontknoping gekregen. De landskampioen leek zich net als vorig seizoen te verslikken op de eerste speeldag, maar in een hallucinante slotfase met 10 minuten toegevoegde tijd sleepte Club na 103 minuten toch nog een puntje uit het vuur tegen Eupen.

Club Brugge - Eupen kort samengevat:

• Sleutelmoment: De Ketelaere bevrijdt Club Brugge in de 103e minuut, goed voor een meer dan verdiend punt.

• Man van de Match: De Eupense doelman Nurudeen hield zijn team een paar keer recht met een goede redding. Okereke en Perez raakten niet voorbij het Eupense sluitstuk. Als hij het tijdrekken laat voor wat het is, dan gaan we nog mooie dingen van hem zien dit seizoen.

• Opvallende statistiek: Eupen leek op weg naar zijn allereerste zege op de openingsspeeldag sinds het team in eerste klasse speelt, De Ketelaere besliste er anders over.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Eupen (2-2)

Onwaarschijnlijk slot

Club Brugge verloor vorig seizoen zijn eerste twee thuiswedstrijden met 0-1. Een herhaling van dat scenario wilde Philippe Clement absoluut vermijden.

De 10.000 Brugse fans zagen een gretige thuisploeg aan het werk voor de rust. Twee vrije trappen van De Ketelaere en Vormer werden telkens door Eupen-doelman Nurudeen (met opvallende helm) vakkundig gered.

Ook Eupen kreeg kansen in de eerste helft. N'Dri en Prevljak kregen de bal niet voorbij Lammens in doel.

Na de rust lukte wel wat ervoor niet lukte: scoren. Agbadou raakte na tien minuten spelen de bal met de hand in de zestien, Van Driessche wees naar de stip na het bekijken van de beelden. Dost faalde niet bij afwezigheid van Vanaken.

Het moeilijkste leek gebeurd voor Club, maar niets bleek minder waar. Op een kwartier tijd draaide Eupen de rollen helemaal om. Kayembe profiteerde op het uur van slecht verdedigen, Ngoy zorgde voor de 1-2 op de counter.

Wat volgde was een potje tijdrekken van de bezoekers. Voeg daar een opstootje, 3 goals, 5 wissels en een VAR-fase aan toe en je krijgt 10 minuten toegevoegde tijd. Daarin bleef Club Brugge uiteraard komen. Uiteindelijk zorgde De Ketelaere in de 103e minuut voor de verlossing na een knappe actie van Lang.

Een openingsmatch om niet snel te vergeten dus...

Einde!

Het zit erop in het Jan Breydelstadion. Na een tweede helft met 4 doelpunten delen Club Brugge en Eupen de punten. Het slot van de wedstrijd was onwaarschijnlijk.

90+14'

Prevljak krijgt nog een gele kaart op de bank. Wat een slotfase.

90+14'
90+13'

Toch nog 2-2

Het staat dan toch nog 2-2. Lang dribbelt knap richting de zestien, hij bedient De Ketelaere voor doel en die legt de verdiende gelijkmaker binnen.

90+13'
90+11'

Met z'n allen gooien de verdedigers van Eupen zich voor een schot van Perez. Wat een spanning.

90+11'

Dost kan nog koppen op een voorzet van Mata, Nurudeen heeft geen problemen met de flauwe bal.

90+10'

Club trekt nog één keer naar voren. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?

90+10'

Het lijkt 1-2 te zullen blijven. Een verrassing van formaat is in de maak.

90+7'

Lang duikt nog een keer de zestien in, hij vindt niemand voor doel.

90+6'

Jan Breydel kolkt, Nurudeen krijgt heel wat over zich heen. De Brugse spelers worden en hoorndol van.

90+6'

Met een voetreflex houdt Nurudeen Eupen recht op een schot van Perez. Daarna gaat de keeper opnieuw neer. Er komt ongetwijfeld nog wat tijd bij.

90+5'
90+4'

Eupen voetbalt echt niet meer. Houden de bezoekers stand?

90+4'
90+4'

Een vrije trap van de thuisploeg wordt door Mitrovic buiten gekopt. Nog 6 minuten.