5. 88' - Doelpunt strafschop - Faïz Selemani (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 24/07/21 - 18:30
88'
Faïz Selemani
88'
2 - 0

KV Kortrijk is met een overwinning aan het nieuwe seizoen begonnen. Het was koffiedik kijken hoe nieuwkomer Seraing voor de dag zou komen, maar Kortrijk liet zich niet verrassen. Chevalier en Selemani sleepten een overwinning uit de brand.

• Sleutelmoment: Met een 1-0 op het bord blijft het uitkijken voor Kortrijk. Pas 2 minuten voor tijd neemt Selemani alle twijfels weg met het tweede doelpunt van de avond.

• Man van de match: Publiekslieveling Teddy Chevalier ging als vanouds voorop in de strijd en wees KV Kortrijk de weg naar de overwinning met de 1-0 op het halfuur.

• Opvallend: Het was geleden van 9 januari dat KV Kortrijk nog eens een overwinning kon vieren in eigen huis. Toen werd het 2-1 tegen de latere vicekampioen Racing Genk.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Seraing (2-0)

Chevalier schenkt Kortrijk de voorsprong

Bij het begin van het seizoen is het voor veel ploegen vaak wat zoeken en tasten, maar daar hadden Kortrijk en Seraing geen boodschap aan. Beide ploegen sloegen de studieronde over en kozen meteen voor aanvallend voetbal.

Toch was het lang wachten op echt grote doelkansen. Pas halverwege de eerste helft kwam Kortrijk, dat intussen wel de betere ploeg was geworden, dicht bij de openingstreffer. Badamosi had de 1-0 aan de voet, maar laatste verdediger Boulenger redde op de lijn.

Geen nood voor Kortrijk, dat even later toch zijn voorsprong te pakken had. Een vrije trap belandde via wat tussenstations voor de voet van Teddy Chevalier, die van dichtbij raak trof.

Selemani stelt de zege pas in het slot veilig

Na de 1-0 liet Kortrijk het initiatief wat meer aan een verdienstelijk Seraing, dat er echter niet in slaagde om KVK-doelman Ilic echt te bedreigen.

Na de pauze viel er lange tijd niets te beleven: veel middenveldspel, veel spelonderbrekingen en weinig tot geen doelkansen. Kortrijk kwam amper in de problemen, maar liet bij een krappe 1-0-stand ook na om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

Dat gebeurde uiteindelijk pas enkele minuten voor affluiten. Selemani versierde een penalty en zette die ook zelf om: 2-0, een logische maar niet erg overtuigende overwinning van Kortrijk, dat zelfs even mag genieten van de koppositie in het klassement.

Kristof D'Haene: "Supporters stuwen je vooruit"

• Kristof D’Haene (KV Kortrijk): "Het is leuk om weer met publiek te spelen. Zeker voor mij, na een paar maanden blessureleed, is dat een leuk gevoel. Je hebt gewoon meer grinta en meer goesting. Als je een mooie actie op de mat legt, stuwen de supporters je vooruit. Dat heb je nodig in het profvoetbal. Ik denk dat we onze job gedaan hebben vanavond. Tegen een ploeg die uit 1B komt, is het nooit gemakkelijk. Maar de drie punten zijn hier gebleven. Het was een verdiende overwinning. Hier moeten we verder op bouwen."

• Teddy Chevalier (KV Kortrijk): "Het was belangrijk om thuis die eerste match te winnen en goed aan het seizoen te beginnen. Hierna volgen twee moeilijke wedstrijden tegen Antwerp en Genk, dus het was belangrijk om die eerste drie punten te pakken. Voor mij persoonlijk deed het ook deugd om te scoren, voor het eerst sinds mijn terugkeer. Het zijn moeilijke maanden geweest, zeker ook zonder publiek. Het was een groot plezier om vandaag weer voor de supporters te kunnen spelen."

• Jordi Condom (coach Seraing): "We verloren de duels en we hadden minder supporters, daar komt het op neer. Voor de rest was de wedstrijd qua kansen en spel in evenwicht. Je kunt niet zeggen dat Kortrijk echt de betere ploeg was, maar zij wonnen de duels. Wij misten wat ervaring en felheid. Los daarvan kan ik heel tevreden zijn over mijn spelers, voor wie het de eerste match in 1A was. Als je hier zo’n match komt spelen in het begin van het seizoen, geeft dat voldoening."

90+5'

KV Kortrijk opent het seizoen met een 2-0-overwinning tegen promovendus Seraing. Chevalier en Selemani (vanaf de penaltystip) scoorden voor de thuisploeg.

90+4'
90+2'

Bij Seraing is de veer gebroken. Kortrijk gaat nu ook nog op zoek naar een derde doelpunt, zonder succes.

90+1'

90'
89'
88'

Selemani maakt het zelf af

Nu is de wedstrijd helemaal gespeeld: Selemani deponeert de bal vanaf elf meter netjes in de hoek, 2-0 voor Kortrijk.

88'
87'

Even wachten

De VAR wil de fase nog even bekijken, maar de beslissing van Dierick blijft staan: strafschop!

86'

Penalty voor Kortrijk!

Selemani snelt de zestien meer in en wordt door Nadrani uit balans gebracht. Dierick aarzelt niet en wijst naar de stip: penalty!

83'

Gueye te hoog

Het publiek gaat er nog eens achter staan bij een snelle Kortrijkse uitbraak, maar die wordt niet optimaal uitgespeeld. Er volgt wel nog een schotje van Gueye, dat een eind over vliegt.

82'

De zoveelste blessurebehandeling haalt het tempo andermaal uit de wedstrijd. Zo kabbelt de partij verder richting laatste fluitsignaal.

76'
75'

Ilic met de vuisten

Maziz mag een vrije trap nemen op een interessante plek. Hij mikt naar de benedenkhoek, Ilic bokst weg.

73'

Applauswissel voor Chevalier

Ook doelpuntenmaker en publiekslieveling Chevalier wordt naar de kant gehaald. 'Teddy, Teddy', klinkt het op de tribunes.

72'

Chevalier laat het net een tweede keer trillen, maar er was al gefloten voor een fout op doelman Dietsch.