Jupiler Pro League - speeldag 4 - 15/08/21 - 13:33
    João Klauss
    0 - 1
    João Klauss
    64'

Van veerkracht gesproken. Na de zware nederlaag tegen Antwerp herpakte Standard zich met een zege in Beerschot. De Rouches wonnen met het kleinste verschil op het Kiel na een goal van Joao Klauss. Voor de thuisploeg, die achterblijft met 1 op 12, miste Raphael Holzhauser een strafschop.

Beerschot - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 64e minuut breekt Beerschot met Noubissi razendsnel uit. Er liggen veel mogelijkheden maar de 24-jarige spits jaagt het leer naast. Nog geen minuut later schiet Klauss aan de overzijde wel raak.

•  Man van de match: Op het veld is het zoeken naar een speld in een hooiberg als het op uitblinkers aankomt. Iemand die er wel 90 minuten lang stond, was Arnaud Bodart. De doelman van Standard pakte de strafschop van Holzhauser.

• Opvallend: Beerschot staat met 1 punt na 4 speeldagen troosteloos laatste. Ook de kalender werkt niet mee, want de 'Ratten' staan voor lastige uitwedstrijden tegen Club Brugge en Charleroi.

Bekijk de enige goal uit Beerschot - Standard (0-1)

Nauwelijks kansen

Beide teams speelden al wat met het mes op de keel na pandoeringen tegen Union en Antwerp. Dat was er ook aan te zien. Het spel was slordig en kansen in elkaar knutselen was bijzonder lastig. Sanyang probeerde het dan maar een keer, maar doelman Bodart stond goed op te letten.

De gevaarlijkste actie kwam van de voet van Aron Donnum. De 23-jarige Noor van Standard zette een prima actie op en haalde ook uit. Zijn poging likte de paal.

Beerschot had het moeilijk om spelmaker Holzhauser in stelling te brengen. Zo was het met een vergrootglas zoeken naar mogelijkheden. Het plan van Peter Maes was om vanuit de organisatie enkele counters op te zetten. Maar de kwaliteit vooraan ontbrak er wat aan.

Noubissi laat kans liggen, Holzhauser mist strafschop

Na de rust kregen de fans dan toch iets meer waar voor hun geld. Noubissi begon aan een rush naar het doel van Bodart, maar hij speelde de counter niet goed uit. Nog geen minuut later was het aan de overzijde wel raak. Klauss werd het straatje in gestuurd en trapte hard binnen.

Een koude douche voor Beerschot. Toch was het kalf nog niet verdronken. Na hands van Sissako in de zestien ging de bal op de stip voor Beerschot. Een kolfje naar de hand voor Holzhauser zou je denken, maar de Oostenrijker zag zijn strafschop gestuit door Bodart.

Zo blijft Beerschot met 1 op 12 achter. Standard schuift wat op na de zege.

Sissako begaat knullig handspel, Holzhauser faalt vanaf de stip

• Raphael Holzhauser: "Er waren weinig kansen voor beide ploegen. Die penalty had ik altijd moeten scoren. Ik voelde me 100% zelfzeker. De keeper pakte hem goed, maar die moet er altijd in."

• Joao Klauss: "Ik voel me goed na deze belangrijke zege. Het was een zware wedstrijd voor ons. We zagen veel af. De 0 houden was erg belangrijk want de vorige wedstrijd verdedigden we niet goed."

• Peter Maes: "We speelden met veel intensiteit. De eerste 15 minuten hadden we het moeilijk, maar we gaven geen kansen weg. Op het doelpunt na moest onze doelman niet in actie komen. Maar je moet je sleutelmomenten nemen. Noubissi mist die kans en 2 minuten later krijgen we een doelpunt binnen."

15:25

Het laatste fluitsignaal van Boucaut weerklinkt op het Kiel. Standard gaat na een doelpunt van Klauss met de 3 punten naar huis. Holzhauser liet de kans op de gelijkmaker vanop de stip liggen.

90+1'

89'
    88'

Sanyang waagt een keer zijn kans met een afstandschot. Het wordt niets meer dan een afzwaaier. Beerschot zit zo in vieze papieren. Kunnen ze nog een puntje uit de brand slepen?

82'
    82'

Bodart talmt wel erg lang bij zijn uittrap. Hij krijgt dan ook geel voor tijdrekken.

80'

Amallah baant zich een weg tussen enkele Beerschot-spelers en gaat dan te makkelijk liggen. Een strafschop was het zeker niet, ziet ook Boucaut.

72'

Amallah zet zich eens achter een vrije trap. Zijn poging mist richting en vliegt over het doel van Vanhamel.

71'
    penalty gemist
    71'

Bodart pakt de strafschop!

Holzhauser kan de strafschop niet omzetten. Bodart ligt ook in de goede hoek en kan zo de poging keren. Belangrijk moment in de wedstrijd.

69'

Beerschot krijgt een strafschop!

De bal gaat plots op de stip! Sissako wil een bal controleren, maar doet dat in de zestien met de arm. Strafschop voor Beerschot.

67'
    64'

Klauss maakt er 0-1 van!

Daar is dan toch het doelpunt. Dragus stuurt Klauss in het straatje en de Braziliaan twijfelt niet. Hij jaagt het leer hard in doel.