4. 74' - Doelpunt - Jonathan Heris (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 14/08/21 - 18:30
74'
Jonathan Heris
74'
2 - 1

Eupen blijft uitstekende resultaten behalen in onze eerste klasse. Ook STVV kon niet winnen Am Kehrweg zodat de 3 punten naar Eupen gingen. De club uit de Oostkantons staat zo na de 2-1-zege op een fraaie 3e plek in de stand.

Eupen - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: STVV voetbalde heel wat kansen bij elkaar, maar de Limburgers kregen wel het deksel op de neus. Tegen de gang van het spel in kwam Eupen in de 21e minuut op voorsprong.

• Man van de match: Stef Peeters heeft met zijn puntgave traptechniek Eupen de 3 punten bezorgd. In de 1e helft schilderde hij een hoekschop op de knikker van Lambert. In de 2e helft werd zijn vrije trap nog doorgekopt en ook binnen getrapt.

• Opvallend: Boris Lambert stond voor het eerst in de basis bij Eupen. De 21-jarige verdediger bedankte zijn coach met zijn 1e doelpunt. Toch moest hij in de 2e helft het veld met een blessure verlaten.

Bekijk de goals uit Eupen - STVV (2-1)

STVV wordt niet beloond, Eupen wel

Na 2 gelijke spelen tegen Club Brugge en Anderlecht en 2 zeges tegen KV Mechelen en STVV is Eupen na 4 speeldagen verrassend genoeg nog steeds ongeslagen.

Nochtans viel de 1e kans toch voor STVV te noteren. De wedstrijd was nauwelijks op gang gefloten of daar was de eerste kans al. Mboyo testte even of doelman Nurudeen wakker was en dat was ook het geval. STVV was de gevaarlijkste ploeg en creëerde kansen genoeg. Ze dan ook afmaken, dat is een ander verhaal.

De treffer viel, zoals het dan soms gaat in het voetbal, aan de overzijde. Stef Peeters schilderde een hoekschop op de knikker van Boris Lambert waarop de verdediger het leer prima binnen kopte. Tegen de gang van het spel in, maar de voorsprong voor Eupen was wel een feit.

Nurudeen trapt de bal tegen Brüls, de bal gaat maar net naast

Weer prijs op stilstaande fase

Een schoonheidsprijs verdiende de wedstrijd niet. Daarvoor vielen er te veel slordigheden en slechte passes te noteren. Aan strijd en duels was er dan weer geen gebrek.

Toch bleef STVV naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook. Balongo reageerde bijzonder scherp op een klutsbal en maakte er 1-1 van.

Alles weer te herdoen voor Eupen, maar ze beschikken aan de Oostkantons met Stef Peeters over een sterk wapen op de stilstaande fases. Een vrije trap van de nummer 8 werd nog doorgekopt naar Heris die de 2-1 tegen de touwen knalde.

Eupen puurt zo 8 punten uit 4 wedstrijden, terwijl STVV het met 4 eenheden moet doen.

Prevljak en Mboyo zijn geen beste vrienden

90+4'

Daar is het laatste fluitsignaal. Eupen pakt de 3 punten en klimt zo naar de 2e plek in het klassement.

90+1'

90'

4 minuten extra

Als STVV nog iets uit de brand wil slepen, dan moet het nu gebeuren. We krijgen nog 4 minuten extra tijd.

86'
75'

N'Dri schudt nog een razendsnelle versnelling uit zijn kuiten. Hij kan de bal ook goed achteruit trekken, maar Schmidt is bij de pinken.

74'

Heris maakt er 2-1 van!

Eupen komt op voorsprong en het is weer via een stilstaande fase. Stef Peeters gooit het leer gevaarlijk voor doel. Durkin kan nog doorkoppen zodat Heris aan de 2e paal kan binnen trappen. Alles weer te herdoen voor STVV.

74'
74'
71'
69'

Neus aan neus

Prevljak trapt het leer tegen het aangezicht van Mboyo en bij Eupen willen ze een strafschop voor een handsbal, maar dat is het zeker niet. Heel even staan Prevljak en Mboyo neus aan neus al is het brandje wel snel geblust.

66'

Balongo met de 1-1!

STVV krijgt dan toch wat het verdient. Bij Eupen krijgen ze de bal niet meteen weg in de zestien, maar Balongo reageert wel snel. Met een fraaie volley trapt hij de gelijkmaker binnen.

66'
63'
58'

Deom is ondertussen Lambert al komen vervangen.

57'

Lambert gaat neer

Na een spurtduel met Brüls valt Boris Lambert prompt op de grond. Hij tast naar de kuit Het is nog maar de vraag of hij verder kan, want het ziet er naar uit dat Lambert een spierblessure heeft opgelopen.

47'

Ngoy trekt zich op gang en loopt weg van Caufriez. Die gooit er een tackle in, maar het is geen strafschop waard. Bij Eupen denken ze daar natuurlijk anders over.