OH Leuven verlengt zijn abonnement met derde 1-1-gelijkspel tegen Charleroi

1. 83' - Verv. Siebe Schrijvers door Daan Vekemans
    2. 87' - Verv. Shamar Nicholson door Mamadou Fall
    3. 90' - Geel - Stefan Knezevic
    Jupiler Pro League - speeldag 3 - 08/08/21 - 16:00

OH Leuven moet nog minstens een speeldag wachten op zijn eerste overwinning van het seizoen. Net als tegen Zulte Waregem en STVV moest het tegen Charleroi vrede nemen met een 1-1-gelijkspel na een match met twee gezichten.

OH Leuven - Charleroi kort samengevat:

• Sleutelmoment: Net na de verdiende gelijkmaker is Charleroi klaar om OH Leuven weer op een ijskoude douche te trakteren, maar Romo ligt voor de zoveelste keer in de weg. Dichter bij de 1-2 komt Charleroi niet meer.
    • Man van de match: OH Leuven mag een kaars branden voor doelman Romo. Met een handvol uitstekende saves overhandigde hij zijn team een punt.

Bekijk de goals uit OHL – Charleroi (1-1):

Charleroi is heer en meester voor de rust

Na een kwartiertje sloeg de Belgische zomer ook toe in Leuven. Een fikse hagelbui stuurde de 22 actoren naar de kleedkamers.

Voor OH Leuven kwam die pauze niet ongelegen, want de thuisploeg stond toen al 0-1 in het krijt.

Zorgane had de openingsgoal na 8 minuten droog voorbij Romo geknald, maar de korte bezinning bracht geen beterschap bij de Leuvenaars.

Integendeel: het mocht een kaars branden voor doelman Romo dat het scorebord halfweg nog altijd maar 0-1 aangaf.

Zaroury, Gholizadeh en Van Cleemput stelden hem stevig op de proef, Nicholson trof dan weer de paal.

Door fikse hagelbui wordt OHL-Charleroi even stilgelegd:

OH Leuven recht zijn rug na de pauze

OH Leuven moest uit een ander vaatje tappen en had deze keer wel het juiste brouwsel gevonden in de kleedkamer.

De thuisploeg speelde met veel meer overtuiging en beweging en dat contrast resulteerde in de verdiende 1-1 op het uur. De Norre trapte tegen de paal, maar gaf zo de ideale assist voor Henry.

Den Dreef stond plots in vuur en vlam met wisselende kansen. Nicholson beet zijn tanden meteen na de 1-1 nog maar eens stuk op Romo.

In een wispelturige match hing de 2-1 of 1-2 meermaals in de lucht, maar de doelmannen gaven geen krimp.

Romo houdt OHL in de wedstrijd met enkele knappe reddingen:

Brys: "We moeten niet te veel nadenken"

Marc Brys was realistisch na de wedstrijd. Een puntendeling was logisch. "Ik ben tevreden over de tweede helft, maar in de eerste helft hadden we het heel moeilijk. De eerste helft was damage control. Charleroi is momenteel net iets beter dan wij. De sleutel is er gewoon vol voor gaan. We moeten niet te veel nadenken en door engagement proberen punten pakken. We hebben nog altijd niet verloren, maar we schieten niet veel op met al die gelijke spelen. Wij willen matchen winnen."

90+2'

Einde!

OH Leuven moet nog maar eens vrede nemen met een 1-1-gelijkspel. Het kwam veel beter voor de dag na de rust, maar mag toch ook een kaars branden voor doelman Romo.

90+1'

Charleroi krijgt nog een kans op de 1-2, maar de afwerking laat te wensen over. Charleroi zal toch balen van het morsen met de kansen.

90+1'

90'
    90'

extra time

88'

Invaller Vekemans moet voor een moeilijke oplossing kiezen, maar doet het fraai. Zijn achterwaartse hakbal eindigt in het zijnet.

88'

Komt er nog een winnaar uit de bus? Over de tweede helft mogen we niet mopperen. Het is een spannend kijkstuk geweest met wisselende kansen.

85'

OH Leuven geeft de moed niet op. Tamari heeft weer geen oog voor zijn ploegmaats en botst op een bezoekend been.

85'

Koffi bokst weg

Maertens wordt de diepte ingestuurd en kiest zelf voor het schot. Koffi maakt zijn poging onschadelijk.

82'

Het spelbeeld wisselt weer een beetje, want OH Leuven gelooft toch nog in zijn kansen. Het wil wellicht een derde 1-1 op een rij vermijden.

79'

De storm van OHL is gaan liggen in deze wispelturige wedstrijd. Charleroi neemt het heft weer in handen.

Glenn Martens (commentator Radio 1)
    78'

Romo duwt over

Deze was misschien wel de makkelijkste redding van de namiddag, maar Romo laat zich op geen foutje betrappen. Ook dit schot resulteert door zijn kattensprong niet in een tweede doelpunt voor de bezoekers.

76'

We tikken het slotkwartier aan. De scherpte is een beetje weg, maar vooral Charleroi neemt nog altijd geen vrede met de puntendeling. Dat zou ook zuur zijn gezien de controle voor de rust en de vele gemiste kansen.