wo 15 september 2021 22:54
    1. 84' - Verv. Nicolò Barella door Matías Vecino
    2. 90+2' - Verv. Vinícius Júnior door Marco Asensio
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 15/09/21 - 21:02

Dat Real Madrid geen doelpunt slikte op bezoek bij Inter, heeft de "Koninklijke" te danken aan Thibaut Courtois. Onze landgenoot hield zijn club, vooral voor de rust, in een aangename wedstrijd recht. Na de pauze toonde Madrid een ander gezicht en konden ze in de 89e minuut alsnog scoren.

Inter - Real Madrid diende zich aan als een fraaie affiche en ontgoochelen deed de partij ook niet. Iemand die wel ontgoocheld was, was ongetwijfeld Eden Hazard. Hij moest vanop de bank toekijken hoe de Milanezen het laken naarmate de wedstrijd vorderde, naar zich toe trokken. Of het nu Edin Dzeko, Ivan Perisic of Lautaro Martinez was, allemaal beten ze hun tanden stuk op Thibaut Courtois.

Het Belgische sluitstuk moest de mouwen flink opstropen en elke minuut bij de pinken zijn. Buigen, maar niet plooien. Ancelotti mocht zijn doelman danken dat de nul nog op het scorebord stond bij de rust.

Bij Inter misten ze dan weer een killer à la Romelu Lukaku.

Toch prijs in 89e minuut

Ancelotti had bij de pauze zijn troepen wel weer op scherp gezet, want de Madrilenen tapten plots uit een ander vaatje. Na een uitstekende kopbal van Dzeko en schitterende redding van Courtois, voetbalden de bezoekers zich weer in de wedstrijd.

Niet Eden Hazard, maar wel Eduardo Camavinga en Rodrygo mochten nog invallen. En net die 2 knutselden het enige doelpunt van de partij in elkaar. Camavinga stak het leer in een tijd door naar Rodrygo die Handanovic wist te verschalken.

Het werd zo een zure nederlaag voor Inter dat op basis van de 1e helft zeker meer verdiende. Real Madrid doet nu al een uitstekende zaak.

90+3'

De wedstrijd zit erop. Inter was de betere ploeg in de 1e helft, maar na de pauze tapte Real Madrid uit een ander vaatje. Anders dan de Milanezen, wisten de bezoekers wel te scoren. 3 punten naar Madrid met dank ook aan Thibaut Courtois.

90+2'
    90+1'
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90'

GOAL! Rodrygo met de 0-1!

Real Madrid kan alsnog in het slot van de wedstrijd scoren. Valverde zet Camavinga op weg die meteen doorsteekt naar Rodrygo. De invallers doen het voor de "Koninklijke".

84'
    81'

Vinicius legt nog een keer aan. Hij ziet zijn schot op het been van Skriniar uit elkaar spatten.

81'

Ancelotti voert nog een wissel door, maar het is andermaal niet Eden Hazard die mag invallen. Wel de nog maar steeds 18-jarige nieuwkomer Camavinga.

79'

Bijna Benzema

Daar is het moment voor Karim Benzema. Valverde gooit het leer voor de pot en daar kan de Fransman koppen. Naast weliswaar en Benzema stond ook buitenspel.

72'

Vinicius wil zich nog wel een keer tonen. Hij slingert de 16 van Inter in, maar botst op dat mannetje te veel.

66'
    66'

Nog geen Hazard

Krijgen we Eden Hazard vanavond überhaupt nog te zien? Ancelotti kiest er voor om Rodrygo te wisselen voor Lucas Vazquez.

57'

Dan toch nog eens een keer Real. Carvajal rukt op rechts mee op en kan ook afdrukken. Handanovic verschalken lukt hem echter niet.

56'
    55'

Courtois met schitterende save

Onze landgenoot staat zo stilaan een wereldpartij te keepen. Edin Dzeko kopt een hoekschop naar de grond, maar daar staat ook Thibaut Courtois. Hij pakt uit met een geweldige redding.

53'

Madrid kampeert nu wel op de helft van de thuisploeg. Valverde gaat eens vol zijn kans, maar het wordt een afzwaaier.