36

Gent zet penaltymisser recht en pakt belangrijke driepunter tegen Club YLA

za 13 maart 2021 17:11
      Lotto Super League - speeldag 16 - 13/03/21 - 14:00

KAA Gent heeft zijn 3e plaats steviger vast na een zege in eigen huis tegen Club YLA. Heleen Jaques miste vroeg in de wedstrijd een penalty voor de thuisploeg, maar Gent spoelde de teleurstelling snel door. Lommen en Mathys legden al voor de rust de eindstand vast.

Doelpunten:

29' Lommen 1-0

40' Mathys 2-0

Gent had vertrouwen getankt voor de "Slag om Vlaanderen" met een 1-9-zege vorige week tegen Charleroi. Club YLA is wel van een ander niveau. Bij winst kon de ploeg van Leo Van der Elst over Gent naar de 3e plaats wippen.

Maar het begon goed voor Gent want al na een kwartier wees de scheidsrechter naar de stip. Heleen Jaques nam haar verantwoordelijkheid, maar Club-doelvrouw Geeraert hield de nul op het bord.

Voor even dan toch. Net voor het halfuur was Jolet Lommen bij de pinken en de Nederlandse opende de score. Voor de rust deed ook Jasmien Mathys haar duit in het zakje. De ruststand werd ook de eindstand.

Door nederlaag kan Club YLA morgen voorbijgestoken worden door OH Leuven.

Ook Standard, 2e na Anderlecht, wint met 2-0

Ook Standard heeft met 2-0 Charleroi verslagen. De eerste achervolger van Anderlecht, de autoritaire leider met het maximum van de punten, blijft zo hangen op 9 punten van paars-wit.

Voor Standard maakten Red Flame Davinia Vanmechelen en Charlotte Cranshoff de doelpunten tegen de hekkensluiter.

In de derde wedstrijd van vandaag deelden Eendracht Aalst en White Star Woluwe, twee ploegen uit de kelder van het klassement, de punten: 1-1.