2. 75' - Doelpunt - Roman Yaremchuk (1 - 1)
    4. 86' - Own goal - Saido Berahino (3 - 1)
    Croky Cup - speeldag 1 - 11/02/21 - 18:01
    86'
    Saido Berahino
    86'
    3 - 1

AA Gent is – in tegenstelling tot vorig jaar – niet over Charleroi gestruikeld in de 1/8e finales van de Beker van België. Gent speelde nochtans een dramatische eerste helft, maar het trok het laken naar zich toe in een wedstrijd met twee gezichten. De invalbeurt van Vadis Odjidja reanimeerde AA Gent.

Doelpunten:

1' Nicholson 0-1

74' Jaremtsjoek 1-1

81' Odjidja 2-1

83' Berahino 3-1 (owngoal)

Bekijk de goals uit Gent - Charleroi (3-1)

Charleroi vergeet kansen af te maken

"Je komt best niet op achterstand tegen Charleroi, want dan wordt het moeilijk." Hein Vanhaezebrouck had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd in zijn voorbeschouwing, maar na 1 minuut was het al prijs. Uitgerekend Nurio Fortuna flaterde tegen zijn ex-ploeg, Shamar Nicholson profiteerde.

Charleroi zou zijn voorsprong nog meer dan rechtvaardigen tegen een bleek AA Gent. Nicholson en Benavente wrongen nog in het openingskwartier drie kansen de nek om. Na een halfuur kopte Benavente nog eens op de dwarslat ook.

AA Gent kon er amper iets tegenover zetten. Met een mannetje minder op het middenveld kwam het steevast te laat om de snelle prikjes van de bezoekers tegen te houden. Charleroi zou zich nog voor het hoofd slaan dat het zoveel kansen op een ruimere voorsprong had laten liggen.

Goal van Benavente wordt afgekeurd, maar is dat wel terecht?

Odjidja krijgt AA Gent op toerental

We keren nog eens terug naar de voorbeschouwing van Hein Vanhaezebrouck: "Als we toch op achterstand komen: tegen Eupen hebben we het nog kunnen omdraaien, dus daar moeten we vertrouwen uit putten." Waarschijnlijk klonk zijn donderpreek iets strenger halfweg, maar de boodschap was aangekomen.

AA Gent begon agressiever aan de tweede helft, maar verder dan schotjes van Fortuna en Kums kwam het niet. Het mocht zelfs nog blij zijn dat de lijnrechter de 2-0 van Benavente afkeurde voor buitenspel. Een fase die ze bij Charleroi zeker nog eens onder het vergrootglas zullen leggen.

Want AA Gent draaide het in het slotkwartier nog helemaal om. Niet toevallig na een driedubbele wissel van Vanhaezebrouck. Met Odjidja (en Dorsch en Tissoudali) in de ploeg was AA Gent plots levensgevaarlijk. Jaremtsjoek, die de gelijkmaker eerst nog had laten liggen, werkte de assist van Odjijda nu wel af.

Odjidja was duidelijk dolblij met zijn eerste speelminuten sinds eind december en sloeg nog eens toe met een afgeweken bal. Een owngoal van Berahino, opnieuw na voorbereidend werk van Odjidja, bezegelde het lot van Charleroi. AA Gent toonde twee gezichten, maar stoot wel door naar de kwartfinales.

Bekijk het verslag:

Jaremtsjoek mist niet te missen kans op 1-1

Knappe kopbal van Benavente sterft op de lat

Vanhaezebrouck: "Charleroi speelde als moderne ploeg, wij als oude ploeg"

• Vadis Odjidja (AA Gent): "Het doet deugd om weer op het veld te staan en ik ben tevreden met het resultaat. Het was een moeilijke wedstrijd, dus ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen. De invallers hebben het verschil gemaakt, maar de ploeg was al goed aan het duwen. Nee, ik heb geen voorkeur voor de kwartfinales. Er zijn geen gemakkelijke tegenstanders."

• Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "De eerste helft was volledig voor Charleroi en we mogen blij onze achterstand halfweg niet nog groter is. We zijn veel beter uit de kleedkamer gekomen en hebben de tweede helft gedomineerd. De goals zijn misschien pas gevallen na de wissels, maar ik moet mijn volledige ploeg feliciteren voor de tweede helft."

"Hoe ik het niveauverschil kan verklaren? Charleroi speelde in de eerste helft als een moderne ploeg, wij als een oude ploeg. Dat hebben we na de rust aangepast. Maar dit wil ik 90 minuten zien, niet 45 minuten."

• Mehdi Bayat (voorzitter Charleroi): "Uiteraard ben ik ontgoocheld. We speelden op een hoog niveau in de eerste helft en hadden meer moeten scoren. Na de wissels bij AA Gent verliezen we de controle over de wedstrijd. Ik heb geen verklaring waarom het niet lukt in de Beker van België. Wie alleen de eerste helft heeft gezien, had dit resultaat niet verwacht."

90' tweede helft
    89'

Charleroi had 75 minuten lang het ticket voor de kwartfinale in handen, maar vergat zijn kansen af te maken. De invalbeurt van Vadis Odjidja draaide het helemaal om voor AA Gent, dat wraak neemt voor de uitschakeling van vorig jaar.

86'

Wees maar zeker dat ze bij Charleroi het afgekeurde doelpunt van Benavente in het begin van de tweede helft zullen herbekijken. En misschien ook het reeksje gemiste kansen voor de pauze.

86'
    85'

Bolat moet nog eens in actie komen, maar AA Gent lijkt dit niet meer uit handen te geven. Een doldwaas scenario, dat wordt geschreven door invallers Odjidja, Dorsch en Tissoudali.

83'
    82'

Helemaal gedaan!

AA Gent slaat Charleroi in enkele minuten tegen de touwen. Odjidja geeft nog maar eens de aanzet, Mohammadi zet voor, invaller Berahino schuift in eigen doel.

79'
    78'

Odjidja slaat nog eens toe

Gouden wissels bij AA Gent, want Odjidja draait het helemaal om. Met buitenkant voet (en wat medewerking van Ilaimahritra) brengt hij de thuisploeg op voorsprong. Wie had dat gedacht na de eerste helft?

78'
    76'

Een gevaarlijke bal van Fall wordt slim onderschept door Bolat, aan de overzijde let Vranjes goed op bij een steekbal van Odjidja. Het laatste woord is nog niet gezegd in deze confrontatie.

73'

De inbreng van Vadis Odjidja loont meteen. Hij blaast weer levenslust in AA Gent. Krijgen we verlengingen of valt er nog een beslissing in het slotkwartier?

73'
    72'
    71'

En daar is de gelijkmaker

Odjidja toont zich meteen met een schotje, niet veel later met een interventie. Die tussenkomst levert de gelijkmaker van Jaremtsjoek op. Daar is het deksel op de neus voor Charleroi.

68'

Driedubbele wissel bij Gent

Vanhaezebrouck haalt drie verse krachten van zijn bank: Tissoudali, Dorsch en Odjidja. Kunnen zijn nog een gelijkmaker forceren?

68'

Eerste gele kaart voor Fall

Mamadou Fall komt rijkelijk te laat en plaatst zijn voet op de enkel van Bezoes. De eerste gele kaart van de wedstrijd is een logisch gevolg.