Coach: Will Still Coach: Wouter Vrancken

KV Mechelen knikkert Beerschot uit het bekertoernooi

Croky Cup - speeldag 1 - 11/02/21 - 18:00
Rob Schoofs
0 - 1
Rob Schoofs
42'

KV Mechelen staat in de kwartfinales van de Beker van België. KVM won donderdagavond met 0-1 op het veld van Beerschot dankzij een doelpunt van Schoof vlak voor de rust. Voor Beerschot duurde het bekeravontuur zo amper een match.

Doelpunt
  • 41' Schoofs 0-1

Bekijk het doelpunt uit Beerschot - KV Mechelen (0-1)

Verdedigend Beerschot heeft geen antwoord op goal van Schoofs

Beerschot had van Dessel een gratis pasje voor deze achtste finales gekregen, maar echt hongerig leken ze op het Kiel niet naar bekervoetbal. De mannen van Will Still speelden een afwachtende eerste helft en hielden ondanks Mechelse kansen wel lang stand.

Tot in minuut 41. Kaboré, misschien wel de bedrijvigste man op het veld, bediende Schoofs met een gekrulde voorzet. De middenvelder kon voor de neus van Vanhamel in doel koppen.

De verdiende voorsprong werd voor het rustsignaal nog bijna verdubbeld, maar Vanhamel was deze keer bij de les op de poging van Peyre. De rebound mikte hij naast. Na de koffie kon Defour de 0-2 al ruiken, maar zijn pegel deed het doelhout trillen.

Het antwoord van Beerschot moest van Eleke komen en de spits kon Coucke ook twee keer bedreigen. De eerste keer redde de doelman knap op het uur en meteen daarna werd hij geholpen door Kaboré. Die kon de bal keren op de lijn. Daarna zat de gelijkmaker er niet meer in. Beerschot ligt uit de beker, maar dit weekend kan het al revanche nemen in de competitie.

Bekijk het verslag:

Still: "Als je zo'n eerste helft speelt, dan verdien je de zege niet"

Wouter Vrancken (KV Mechelen): "We hebben een degelijke match gespeeld. De 1e helft was heel goed en dominant, de 2e was iets minder. Ik ben opgelucht dat het geen verlengingen zijn geworden in dit weer en op zo'n veld. We hebben een zwaar programma, zoals iedereen. In de beker telt alleen de kwalificatie en ik ben blij dat dat gelukt is."

Will Still (Beerschot): "Als je zo'n eerste helft speelt, dan kan je niet winnen. En dan verdien je het ook niet om te winnen. We starten heel slap en timide. Ik weet niet waarom. We hadden gevraagd om hoog druk te zetten. We zitten in een lastige periode. Dit is mijn verantwoordelijkheid, dat besef ik. Ik lig daar wakker van. Ik haat verliezen. Zondag willen we revanche nemen."

"We moeten niet in de rol van calimero kruipen. Ja, Tissoudali is weg, maar dat is nu zo. Dat is voorbij, punt. Nu moeten we met andere spelers naar een oplossing zoeken."

Schoofs: "Het was een perfect doelpunt"

Rob Schoofs (KV Mechelen): "We speelden een goede wedstrijd, maar we maakten het niet af met een tweede goal. We willen vol voor de beker gaan. De goal? De Camargo maakt een goede loopactie waardoor ik in de ruimte kon duiken. Dat was het opzet ook. Het was de perfecte voorzet op het juiste moment. Het was een perfect doelpunt."

Ryan Sanusi (Beerschot): "Het is heel zuur voor ons. Wij wilden deze match winnen, maar we waren niet scherp genoeg in die eerste helft. We herpakten ons in de tweede helft, maar dat was niet voldoende. We zullen het zondag beter moeten doen. Hoe? Het moet beter voorin en we zullen allemaal een tandje bijsteken."

Frédéric Frans (Beerschot): "Mechelen was vandaag gewoon iets beter. Eleke? Na een moeilijke eerste helft, speelde hij een betere tweede. Hij had vandaag twee kansen om te scoren, maar dat lukte dan niet. De teller staat nog op nul. Dat is gewoon de periode waar hij nu inzit. Maar wij weten dat hij kwaliteiten heeft en die moeten er wel eens uitkomen. De trainer heeft er een betere organisatie ingekregen, dat hadden we onder Losada niet. Hij heeft de basis weer gezet."

90' tweede helft
90'

Einde: 0-1

KV Mechelen stoot door naar de kwartfinales na een zuinige zege tegen Beerschot: 0-1.

90'

Laatste gevaar

Nog wat spanning op het Kiel. Een vrijschop van Holzhauser wordt het niet, ook een corner gaat er niet in en uiteindelijk plukt Coucke een voorzet van Sanusi.

90'
88'
86'

Schot Kaya

Het is Vanhamel die in de toegevoegde tijd nog werk krijgt. Invaller Kaya schudt een schot uit zijn schoen, maar de doelman is niet ongerust.

84'

De vrije trap van Holzhauser levert een hoekschop op. Ook dat is een klusje voor de Oostenrijker. Die bal wordt weggewerkt door De Camargo.

83'

Een geel kartonnetje nog voor Kaboré. Hij maait Bourdin onderuit. De seconden tikken weg.

82'

Coulibaly naast!

Een vrije trap van Holzhauser wordt in de 16 gedropt. De doelman van KV Mechelen bokst weg. Coulibaly neemt de rebound voor zijn rekening en schiet een metertje naast.

81'

Op de bank checken ze nog even wat er zou gebeuren als het nog 1-1 wordt. Wel, dan krijgen we verlengingen.

78'

Schotje Suzuki

Suzuki schuift nog eens een balletje richting vijandige kooi. Te slap om Coucke te bedreigen.

74'

Still grijpt in

Will Still weet dat er gescoord moet worden. Hij brengt Sanyang in zijn ploeg. Ook Radic mag nog invallen. Halaimia en Prychynenko gaan wat sneller rusten.

73'

Bourdin moet een hoekschop toestaan. De thuisploeg wordt weer helemaal op de eigen helft gedrukt. Hairemans krijgt de bal wel niet voorbij de luchtmacht van Beerschot.

70'

Mechelse druk nu bij het ingaan van het slotkwartier. Kaboré zoekt het hoofd van een ploegmaat, maar de bal zoeft over iedereen.

64'

De vlam zit nu stevig in de pan. Er zijn kansen aan beide kanten. Beerschot heeft nog 20 minuten om het tij te keren.

63'

Ook de 2e kans van Eleke gaat er niet in

61'

Verjaardag

Pietermaat gaat naar de kant en staat zijn plaats af aan Suzuki. Geeft hij zichzelf hier een verjaardagscadeau?