Ike Ugbo
90+1'
Ike Ugbo
3 - 1

Yves Vanderhaeghe heeft zijn eerste overwinning als coach van Cercle Brugge mogen vieren. Tegen KV Oostende liet hij heel wat vaste krachten rusten, maar dat deerde blijkbaar niet. KVO was wel een schim van de ploeg die de JPL de voorbije maanden opfleurde met verfrissend voetbal.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Oostende (3-1)

Snelle 1-1 doet de match kantelen

Het grote verschil tussen KV Oostende (nummer 5) en Cercle Brugge (nummer 17) in de competitie werd ook in de cupmatch meteen geïllustreerd.

Gueye had na 20 minuten de 0-1 aan zijn voet, maar verslikte zich in een sterke Bruzzese.

Na twee nieuwe waarschuwingen kregen de bezoekers na een halfuur loon naar werken. Bätzner faalde niet en tikte de 0-1 verdiend op het bord.

Wie dacht dat KVO daarna helemaal in een zetel zat tegen een vertimmerd Cercle, kwam bedrogen uit.

Met een gevleid puntertje maakte Deman meteen gelijk en KVO mocht uiteindelijk niet mopperen over de 1-1 halfweg na twee missers van de Brugse doelpuntenmaker.

Gueye moet al na 20 seconden scoren tegen Cercle, maar Bruzzese brengt knap redding

Hubert gaat de mist in

Ook na de pauze was de blik van beide teams met veel overtuiging richting het vijandige doel georiënteerd.

Cercle mocht een kaarsje branden voor Bruzzese, aan de overkant kelderde Hubert zijn rapportcijfer.

Bij een lange bal zat hij in niemandsland: Denkey strafte het geklungel zonder het goed en wel te beseffen af.

Die 2-1 was een mokerslag voor KV Oostende, dat Cercle niet meer in verlegenheid kon brengen.

De aanvalsgolven waren te getelefoneerd en achterin lieten ze zich nog eens ringeloren.

Invaller Ugbo, nog geen minuut op het veld, legde de 3-1 in de 90e minuut binnen, meteen goed voor de eerste Cercle-kwartfinale in de beker sinds 2014-2015.

Vanderhaeghe: "Deze zege was broodnodig voor het vertrouwen"

• Yves Vanderhaeghe (coach Cercle Brugge): "Onze start was heel moeilijk. We zoeken vertrouwen en mijn spelers waren nerveus en hadden zelfs wat schrik. Er waren dan ook jongens bij die nog niet of nauwelijks gespeeld hadden. We slikten terecht de 0-1, maar onze gelijkmaker gaf ons hoop en vertrouwen en daarna begonnen we wel te voetballen. Mijn spelers hebben de juiste dingen gedaan en hebben op het gepaste moment gescoord. Het is een zege van de hele ploeg en deze overwinning was broodnodig voor het vertrouwen. Dit is een mooie teamprestatie."
  • Alexander Blessin (coach KV Oostende): "We begonnen goed, hadden de controle, kregen kansen en scoorden ook. Maar daarna was er veel minder beweging en was er veel meer ruimte. Er was wat vermoeidheid, maar dat mag geen excuus zijn. Als je denkt dat je een match kunt managen door minder te werken, dan krijg je problemen. Na de rust heeft Cercle de kwalificatie verdiend afgedwongen. Nu concentreren we ons op de competitie."

90+2' tweede helft
90+2'

Einde!

Afgefloten. Cercle Brugge is de eerste kwartfinalist en dat is verdiend. Ze kwamen op achterstand, maar keerden die situatie helemaal om. 3-1 is het correcte verdict.

90+1'

Ei zo na countert Cercle nog naar de heerlijke 4-1, maar Hoggas schildert de bal naast de winkelhaak. Dit zou de kers op de taart geweest zijn, al zou 4-1 overdreven zijn.

90+1'
89'

Cercle Brugge was geenszins de favoriet voor dit onderonsje, maar KV Oostende is na een halfuur gewoon veel te ver weggegleden. Een enthousiast Cercle heeft deze kwalificatie alvast niet gestolen. Het voetbalde zeer degelijk en strafte de foutjes van de bezoekers ook af.

88'

87'

Boeken toe: Cercle stoot door!

Daar is de beslissing in de 90e minuut. Ugbo staat nog geen minuut op het veld en straft laks verdedigen bij KVO - weer na een lange bal - af.

85'

Het plan van KVO is iets te getelefoneerd, want Sakala trekt als een magneet alle ballen naar zich toe. Het gelooft ebt beetje bij beetje weg.

84'
83'

Een stilstaande fase kan altijd iets opleveren, maar Bruzzese zweeft autoritair door de lucht. Cercle Brugge komt steeds dichter bij een stunt.

81'

Oostende trekt met veel volk naar voren, maar het loopt niet echt gesmeerd bij de aanvalslinie. Na de 2-1 is Bruzzese nagenoeg werkloos gebleven.

80'

Het is een faire wedstrijd en dan kan een professionele overtreding geen kwaad. Van der Bruggen weet wat hij moet doen om een tegenstoot van Hjulsager te neutraliseren.

80'
78'

Denkey staat stevig op zijn benen en haalt fors uit. De 3-1 is voorlopig dichter dan de 2-2.

78'

Cercle Brugge en het slotkwartier, het zijn niet de beste vrienden. De thuisploeg zakt wel vaker weg in het slot van de wedstrijd en slikt geregeld nog een goaltje. Wat wordt het nu?

77'
77'

Doelpuntenmaker Deman wordt naar de kant gehaald. Hij heeft meer dan zijn steentje bijgedragen. Hoe beïnvloeden de wisselspelers de wedstrijd? We wachten nu al een poosje op doelgevaar.

74'

Inmiddels staat met Van der Bruggen - ook met korte mouwen - een brok ervaring op het veld. Hij moet de thuisploeg rust bijbrengen. Voorlopig worden ze niet in verlegenheid gebracht.